Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

PDL en Wft-adviseur Basis (45+)

Haal de vakdiploma’s loonadministratie en financieel advies

Als u een vakdiploma haalt in de loonadministratie (PDL) en u vult dit aan met een basisdiploma financieel adviseur (Wft), is uw kans op een (betere) baan enorm groot. Werkgevers zoeken naar personeel met deze combinatie aan vakkennis. Ons speciale opleidingspakket inclusief extra persoonlijke begeleiding zorgt ervoor dat u sterk staat op de arbeidsmarkt. Ook als u al wat langer aan het werk bent! 

PDL en Wft-adviseur Basis (45+)

Lesgeld:€1.461,00

Lesmateriaal:€244,00

  • Een snel studietempo: 1 dag per week les
  • Les in een groep speciaal voor 45+
  • Zekerheid over een goedbetaalde baan
  • Complete opleiding met doorgroeikansen

Nu ook: PDL en Wft-adviseur Basis, opleiding voor 45+

Veel bedrijven die adviseren over financiële producten, kunnen met moeite personeel vinden dat beschikt over het verplichte basisdiploma Wft (Wet financieel toezicht). Als u daarnaast het Praktijkdiploma Loonadministratie heeft (PDL), dan weet u ook alles van salarisadministratie en sociale wetgeving. Het hele traject is binnen 12 lesweken af te ronden.

Met deze opleiding haalt u deze diploma’s! U wordt optimaal voorbereid op een aantal deelexamens. Haalt u deze examens, dan heeft u het vakdiploma PDL en het diploma Wft-adviseur Basis binnen.

Na de opleiding bent u in staat om zelfstandig een goede loonadministratie te voeren. U doet leert alles over de actuele wet- en regelgeving, kunt loonberekeningen maken en vragen hierover beantwoorden. Daarnaast leert  u over communicatie en organisatiekunde.

Bij Wft leert u de basis van financiële advisering. Dit is een verplicht diploma om aan de slag te kunnen bij een organisatie die financieel advies geeft. Na het basisdiploma kunt u snel doorgroeien als adviseur in bijvoorbeeld verzekeringen, kredieten of hypotheken.

Voor oudere werknemers - mét een boel werk- en levenservaring - is deze combinatie van vakken een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.

 

Lesrooster

Lesnr.Vakma overdagVakdo overdag
1Wft29 Jan 181PDL LHF25 Jan 18
2Wft05 Feb 182PDL LHF01 Feb 18
3Wft12 Feb 183PDL LHF08 Feb 18
4Wft19 Feb 184PDL AR15 Feb 18
5PDL AR22 Feb 18
6PDL AR08 Mrt 18
7PDL POC15 Mrt 18
8PDL POC22 Mrt 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.


Intake en leeftijd

Dit opleidingstraject bieden we aan voor 45- tot 60-jarigen. De inhoud van de lessen is precies hetzelfde als bij de gewone opleidingen, maar bij de 45-plus-variant geven we meer aandacht aan persoonlijke begeleiding, gericht op de doelgroep. Een intake voorafgaand aan de opleiding is onderdeel van het traject.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak. Na de intake kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de opleiding.

De intake kan bij het hoofkantoor van IPD plaatsvinden, maar deze kan ook telefonisch, via Skype of op een andere manier.

Jonger dan 45?

Kies de reguliere opleiding PDL

Kies de reguliere opleiding Wft-adviseur Basis

Dat kan overdag, in de avond of in het weekend.

Lessen

De opleiding duurt 12 weken, waarin u verschillende modules volgt:

Loonheffingen (PDL)

Opbouw loonheffing •  Fiscaal loon •  Heffingskortingen •  Organisatie en sociale zekerheid •  Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen •  Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid (PDL)

Arbeidsovereenkomsten •  Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen •  Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie & Communicatie (PDL)

Personeels- en salarisadministratie • Personeelsbeleid •  HRM

Het lesmateriaal van uitgeverij Convoy sluit volledig aan op het examen dat wordt afgenomen door examenbureaus Stibex of de Associatie. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u de tijd heeft om het alvast te bekijken. 

Wft-adviseur Basis

Inleiding in het vakgebied • Consumentenhuishoudens • Betalen, sparen en beleggen • Consumptief en hypothecair krediet • Verzekeren • De verzekeringsbranche en de juridische kant van verzekeringen • Verzekeringsproducten • Distributie en toezicht • Dienstverlening in de praktijk

Studietijd

Gemiddeld kost deze studie 10 tot 12 uur per week (naast de lessen)

Lesmethode en docent

Wij geloven in klassikaal onderwijs.

Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door.

De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. U leert van elkaar en van elkaars (leer)vragen. Daar samen te leren werkt u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toe.

U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal bekijken en downloaden, waar en wanneer u wilt! Ook kunt u soms online overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs én gratis digitale extra’s.

Intake

Voor de start van deze opleidingsvariant doen we altijd eerste een intake met de cursist.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak.

Niveau

U heeft geen vooropleiding nodig voor de opleiding. Een vooropleiding of werkervaring op mavo/mbo-niveau is aan te raden, maar is niet noodzakelijk. Het studietempo is hoog, maar dat is geen probleem. Als u de tijd neemt om thuis te studeren, als u de stof goed bijhoudt en de lessen actief volgt, is deze opleiding prima te volgen. Twijfelt u over uw niveau? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze gaan dan met u rond te tafel om een helder beeld te krijgen van de studiebelasting.

De beste opleidingen!

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen en docenten?

Jaarlijks certificeren, continu evalueren.

Examen

Examen Praktijkdiploma Loonadministratie

Het examen voor PDL legt u online af bij examenbureau Stibex of bij de Associatie. Het examen bestaat uit drie onderdelen: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en uw examenkosten.

U kunt zich eenvoudig online voor de examens aanmelden. U kunt bij onze medewerkers terecht voor meer informatie over het examen of hulp bij het aanmelden.


Examen Wft-adviseur Basis

Na afloop van een module doet u examen bij exameninstituut WFTNIVO. Dit instituut is erkend door de College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). De Wft-examens bestaan uit flextoetsen, digitaal op de computer. WFTNIVO heeft toetslocaties in het hele land, u kunt dus bij u in de buurt examen doen, op elk gewenst moment. 

IPD en exameninstituut WFTNIVO bieden de mogelijkheid om een landelijke examentraining te volgen en meteen na de training examen te doen. Op de IPD-leslocatie, dat is wel zo vertrouwd! Het examenbureau is onafhankelijk van IPD, u schrijft zich dus zelf in voor het examen bij WFTNIVO en u betaalt het examengeld aan het instituut. 

Als u bent geslaagd, krijgt u uw diploma uiteindelijk van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), omdat DUO het geautomatiseerde examensysteem beheert.

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

 

Register NIRPA

Als u bij IPD de opleiding PDL volgt en bij de Associatie het examen haalt, dan mag u zich registreren in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) en de titel Rsa voeren.

Bekijk de NIRPA-website

Examens: inschrijving en examengeld

De opleidingskosten zijn exclusief de examenkosten, die u betaalt aan het examenbureau. U bent ook zelf verantwoordelijk voor de inschrijving voor een examen. Uiteraard kunnen we u hier altijd bij helpen! 

Werk en vervolgopleiding

Voor oudere werknemers - mét een boel werk- en levenservaring - is deze combinatie van vakken een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.

Zowel het vak van salarisadministrateur als het vak van financieel adviseur bieden veel perspectief op de arbeidsmarkt. De combinatie is helemaal kansrijk! U kunt ermee aan de slag bij kleinere en grotere organisaties in de financiële branche. Er zijn veel mogelijkheden om door te groeien en om verder te specialiseren. 

Doorgroeien naar...

Hypotheekadviseur

Vakopleiding Payroll Services (VPS)

Aan het werk?

Al tijdens uw opleiding brengen we u in contact met potentiële werkgevers. Dat doen we via carrièredagen en ons Carrièreteam.

Inschrijving en investering

PDL en Wft-adviseur Basis (45+)

Lesgeld:€1.461,00

Lesmateriaal:€244,00

+

Totale investering:€1.705,00

Looptijd:3 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€611,33

Lesgeld:€1.461,00

Lesmateriaal:€244,00

Termijn vergoeding:€129,00

+

Totale investering:€1.834,00