IT Applications (EXIN AMBI e-CF™)

Basismodule Applications

Leer grondig en snel de beginselen van ICT op hbo-denkniveau. In de module IT Applications bereiden we u optimaal voor op het basisexamen van EXIN AMBI e-CF™. In vier lesdagen of acht lesavonden wordt alle stof voor de eindtoets behandeld.

 

 • Klassikale training
 • Gratis online oefentoetsen
 • Gratis extra examentraining
 • Gecertificeerde docenten
 • Persoonlijke begeleiding, kleine groepen

De start van uw loopbaan in de ICT

De werkgelegenheid in de ICT blijft groeien. Er is vooral meer behoefte aan hoogopgeleide ICT'ers. Dat is een kans voor iedereen die zich thuis voelt in de digitale wereld. Wilt u omscholen naar ICT op latere leeftijd? Ook dan is deze module een uitstekende start. U laat zien - aantoonbaar - dat u de laatste up-to-date kennis in huis heeft over bedrijfsprocessen in relatie tot ICT, met een internationaal erkend certificaat.

Applications is een van de drie basismodules van EXIN AMBI. De andere twee zijn Infrastructure en Business Processes. Ze zijn onafhankelijk van elkaar te volgen en vormen samen het basisprogramma van EXIN AMBI e-CF™.

 

Het examen en de literatuur van de module Applications komen naar verwachting snel ter beschikking. Hetzelfde geldt voor de module Infrastructure. Zodra deze bekend zijn, worden de lesdagen ingeroosterd. De opleiding Business Processes staat al ingepland, hiervoor kunt u zich aanmelden.

 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Vanwege de huidige lockdown zullen uw eerste lessen online verzorgd worden. Zodra het weer mag, zal IPD direct de klassikale lessen hervatten.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Lessen

De hoofdonderwerpen van deze vierdaagse opleiding zijn:

 • Informatiesystemen
 • Randvoorwaarden aan informatiesystemen
 • Analyse, structureren en modelleren
 • Ontwikkelen en implementeren van informatiesystemen
 • Beheer en exploitatie van informatiesystemen

De onderwerpen worden evenredig verdeeld over het lesprogramma. In de lessen werkt u aan de examenvoorbereiding.  Na de laatste les is er bovendien een extra examentraining. 

 

Studietijd

Deze opleiding zal naar verwachting vier dagen duren. Daarnaast besteedt u ongeveer 24 uur aan zelfstudie (naast de lessen). Dit verschilt per persoon, sommige cursisten hebben meer tijd nodig om de stof door te nemen.

 

e-Competence Framework

Het lesprogramma sluit aan op de competenties uit het Europese e-Competence Framework (e-CF ™). Alle onderwerpen uit het basisexamen Business Processes komen aan bod. De volgende competenties uit het kwaliteitskader worden getoetst:


A.5. Ontwerpen van architectuur    A.6. Ontwerp van applicaties    A.8. Duurzame ontwikkeling    B.1. Applicatieontwikkeling    B.2. Component-integratie    B.3. Testen    B.4. Oplossingen implementeren    B.6. Systems engineering    C.1. Gebruikersondersteuning    C.2. Ondersteunen van wijzigingen    C.3. Dienstverlening    E.8.  Informatiebeveiligingsmanagement

Het gaat hierbij hoofdzakelijk om basiskennis en begrip. U legt een stevige basis om later op voort te bouwen.

 

Lesmethode

Wij werken op onze eigen, succesvolle IPD-manier. Met klassikale trainingen, persoonlijke begeleiding door een gecertificeerde docent, zelfstudie + opdrachten, online toetsmomenten, een elektronische leermomgeving en extra examentraining. Als u meer examentraining nodig heeft, dan kunt u die gratis volgen.

De combinatie van leermethodes zorgt voor de meest effectieve manier van leren en verwerken. Deze blended learning-methode passen we bij IPD al jaren toe.   

Door de heldere cursistenhandleiding weet u van week tot week welke stof wordt behandeld. U kunt studeren op uw eigen tempo; kies voor de dagopleiding of avondopleiding:

 • vier lesdagen (+ een dag examentraining) of
 • acht lesavonden (+ een dag examentraining)

U krijgt les van een docent die door EXIN zelf is gecertificeerd. Ervaring, praktijkkennis en didactische vaardigheden zijn hiermee gegarandeerd.

 

Niveau

Iedereen kan de AMBI-opleidingen van IPD gaan volgen. Houdt u rekening met een instapniveau van mbo+/hbo. Met voldoende inzet, misschien enige werkervaring en uiteraard affiniteit in de IT is dat goed haalbaar. Het examen is op het e-CF 2 en NLQF 5. Dat is vergelijkbaar met het denkniveau van een hbo-propedeuse.

​​​​​​​

Wat is e-CF | EQF/NLQF?

Via Europese standaarden krijgt deze opleiding een bepaalde waarde of kwalificatie. Lees meer over e-CF en EQF/NLQF.

Examen

Het examen Applications van EXIN AMBI e-CF ™ kunt u op verschillende manieren doen:

 • Op een examencentrum
 • Thuis met online toezicht

Kijk voor meer informatie op de website van EXIN.

 

Zelf inschrijven voor het examen

Houdt u er rekening mee dat u zelf de inschrijving voor het examen regelt? U betaalt de examenkosten rechtstreeks aan EXIN.

Werk en vervolg

Er is veel werk in de ICT, de behoefte aan goede krachten is groot. Of het nu gaat over IT-managementfuncties, software-ontwikkeling en innovatie, planning of support: op alle vlakken wordt goed personeel gezocht. Met name de vraag naar hoogopgeleide IT-werknemers is groot. Erkende opleidingen en kwalificaties op dit gebied zijn bijna zeker een garantie voor succes en een goede baan.


Doorgroeien

Na de basisexamens (naast Applications ook Infrastructure en Business Processes) kunt u zich verder ontwikkelen in een van die 3 richtingen.

 

Inschrijving en investering

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

 

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: