Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Assistent-makelaar (45+)

Assistent-makelaar, daar zit werk in!

Makelaarskantoren hebben het druk op dit moment. Ze zoeken regelaars die verstand van zaken hebben en die hun erkende registratie ARMT hebben. Na vier maanden kunt u examen doen. Als assistent-makelaar zijn er volop groeikansen.

Assistent-makelaar (45+)

Lesgeld:€1.293,00

Lesmateriaal:€263,00

  • Een snel studietempo: 1 dag per week les
  • Les in een groep speciaal voor 45+
  • Gediplomeerd volgens NVM-eisen
  • Zekerheid over een goedbetaalde baan
  • Complete opleiding met doorgroeikansen

Nu ook: Assistent-makelaar, opleiding voor 45+

Voor de assistent-makelaar is geen dag hetzelfde. Het verzorgen van koopcontracten, controleren van taxatierapporten, plannen van bezichtigingen, maken van verkoopbrochures en regelen van andere promotie-activiteiten – dat hoort er allemaal bij. Assistent-makelaars kennen het reilen en zeilen van de woningmarkt. Ze zijn vaak het gezicht en de stem van een makelaarskantoor, weten van aanpakken, zetten de puntjes op de i. Ook bedrijfsmakelaars of andere organisaties in de vastgoedwereld zoeken assistenten met kennis van zaken.

Voor oudere werknemers - mét een boel werk- en levenservaring - is de opleiding assistent-makelaar een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.  

Lesrooster

Lesnr.di overdag
130 Jan 18
206 Feb 18
313 Feb 18
420 Feb 18
506 Mrt 18
613 Mrt 18
720 Mrt 18
827 Mrt 18
910 Apr 18
1017 Apr 18
1108 Mei 18
1215 Mei 18
1329 Mei 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.


Intake en leeftijd

Deze variant van de opleiding Assistent-makelaar geven we speciaal voor 45- tot 60-jarigen. De inhoud van de lessen is precies hetzelfde als bij de gewone opleiding, maar bij de 45-plus-variant geven we meer aandacht aan persoonlijke begeleiding, gericht op de doelgroep. Een intake voorafgaand aan de opleiding is onderdeel van het traject.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak. Na de intake kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de opleiding.

De intake kan bij het hoofkantoor van IPD plaatsvinden, maar deze kan ook telefonisch, via Skype of op een andere manier.

Jonger dan 45?

Kies dan de reguliere opleiding Assistent-makelaar.

Dit kan als dagopleiding, als avondopleiding of op zaterdag

Lessen

De opleiding duurt 13 weken, waarin u verschillende modules volledig volgt:

Privaatrecht 

Inleiding in het recht  •  Personen- en familierecht  •  Erfrecht en goederenrecht  •  Verbintenissen en contractrecht  •  Notariaat en kadaster  

Publiekrecht

Recht algemeen en staatsrecht  •  Woningwet, Huisvestingswet en Leegstandwet  •  WRO en Wet op de stads- en dorpsvernieuwing  •  Onteigening en Wet voorkeursrecht gemeenten  •  Milieuwetgeving  en andere wetten

Bouwkunde

Belanghebbenden en bouwdeelnemers  •  Tekeningen en bestek  •  Bouwvormen, architectuur en bouwstijlen  •  Constructieve opbouw  •  Afwerking en installaties  •  Integratie: kwaliteitsbeoordeling, onderhoud en beheer

Vastgoedeconomie

Markten  •  Banken en financiële markten  

Specialisatie Wonen/MKB

Makelaardij  •  Koop, verkoop en veiling  •  Huur, verhuur en beheer  •  Financiering  •  Taxatieleer  •  Marketingbeleid 

Praktijkvaardigheden

Het maken/invullen van een gestandaardiseerde koopakte  •  Het maken/invullen van een gestandaardiseerd taxatierapport voor financiering  •  Het opstellen van een verkoopbrochure  •  Het samenstellen van een klantdossier  •  Een marketingopdracht  •  Houding en presentatie tijdens het  mondelinge examen

Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen. Om goed voorbereid te zijn, krijgt u veel oefenstof in de les.

Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, u heeft dus de tijd om het alvast te bekijken. 

Studietijd

Gemiddeld kost deze studie 10 tot 12 uur per week aan zelfstudie (naast de lessen)

Van opleiding naar werk

IPD helpt u bij het vinden van de baan die bij u past! Met extra trainingen, netwerkdagen en ons Carrièreteam.

Lesmethode en docent

Wij geloven in klassikaal onderwijs.

Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door.

De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. U leert van elkaar en van elkaars (leer)vragen. Daar samen te leren werkt u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toe.

U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal bekijken en downloaden, waar en wanneer u wilt! Ook kunt u soms online overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs én gratis digitale extra’s.

Intake

Voor de start van deze opleidingsvariant doen we altijd eerste een intake met de cursist.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak.

Niveau

U heeft geen vooropleiding nodig voor de opleiding Assistent-makelaar. Een vooropleiding of werkervaring op mavo/mbo-niveau is aan te raden, maar is niet noodzakelijk. Het studietempo is hoog, maar dat is geen probleem. Als u de tijd neemt om thuis te studeren, als u de stof goed bijhoudt en de lessen actief volgt, is deze opleiding prima te volgen. Twijfelt u over uw niveau? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze gaan dan met u rond te tafel om een helder beeld te krijgen van de studiebelasting.

De beste opleidingen!

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen en docenten?

Jaarlijks certificeren, continu evalueren.


Examen

Het examen voor de opleiding Assistent-Makelaar wordt afgenomen door het onafhankelijke en erkende examenbureau voor de vastgoedbranche SVMNIVO. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving voor de examens en betaalt examenkosten aan het examenbureau. Wanneer u slaagt voor dit examen wordt u opgenomen in het SVMNIVO register voor Assistent-Makelaars (ARMT). Dit is het bewijs van uw kwaliteit en uw visitekaartje op de arbeidsmarkt.

Het examen bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Het theoriedeel bestaat uit een flextoets (Rechten en Capita Selecta). Het praktijkdeel bestaat uit een opdrachtenboek, waarbij u vijf opdrachten moet maken. Dit opdrachtenboek levert u in bij SVMNIVO en wordt beoordeeld met een cijfer. Daarna volgt het mondelinge deel van de praktijktoets, waarbij u een aantal van uw opdrachten uit het boek verdedigt. U wordt beoordeeld op uw vakkennis en uw presentatievaardigheden.

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

 

Examens: inschrijving en examengeld

De opleidingskosten zijn exclusief de examenkosten, die u betaalt aan het examenbureau. U bent ook zelf verantwoordelijk voor de inschrijving voor een examen. Uiteraard kunnen we u hier altijd bij helpen!

Werk en vervolgopleiding

Na de beroepsopleiding Assistent-makelaar kunt u zelfstandig aan de slag als assistent van een gecertificeerd makelaar. De opleiding is een solide basis waarmee u makelaars op elk terrein kunt ondersteunen. Als Assistent-makelaar heeft u een uiteenlopend en veelzijdig takenpakket: u adviseert en begeleidt klanten bij de aan- of verkoop van hun woning, u onderhoudt contact met alle partijen en bewaakt gemaakte afspraken. Naar buiten toe bent u het gezicht van het kantoor.

Binnen de muren van het bedrijf spant u zich in om het kantoor op de kaart te zetten. U assisteert bij de bedrijfsvoering, voert promotie- en acquisitieactiviteiten uit en maakt marketing- en pr-plannen. Daarnaast verricht u voorbereidende werkzaamheden bij taxaties, stelt u juridische rapporten op en onderhoudt u contact met de notaris.

Doorgroeien naar ...

Woningmakelaar

Bedrijfsmakelaar

Hypotheekadviseur

 

Aan het werk?

Al tijdens uw opleiding brengen we u in contact met potentiële werkgevers. Dat doen we via carrièredagen en ons Carrièreteam.

Praktische punten

IPD verstrekt per opleiding eenmalig de wettenbundel aan cursisten die bij IPD boeken hebben besteld. U krijgt de wettenbundel toegestuurd zodra u deze voor het eerst nodig heeft. De wettenbundels worden jaarlijks vernieuwd. U kunt bij IPD ieder jaar de nieuwe, meest recente wettenbundel bestellen.

Hoog slagingspercentage

Het slagingspercentage van onze cursisten ligt boven het landelijk gemiddelde.

Inschrijving en investering

Assistent-makelaar (45+)

Lesgeld:€1.293,00

Lesmateriaal:€263,00

+

Totale investering:€1.556,00

Looptijd:3 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€556,67

Lesgeld:€1.293,00

Lesmateriaal:€263,00

Termijn vergoeding:€114,00

+

Totale investering:€1.670,00