Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Praktijktoets Makelaar Wonen (RM)

Opleiding voor RM-makelaars Wonen

De Praktijktoets Makelaar Wonen is voor veel makelaars het eindstation van de makelaarsopleiding. U heeft dan zowel in de theorie als in de praktijk laten zien dat alle kanten van het makelaarsvak beheerst. Wilt u makelaar worden in woningen en de top bereiken? Dan is de Praktijktoets uw doel!

Praktijktoets Makelaar Wonen (RM)

Nu met €1.000,00 STAP voordeel

Lesgeld:€1.975,00

  • Register-makelaar worden!
  • Les van de meest ervaren docenten
  • Toegang tot het register VastgoedCert
  • Ideale voorbereiding voor een eigen zaak
  • In 7 lessen klaar voor de praktijkexamens RM

Bereik de vastgoedtop via de Praktijktoets

De Register-makelaar Wonen (RM) is een erkend woningmakelaar die zich bovendien zelfstandig mag vestigen als makelaar. Register-Makelaar Wonen wordt u als u de twee onderdelen van de Praktijktoets Wonen heeft behaald. IPD Opleidingen bereidt u in 7 lessen voor op de praktijkexamens. Het diploma is het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid en geeft u de mogelijkheid tot inschrijving bij de Kamer Wonen van Stichting VastgoedCert. Deze inschrijving biedt u het voordeel dat u zich in kwaliteit kunt onderscheiden van makelaars zonder certificering. De RM-opleiding tot woonmakelaar is de kroon op uw studiepad makelaardij!

Certificering door VastgoedCert

VastgoedCert stelt hoge eisen aan haar leden. De opleiding Praktijktoets Wonen van IPD sluit volledig aan op deze eisen en bereidt u grondig voor op het examen. Het is dus bovenal een praktijkgerichte opleiding, waar u leert taxeren en veel inzichten opdoet over de regio waar u werkt of wilt gaan werken.

De opleiding bestaat uit 7 lesdagen. U heeft per lesdag ongeveer 8 à 10 uur voorbereidingstijd. We behandelen tijdens de lessen de stof die u nodig heeft om de Praktijktoets zelfverzekerd te kunnen doen.

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Lessen

In de les wordt alle kennis behandeld waarmee u de Praktijktoets met succes kunt afleggen. Daarnaast wordt er in de praktijkgerichte lessen veel geoefend, zodat u de procedures uit de praktijk moeiteloos kunt doorlopen. Samen met de docent en medeleerlingen werkt u met plezier toe naar uw RM-diploma. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op. Allemaal (bijna) makelaars RM onder elkaar!

U wordt gedegen voorbereid op de twee examenonderdelen:

  • Kwalificerend portfolio + assessment
  • Verkoopprijsindicaties  

Kwalificerend portfolio + assessment

U bouwt een portfolio op waaruit blijkt dat u alle belangrijke onderdelen van het makelaarsvak beheerst. Het portfolio bestaat uit 2 onderzoeken (over een regionaal actueel onderwerp) en 12 handelingsdelen (bijvoorbeeld profilering als makelaar, creatieve woningpresentatie, verkoopdossiers en een elevator pitch). Als uw portfolio compleet is het resultaat is voldoende, krijgt u hierover een gesprek: het assessment. 

Verkoopprijsindicaties

U maakt tweemaal een verkoopprijsindicatie na de bezichtiging van een woning in uw regio.

 

Begeleiding van IPD

Uw docent begeleidt u bij het samenstellen van uw kwalificerend portfolio en geeft inhoudelijke tips bij de verschillende onderdelen van het portfolio. U kijkt ook naar het werk van uw medestudenten en u leert elkaar feedback en advies te geven. Zo leert u van elkaar! U wordt op die manier ook uitstekend voorbereid op het assessment.

Uiteraard leert u tijdens de opleiding hoe u een goede verkoopindicatie maakt.  

Studietijd

Naast de lessen kost deze opleiding 8 tot 10 uur zelfstudie per week.

Lesmethode en docent

IPD is zeer ervaren in het geven van makelaardijonderwijs. We zetten onze meest ervaren docenten voor de klas bij de opleiding Praktijktoets, die zelf het topniveau hebben bereikt en vele jaren werkervaring hebben opgedaan. U kunt dus als cursist ook putten uit de praktijkervaring van uw docent. Zo kunt u altijd vertrouwen op de kwaliteit van de lessen.

Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. IPD let er altijd op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Klassikaal onderwijs voor de beste resultaten
Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Niveau

Om aan de Praktijktoets Wonen deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat u beschikt over het SVM NIVO diploma Basistheorie Taxateur o.z. of Basistheorie Vastgoed én het diploma Makelaar-taxateur o.z. Wonen of Specialisatie Makelaar Wonen (of een vergelijkbaar diploma). Neem voor een overzicht van de vergelijkbare diploma’s contact op met SVM NIVO.

Examen Register-Makelaar Wonen 


De Praktijktoets Wonen bestaat uit:

  • Kwalificerend portfolio + assessment
  • Verkoopprijsindicatie

Kwalificerend portfolio + assessment

U bouwt een portfolio op waaruit blijkt dat u alle belangrijke onderdelen van het makelaarsvak beheerst. Het portfolio bestaat uit 2 onderzoeken (over een regionaal actueel onderwerp) en 12 handelingsdelen die gaan over: een marktscan, uzelf profileren als makelaar, conflicthantering, ethische casus, klantdossiers en klantreviews, (online) vastgoedmarketing, verduurzaming van de woning, persoonlijk ontwikkelingsplan, advisering aankoop woning, creatieve woningpresentatie, verkoopdossiers en een elevator pitch. Deze handelingen of delen daarvan legt u vast in het portfolio.

Heeft u dit helemaal gevuld en is het voldoende beoordeeld, dan krijgt u hierover een gesprek: het assessment. Het gesprek gaat over onderdelen uit het portfolio (in ieder geval het verkoopdossier en de elevator pitch).

Verkoopprijsindicaties

U maakt tweemaal een verkoopprijsindicatie na de bezichtiging van een woning in uw regio.

  

U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving voor de examens en betaalt examenkosten aan het examenbureau SVMNIVO.

RM makelaar Wonen: werk en baanperspectief

Na het behalen van de Praktijktoets ligt de vastgoedmarkt aan uw voeten. U kunt bijvoorbeeld een eigen kantoor starten, want u heeft ruim voldoende theorie- en praktijkkennis opgedaan om dit tot een succes te maken. Ook kunt u aan de slag voor banken of de overheid. Veel van dit soort werkgevers nemen namelijk alleen makelaars aan die zijn ingeschreven in de Kamer Wonen van VastgoedCert.

Met dit diploma kunt u dus op alle mogelijk vastgoedvacatures solliciteren, aangezien uw cv met het behalen van de Praktijktoets ijzersterk is.

 

RM en KRMT makelaar, wat is het verschil?

Wij krijgen nog wel eens vragen over het verschil tussen RM en KRMT. Kort gezegd heeft de makelaar RM meer opleiding gevolgd en heeft hij of zij vaak meer werkervaring. De register-makelaar mag meer taken verrichten en mag zichzelf vestigen als erkend zelfstandig makelaar.

Dat zijn de grootste verschillen, er zijn ook veel overeenkomsten. Wat we hiermee willen zeggen: een KRMT makelaar is bijna altijd ook een uitstekende makelaar met veel ervaring. Vaak is het de keuze van een makelaar zelf of hij/zij de stap naar RM-makelaar zet. Dat is niet verplicht en ook niet nodig om het vak van makelaar goed uit te kunnen oefenen.

 

Hoe wordt u KRMT makelaar?

U kunt alleen RM-makelaar Wonen worden als u eerst uw KRMT-papieren heeft  + een aantal jaren werkervaring. Een KRMT makelaar moet de volgende examens halen: 

KRMT Praktijkleer Wonen

KRMT Vakbekwaamheid Wonen

 

Makelaars en taxateurs: aparte examens

De examenseisen voor makelaars en taxateurs veranderen. De twee beroepen worden meer gescheiden en dat geldt ook voor de examens. Eerder werd iemand Register-Makelaar-Taxateur (RMT), maar nu maakt u een keuze voor Register-Makelaar (RM) of Register-Taxateur (RT). 

Het opleidingstraject voor makelaars tot en met Register-Makelaar Wonen is nu helemaal bekend. Misschien wijzigen de lessen nog iets, maar in grote lijnen staat het pad vast. Voor taxateurs is het opleidingspad nog niet definitief bekend gemaakt. Zodra we hierover meer weten, passen we de informatie op onze website aan.

Inschrijving en investering

Heeft u de volledige opleiding makelaardij taxateur bij IPD gevolgd dan ontvangt u een extra korting van € 200,- op het lesgeld. Vermeld in dit geval uw cursistnummer in het opmerkingen veld.

Praktijktoets Makelaar Wonen (RM)

Lesgeld:€1.975,00

Lesmateriaal:€0,00

+

Totale investering:€1.975,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€530,00

Lesgeld:€1.975,00

Lesmateriaal:€0,00

Termijn vergoeding:€145,00

+

Totale investering:€2.120,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: