Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bouwkunde voor hbo en wo

  • Meer kans op een leuke baan met Bouwkunde
  • Laat zien dat je ook technisch bent
  • Haal in 16 avonden of 8 dagen je diploma
  • Val op bij het solliciteren
  • Gratis Workshop Solliciteren
  • Les van een ervaren professional
  • Netwerk opbouwen in de les

Bouwkunde voor hbo en wo

Lesgeld:€750,00

Lesmateriaal:€165,00

Bouwkunde: aan de slag met het grootste kapitaal van Nederland

 
Als je in Nederland om je heen kijkt, is bijna alles wat je ziet gebouwde omgeving. Onroerend goed vertegenwoordigt een enorme waarde in ons land. Het is dan eigenlijk vreemd als je bedenkt dat er maar weinig mensen zijn met verstand van bouwkunde.
 
Hoger opgeleiden met aantoonbare kennis van bouwkunde kunnen in allerlei banen terecht die direct of indirect met vastgoed en bouw te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan werkgevers als gemeenten, woningbouwvereningingen, banken, verzekeringsmaatschappijen, grote bedrijven met eigen panden, enzovoorts. Voor deze opleiding Bouwkunde hoef je niet bijzonder technisch te zijn; de lessen zijn ook heel geschikt voor mensen met een alfa-achtergrond. Juist alfa’s laten door deze opleiding te doen zien dat ze multi-inzetbaar zijn!
 

Lesrooster

Lesnr.Ma-overdagDi-overdagWo-overdagZa-overdag
109 Apr 1810 Apr 1811 Apr 1826 Mei 18
216 Apr 1817 Apr 1818 Apr 1802 Jun 18
307 Mei 1808 Mei 1809 Mei 1809 Jun 18
414 Mei 1815 Mei 1816 Mei 1816 Jun 18
528 Mei 1829 Mei 1830 Mei 1823 Jun 18
604 Jun 1805 Jun 1806 Jun 1830 Jun 18
711 Jun 1712 Jun 1813 Jun 1807 Jul 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Betaalbaar en flexibel

IPD staat bekend om de betaalbaarheid van haar klassikale opleidingen, in combinatie met de beste kwaliteit!

De opleiding Bouwkunde voor hoger opgeleiden is zowel in de avond als overdag te volgen, net wat u het beste past. Bij de dagopleiding is de tijdspanne van de cursus korter en bent u in recordtempo klaar (8 weken); bij de avondopleiding heeft u meer tijd om de stof te verwerken en om te oefenen (16 weken).

Werk

Bouwkunde-experts zijn schaars en dus gewild

Na de opleiding Bouwkunde heb je kennis van de meest belangrijke bouwprincipes en –processen, waardoor je elke woning met andere ogen (kennersogen!) zult bekijken. Onderwerpen, zoals milieu en duurzaamheid, zijn bijzonder actueel en er zijn maar weinig mensen die goed met bestek en tekeningen om kunnen gaan. De inzichten die je opdoet bij de opleiding Bouwkunde zijn dus waardevol voor vele functies in het bedrijfsleven en de overheid.

Lessen

In en om de lessen Bouwkunde

De opleiding Bouwkunde van IPD biedt je een stevig theoretisch kader, met daarnaast de nodige praktijkkennis. De onderwerpen die aan bod komen zijn actueel en gevarieerd:

· Algemene bouwkunde
· Constructie, opbouw en afwerking
· Offertebeoordeling
· Bouwfysica
· Onderhoud en beheer
· Installaties
· Milieu- kwaliteits- en duurzaamheidseisen
· Bouwmaterialen
· Bouwtekeningen lezen
· Bouwgebreken
 
De opleiding Bouwkunde van IPD duurt 8 dagen (10.00-16.00 uur, inclusief pauzes) of 16 avonden (19.00-21.45 uur), in combinatie met de nodige zelfstudie. In korte tijd leer je dus een compleet nieuw vak kennen en toepassen!

Lesmateriaal Bouwkunde op digitale leeromgeving!

Je lesmateriaal (een superactueel nieuw E-book!) staat in een elektronische leeromgeving, waar je een eigen studieomgeving kunt maken en je contact onderhoudt met de andere deelnemers en de docent.

Bijzonderheden

 

De opleidingen voor hoger opgeleiden zijn inclusief Workshop Solliciteren voor hoger opgeleiden!
 

Uniek concept voor hbo en wo

IPD is de eerste opleider die speciaal voor hoger opgeleiden trajecten met beroepsopleidingen aanbiedt. Hiermee speelt IPD in op de actualiteit: bijdragen aan een oplossing voor de huidige situatie van oplopende werkloosheid juist onder jonge hbo-ers en universitair geschoolden. Het initiatief past ook bij de maatschappelijke missie van IPD: via opleidingen de kans op een baan en daarmee op een goede toekomst vergroten.

Samen studeren

IPD stimuleert het samen studeren, omdat je door het doen van een opleiding met een studiegenoot, vriend, vriendin, collega of familielid nog gemotiveerder wordt en samen toewerkt naar een resultaat. Daarom biedt IPD ook klassikaal onderwijs aan, want samenwerken betekent ook: meer plezier, meer steun bij een studiedip en daardoor zeker ook meer succes. Plus: je hebt een stok achter de deur! Als je je samen inschrijft voor een opleiding, ontvang je 10% korting.

Gratis studieadvies

Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend studieadviesgesprek op ons kantoor in Utrecht. Je kunt dan ook het lesmateriaal inzien. De koffie staat klaar!

Docent

Altijd les van vakspecialisten

 
Je docent is een specialist op het gebied van Bouwkunde en ervaren in het doceren van het vak. In korte tijd weet de docent je enthousiast te maken en je vanaf de basis bij te brengen wat je nodig hebt om het examenniveau te bereiken. Naast de lessen bestudeer je thuis de leerstof en oefen je veel om het  vak onder de knie te krijgen, van bouwmaterialen tot berekeningen en bestek- en tekeninglezen. Je volgt de les samen met 12-16 gelijkgestemden, dus je werkt samen toe naar het einddoel: een extra diploma en vervolgens een baan!
 
Je lesmateriaal (een superactueel nieuw E-book!) staat in een elektronische leeromgeving, waar je een eigen studieomgeving kunt maken en je contact onderhoudt met de andere deelnemers en de docent.
 

Examen

Diploma Bouwkunde

De lessen volg je bij IPD en je sluit de opleiding Bouwkunde af met 2 toetsen bij het onafhankelijke examenbureau SVM NIVO. Je schrijft je te zijner tijd zelf in voor de examens, zo kun je de plaats, de tijd en het betaalmoment kiezen dat bij je past. Het examen Bouwkunde A (algemene bouwkunde en bouwmaterialen) is een flextoets en Bouwkunde B (bestek en tekeninglezen) is een schriftelijk examen. IPD organiseert 2 keer per jaar een examentraining Bouwkunde die gratis toegankelijk is voor IPD-cursisten.

Inschrijving en investering

Bouwkunde voor hbo en wo

Lesgeld:€750,00

Lesmateriaal:€165,00

+

Totale investering:€915,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€246,25

Lesgeld:€750,00

Lesmateriaal:€165,00

Termijn vergoeding:€70,00

+

Totale investering:€985,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: