Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

WOZ-coördinator interne beheersing

WOZ-processen op orde

In de opleiding WOZ-coördinator interne beheersing leert u  hoe u WOZ-werkprocessen monitort, verbetert en op elkaar afstemt. U wordt voorbereid op het examen 'WOZ-coördinator interne beheersing vaktheorie' van SVMNIVO. Met uitstekende klassikale lessen, digitale oefenopgaven en een examentraining bent u klaar voor het examen!

 • Klassikaal les
 • Alle verplichte stof in 1 opleiding
 • Inclusief digitale oefenvragen
 • Inclusief examentraining
 • Volgens actuele eisen Waarderingskamer

WOZ-coördinator: goede samenhang tussen alle WOZ-werkzaamheden

Het werk aan de WOZ (Wet waardering onroerende zaken) moet in goede samenhang gebeuren. De WOZ-coördinator interne beheersing zorgt voor die samenhang op de WOZ-afdeling. Als coördinator bekijkt u de werkzaamheden die WOZ-medewerkers uitvoeren en u overlegt over verbeteringen. U zorgt er ook voor dat de werkprocessen goed worden vastgelegd. 

De WOZ-administratie staat niet op zichzelf: u zorgt ook voor een afstemming met andere werkprocessen op gemeentelijk en landelijk niveau.

Om de WOZ-werkprocessen goed te kunnen beheersen en om de juiste conclusies te trekken uit de WOZ-gegevens, is het soms nodig om systemen aan te passen. Ook hier ligt een belangrijke rol bij de WOZ-coördinator interne beheersing.

De opleiding is bedoeld voor cursisten die (bijna) klaar zijn met de module WOZ-medewerker. In de specialisatiemodule leert u alle theorie rond WOZ-processen en interne beheersing. Met de opleiding bereidt u zich helemaal voor op het erkende examen 'WOZ-coördinator interne beheersing vaktheorie' van SVMNIVO.

Beroepsperspectief

Om uw diploma WOZ-coördinator interne beheersing te halen moet u ook nog laten zien dat u de praktijkvaardigheden beheerst, maar vaak kunt u met de vaktheorie al aan de slag bij een gemeente, provincie of vergelijkbare organisatie. 

Ook detacheringsbureaus zoeken nogal eens medewerkers die (tijdelijke of uiteindelijk als vaste medewerker) inspringen bij een lokale overheid om de WOZ-werkprocessen op orde te krijgen. Daar hoort u als WOZ-specialist helemaal thuis!

 

Individueel of als team te volgen

Boek deze WOZ-opleiding los of schrijf uzelf in samen met uw collega's.

Inschrijven? 

Neem contact op met onze studieadviseurs

Zij kunnen u vertellen hoe het staat met de lesplanning voor individuele inschrijvingen en groepsinschrijvingen.

 

 

Schrijf uzelf in voor onze nieuwsbrief en ontvang de laatste aanbiedingen en startdata!

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Lessen opleiding WOZ-coördinator interne beheersing

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Basisregistraties - algemeen
 • Kwaliteitszorg - algemeen
 • Kwaliteitszorg - werkprocessen verdieping
 • Kwaliteitszorg - gegevens verdieping
 • Objectkenmerken - algemeen
 • Taxatie - algemeen
 • Wet- en regelgeving - algemeen

 

​​​​​​​

Volgens de kwalificaties van de Waarderingskamer

De Waarderingskamer controleert en beoordeelt gemeenten op de uitvoering van de Wet Waardering onroerende zaken (kortweg: Wet WOZ).

Deze instelling heeft kwalificatiedossiers gemaakt voor alle beroepen in de WOZ-wereld. In het kwalificatiedossier 'WOZ-coördinator interne beheersing' staan de leerresultaten die iemand moet bereiken als hij een professionele WOZ-coördinator wil zijn. 

In het dossier staat ook hoe dit wordt getoetst in een kennistoets. Het examen 'WOZ-coördinator interne beheersing' bij SVMNIVO is helemaal gebaseerd op de kwalificaties van de Waarderingskamer.

 

Lesmethode en docent

Wij geloven in klassikaal onderwijs.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen. U werkt regelmatig in subgroepen aan opgaven of casussen uit de praktijk. 

Thuis maakt u opdrachten en neemt u de lesstof door. U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal bekijken en downloaden, waar en wanneer u wilt. Ook kunt u soms online overleggen met uw docent.

Bij deze opleiding krijgt u bovendien toegang tot extra digitale oefenstof waarmee u in aanloop naar uw examen uw kennis kunt testen. 

Alle docenten van IPD hebben ruime praktijkervaring en brengen deze met plezier over in de klas. Ze hebben oog voor uw persoonlijke leervragen en doen er alles aan om u te laten slagen voor het examen. Docenten bij IPD worden jaarlijks  gecertificeerd om les te mogen geven.

 

Niveau

Om de kwalificatie WOZ-coördinator interne beheersing te krijgen, moet u eerst de basiskennis van een WOZ-medewerker onder de knie krijgen. Hiervoor biedt IPD de opleiding WOZ-medewerker aan. Buiten deze voorkennis helpt het natuurlijk als u enige ervaring of affiniteit heeft met werken bij de lokale overheid en/of enige vastgoedervaring. Maar dat is geen vereiste om te starten met de opleiding.

Het niveau van de basismodule WOZ is vergelijkbaar met mbo-4 werk- en denkniveau. Het niveau dat u uiteindelijk behaalt als WOZ-coördinator interne beheersing ligt op hbo-niveau.

 

 

Vooropleiding


Examen

Tijdens deze opleiding WOZ-coördinator wordt u voorbereid op het examen 'WOZ-coördinator interne beheersing vaktheorie' van SVMNIVO. Dit is een digitale toets met gesloten vragen. Deze toets legt u af in een van de examenlocaties van SVMNIVO. 

U krijgt vragen in de volgende categorieën:

 • Specialisatie Basisregistraties - algemeen
 • Specialisatie Kwaliteitszorg - algemeen, werkprocessen verdieping en gegevens verdieping
 • Specialisatie Objectkenmerken - algemeen
 • Specialisatie Taxatie - algemeen 
 • Specialisatie Wet- en regelgeving - algemeen

Al deze onderwerpen worden inhoudelijk behandeld tijdens de opleiding (zie Lessen). U krijgt o.a. kennisvragen, toepassingsvragen en analysevragen.


Gratis examentraining

Aan het eind van de opleiding verzorgt IPD een gratis examentraining, waarbij alle belangrijke punten nog eens de revue passeren. Zo bereidt u zichzelf optimaal voor op het examen.

 

Werk en vervolg

Met de vaktheorie WOZ-coördinator interne beheersing kunt u aan de slag als WOZ-specialist bij een lokale overheid. Of bij een samenwerkingsorganisatie die voor gemeenten de uitvoering van de WOZ regelt. Na het SVMNIVO-examen volgt nog een toetsing van praktijkvaardigheden. Het nog niet duidelijk hoe dit er in de praktijk uit gaat zien. De verschillende partijen uit de WOZ/taxatie-branche voeren hierover overleg.

Na de opleiding kunt u zich verder ontwikkelen. Bijvoorbeeld tot:

 • WOZ-taxateur woningen
 • WOZ-taxateur niet-woningen
 • WOZ-juridisch specialist


Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: