Opleidingen Carrièreswitch voor 45 plus met

Carrièreswitch voor 45-plus

Als (geen) werk een last wordt

Zit er geen groei in uw loopbaan? Vreest u voor verlies van uw baan? Krijgt u geen energie meer uit uw werk? Of… kreeg u wel energie maar bent werkloos geworden? Voor werknemers in de leeftijd 45-60 jaar zijn dit realistische scenario’s. De economische crisis ligt achter ons, maar nog steeds zijn reorganisaties aan de orde van de dag. Voor een 45-plusser zonder baan is het extra lastig om aan werk te komen.  IPD Opleidingen doet daar iets aan!

Het ligt niet aan u

Mensen die wat ouder zijn hebben het moeilijker op de arbeidsmarkt. Dat heeft niet zoveel te maken met de leeftijd, maar meer met de houding van werkgevers die bang zijn voor de verplichtingen en regels rond ontslag en ziekte.

ZIN + ervaring = een nieuwe baan

Wat is de volgende stap in uw carrière? Denk na over uw opties en denk daarbij ook altijd aan een nieuwe opleiding. U moet zich altijd blijven ontwikkelen, baan of geen baan. Stilstaan is achteruitgaan. Misschien is dít het moment om uw leven te veranderen en een ander vakgebied te kiezen. Er worden nog altijd goede werknemers gezocht in de branches waar IPD voor opleidt: bedrijven zoeken werknemers met specifieke ervaring én de juiste diploma’s. Als u goede begeleiding en steun krijgt van een opleidingsbureau – met goede contacten in het werkveld – dan kan dat voor u de oplossing zijn.

Het is tijd voor een carrièreswitch!

(Vergeet niet: uw werkervaring en uw levenservaring zijn twee grote pluspunten.)

Wat doet IPD Opleidingen voor 45-plussers?

Wat wij doen is nogal uniek. U volgt bij ons een opleidingstraject en daarnaast geven we u extra begeleiding en training. We helpen u bij de zoektocht naar een baan. Dat doen we omdat we écht begaan zijn met onze cursisten. We hebben al veel cursisten gemotiveerd en geholpen bij het vinden van een stageplek of nieuwe werkplek, ook cursisten die een afstand hadden tot de arbeidsmarkt. Dat geeft ons energie en daar gáán we dus voor. Deze begeleiding naast de opleiding kost u niets extra.

De opleidingen waar werk in zit

Assistent-makelaar

Profiteer van de groeiende vraag naar (assistent-)makelaars. Er is grote behoefte aan gekwalificeerd personeel en u kunt doorgroeien naar zelfstandig makelaar. De opleiding Assistent-makelaar kunt u al binnen 13 lesweken afronden. > Meer informatie en lesrooster

Het stagebureau staat klaar voor de cursist

"Wij doen meer dan alleen stages regelen."

Loonadministratie (PDL) + Financieel (Wft-)adviseur Basis

Veel bedrijven die adviseren over financiële producten, kunnen met moeite personeel vinden dat beschikt over het verplichte basisdiploma Wft (Wet financieel toezicht). Als u daarnaast het Praktijkdiploma Loonadministratie heeft (PDL), dan weet u ook alles van salarisadministratie en sociale wetgeving. Het hele traject is binnen 12 lesweken af te ronden. > Meer informatie en lesrooster

Hypotheekadviseur (Wft)

Aan bijna alle huizen die worden verkocht, kleeft een hypotheek. Er is nu echter groot tekort aan personeel dat mag helpen in de hypotheekbemiddeling. Dat mag alleen als iemand voldoende gekwalificeerd is, volgens de normen van de Wet financieel toezicht (Wft). De verplichte diploma’s zijn via IPD snel te halen, al na 14 studieweken. Na twee jaar werkervaring mag u bovendien als zelfstandig hypotheekadviseur aan de slag. > Meer informatie en lesrooster


Loonadministratie (PDL) + Boekhouden (PDB)

Wie op leeftijd is en in de administratieve branche aan de slag wil, komt er niet met alleen een basis-vakdiploma. De combinatie van twee vakdiploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) en Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is schaarser en veelgevraagd. Met stevige kennis over boekhouden én grondige kennis rond salarisverwerking willen werkgevers u graag ontmoeten! Het traject duurt 25 lesdagen, 2 dagen per week. > Meer informatie en lesrooster

Loonadministratie (PDL + VPS)

Ervaren krachten moeten meer kunnen laten zien dan beginners. Dus heeft u de basis van loonadministratie in de vingers (PDL) én u kent de ins- en outs van Payroll Services (VPS), dan willen werkgevers ongetwijfeld met u kennismaken. Deze opleidingscombinatie kunt u afronden binnen 18 lesdagen, 2 dagen per week. > Meer informatie en lesrooster

Intake: eerst kennismaken

Al deze opleidingen of opleidingscombinaties leiden (bijna) zeker tot werk. Dan moet zo’n baan in uw nieuwe vakgebied natuurlijk wel passen bij u. Wij gaan niet over één nacht ijs en houden eerst een intake. Graag kijken we samen met u wat voor u de mogelijkheden en kansen zijn. We bespreken ook eerst persoonlijk met u wat de gevolgen zijn van studeren en werken voor een (eventuele) uitkering die u nu ontvangt. Meestal kunnen we ervoor zorgen dat het UWV of andere instanties goed op de hoogte blijven van uw plannen en dat zijn meewerken aan uw carrièreswitch.

Kijk bij de verschillende opleidingen voor informatie over de intake.

Waarom voor 45-60 jaar?

Iedere volwassene is welkom bij IPD Opleidingen te starten met een opleiding of training. Veel cursisten zijn jonger dan 45 jaar. We merken dat de oudere cursisten een andere begeleiding vragen en dat zij tegen problemen aanlopen die het lastiger maken om aan nieuw werk te komen. Die begeleiding bieden we.

Ook voor werkgevers levert onze benadering voordelen op. Wij krijgen nu al veel vragen vanuit het werkveld om cursisten op te leiden voor specifieke diploma’s en vaardigheden. Werkgevers hebben graag een keuze uit verschillende kandidaten die ongeveer een vergelijkbare achtergrond hebben.


Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

FacebookTwitterLinkedInOnderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.
Op dit moment veel bezocht op onze website: