Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

PDL en PDB (45+)

Haal de vakdiploma’s loonadministratie en boekhouden

Leg een stevige basis voor een carrièremove: haal uw PDB en PDL, de twee erkende praktijkdiploma’s in de administratie. Dat kan met deze opleiding! Voor oudere werknemers die een heel andere richting uit willen en zoeken naar een tweede carrière, is dit een zeer geschikte opleiding met uitstekend perspectief op een baan. Het traject Loonadministratie - PDL plus Boekhouden – PDB kunt in binnen 25 lesdagen (2 dagen per week) afronden.

PDL en PDB (45+)

Lesgeld:€2.476,00

Lesmateriaal:€424,00

  • Een snel studietempo: 1 dag per week les
  • Les in een groep speciaal voor 45+
  • Zekerheid over een goedbetaalde baan
  • Complete opleiding met doorgroeikansen

Nu ook: PDL en PDB, opleiding voor 45+

Wie op leeftijd is en in de administratieve branche aan de slag wil, komt er niet met alleen een basis-vakdiploma. De combinatie van twee vakdiploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) en Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is schaarser en veelgevraagd. Met stevige kennis over boekhouden én grondige kennis rond salarisverwerking willen werkgevers u graag ontmoeten! Bij IPD verzorgen we al meer dan 25 jaar cursussen in dit vakgebied.

Voor oudere werknemers - met een boel werk- en levenservaring - is deze combinatie van vakken een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.  

Lesrooster

Lesnr.Vakdi overdagLesnrVakdo overdag
1PDB BA23 Jan 181PDL LHF25 Jan 18
2PDB BA30 Jan 182PDL LHF01 Feb 18
3PDB BA06 Feb 183PDL LHF08 Feb 18
4PDB BA13 Feb 184PDL AR15 Feb 18
5PDB BA20 Feb 185PDL AR22 Feb 18
6PDB BA06 Mrt 186PDL AR08 Mrt 18
7PDB KC13 Mrt 187PDL POC15 Mrt 18
8PDB KC20 Mrt 188PDL POC22 Mrt 18
9PDB KC27 Mrt 1810PDB KC29 Mrt 18
11PDB KC10 Apr 1812PDB KC12 Apr 18
13PDB FIN17 Apr 1814PDB FIN19 Apr 18
15PDB FIN15 Mei 1816PDB FIN17 Mei 18
17PDB FIN29 Mei 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.


Intake en leeftijd

Dit opleidingstraject bieden we aan voor 45- tot 60-jarigen. De inhoud van de lessen is precies hetzelfde als bij de gewone opleidingen, maar bij de 45-plus-variant geven we meer aandacht aan persoonlijke begeleiding, gericht op de doelgroep. Een intake voorafgaand aan de opleiding is onderdeel van het traject.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak. Na de intake kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de opleiding.

De intake kan bij het hoofkantoor van IPD plaatsvinden, maar deze kan ook telefonisch, via Skype of op een andere manier.

Jonger dan 45?

Kies dan de reguliere opleiding PDL

Of kies de reguliere opleiding PDB

Wij bieden dag- en avondopleidingen en opleidingen in het weekend.

Lessen

De opleiding duurt 25 lesdagen van 2 dagen per week. Daarin volgt u verschillende modules.

Loonheffingen (PDL)

Opbouw loonheffing •  Fiscaal loon •  Heffingskortingen •  Organisatie en sociale zekerheid •  Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen •  Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid (PDL)

Arbeidsovereenkomsten •  Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen •  Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie & Communicatie (PDL)

Personeels- en salarisadministratie • Personeelsbeleid •  HRM

Bedrijfsadministratie (PDB)

Boekingen verrichten  •  Berekeningen maken  •  Overzichten samenstellen  •  Periodeafsluiting  •  Handelsonderneming en dienstverlenende onderneming

Kostencalculatie (PDB)

Kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken  •  Resultaten van productie en verkoop berekenen  •  Handelsonderneming en dienstverlenende onderneming

Financiering (PDB)

Berekeningen maken t.b.v. de periodeafsluiting  •  Kengetallen berekenen  •  Liquiditeit, solvabiliteit, rentabiliteit

Het lesmateriaal van uitgeverij Convoy sluit volledig aan op het examen dat wordt afgenomen door examenbureaus Stibex of de Associatie. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u de tijd heeft om het alvast te bekijken.

Studietijd

Gemiddeld kost deze studie 14 tot 16 uur per week (naast de lessen).


Van opleiding naar werk

IPD helpt u bij het vinden van de baan die bij u past!

Lesmethode en docent

Wij geloven in klassikaal onderwijs.

Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door.

De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. U leert van elkaar en van elkaars (leer)vragen. Daar samen te leren werkt u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toe.

U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal bekijken en downloaden, waar en wanneer u wilt! Ook kunt u soms online overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs én gratis digitale extra’s.

Intake

Voor de start van deze opleidingsvariant doen we altijd eerste een intake met de cursist.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak.

Niveau

U heeft geen vooropleiding nodig voor de opleiding. Een vooropleiding of werkervaring op mavo/mbo-niveau is aan te raden, maar is niet noodzakelijk.

Basiskennis in de loonadministratie en in de boekhouding zijn aan te bevelen, bijvoorbeeld via een cursus BKL, BKB en BKC.

Het studietempo is hoog, maar dat is geen probleem. Als u de tijd neemt om thuis te studeren, als u de stof goed bijhoudt en de lessen actief volgt, is deze opleiding prima te volgen. Twijfelt u over uw niveau? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze gaan dan met u rond te tafel om een helder beeld te krijgen van de studiebelasting.

De beste opleidingen!

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen en docenten?

Jaarlijks certificeren, continu evalueren.

Examen

Examen Praktijkdiploma Loonadministratie

Het examen voor PDL legt u online af bij examenbureau Stibex of bij de Associatie. Het examen bestaat uit drie onderdelen: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en uw examenkosten.

U kunt zich eenvoudig online voor de examens aanmelden. U kunt bij onze medewerkers terecht voor meer informatie over het examen of hulp bij het aanmelden.


Examen Praktijkdiploma Boekhouden

De drie vakken van PDB rondt u elk af met een online examen bij examenbureau Stibex of bij de Associatie. Voor de examens gaat u nog eens helemaal door de theorie heen en u oefent nog eens extra met praktijkopgaven. Per vak krijgt u een certificaat en na het behalen van alle drie de vakken ruilt u uw certificaten om voor het Praktijkdiploma Boekhouden.

Let op: voor de examens schrijft u uzelf in op een moment dat het u uitkomt (dit doet IPD dus niet voor u) en de kosten voor de examens betaalt u aan het examenbureau

(die zijn niet bij de prijs van de opleiding inbegrepen). 

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

 

Register NIRPA

Als u bij IPD de opleiding PDL volgt en bij de Associatie het examen haalt, dan mag u zich registreren in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) en de titel Rsa voeren.

Bekijk de NIRPA-website

 

Examens: inschrijving en examengeld

De opleidingskosten zijn exclusief de examenkosten, die u betaalt aan het examenbureau. U bent ook zelf verantwoordelijk voor de inschrijving voor een examen. Uiteraard kunnen we u hier altijd bij helpen!

Werk en vervolgopleiding

Voor oudere werknemers - mét een boel werk- en levenservaring - is deze combinatie van vakken een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.


De combinatie van boekhouder en salarisadviseur biedt u veel persperctief op de arbeidsmarkt. U kunt ermee aan de slag bij op de administratie of bij de personeelsafdeling van kleinere en grotere organisaties. Er zijn veel mogelijkheden om door te groeien en om verder te specialiseren. 

Doorgroeien naar…

Moderne Bedrijfsadministratie

Vakopleiding Payroll Services

Aan het werk?

Al tijdens uw opleiding brengen we u in contact met potentiële werkgevers. Dat doen we via carrièredagen en ons IPD Carrièreteam.

Inschrijving en investering

PDL en PDB (45+)

Lesgeld:€2.476,00

Lesmateriaal:€424,00

+

Totale investering:€2.900,00

Looptijd:3 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€1.040,33

Lesgeld:€2.476,00

Lesmateriaal:€424,00

Termijn vergoeding:€221,00

+

Totale investering:€3.121,00