Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Basistheorie Vastgoed (SVM NIVO) avondopleiding

Avondschool vastgoedmakelaar

Als u makelaar of vastgoedadviseur wilt worden, dan begint uw carrière bij de basisopleiding Makelaardij: Basistheorie Vastgoeddeskundige. Deze opleiding bevat de onderwerpen die voor iedere makelaar, taxateur en vastgoedadviseur noodzakelijk zijn en waarmee u meteen de arbeidsmarkt op kunt. Daarna gaat u specialiseren. De meeste cursisten worden woonmakelaar (KRMT) met de specialisatie Wonen.

Basistheorie Vastgoed + Specialisatie Wonen (KRMT) + Ethiek (EQF niveau 6 = bachelor niveau)

Varianten volledige opleidingen

Basistheorie Vastgoed +
Specialisatie Wonen (KRMT) +
Ethiek (EQF niveau 6 = bachelor niveau)

€100 Vroegboekvoordeel:€4.240,00

Lesgeld:€4.140,00

Lesmateriaal:€901,05

+

Totale investering:€5.041,05

Looptijd:24 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€226,38

€100 Vroegboekvoordeel:€4.240,00

Lesgeld:€4.140,00

Lesmateriaal:€901,05

Termijn vergoeding:€392,00

+

Totale investering:€5.433,05

Basistheorie Vastgoed +
Specialisatie Wonen (KRMT)

€100 Vroegboekvoordeel:€3.590,00

Lesgeld:€3.490,00

Lesmateriaal:€811,05

+

Totale investering:€4.301,05

Looptijd:24 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€193,63

€100 Vroegboekvoordeel:€3.590,00

Lesgeld:€3.490,00

Lesmateriaal:€811,05

Termijn vergoeding:€346,00

+

Totale investering:€4.647,05

Basistheorie Vastgoed +
Ethiek (EQF niveau 6 = bachelor niveau)

€100 Vroegboekvoordeel:€2.800,00

Lesgeld:€2.700,00

Lesmateriaal:€720,05

+

Totale investering:€3.420,05

Looptijd:24 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€153,84

€100 Vroegboekvoordeel:€2.800,00

Lesgeld:€2.700,00

Lesmateriaal:€720,05

Termijn vergoeding:€272,00

+

Totale investering:€3.692,05

Basistheorie Vastgoed

€100 Vroegboekvoordeel:€2.150,00

Lesgeld:€2.050,00

Lesmateriaal:€630,05

+

Totale investering:€2.680,05

Looptijd:12 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€240,17

€100 Vroegboekvoordeel:€2.150,00

Lesgeld:€2.050,00

Lesmateriaal:€630,05

Termijn vergoeding:€202,00

+

Totale investering:€2.882,05

Avondopleiding Basis Makelaar-taxateur en Specialisatie Wonen

 

Basistheorie

Met de avondopleiding makelaar haalt u met 1 lesavond per week in een prettig tempo uw makelaarspapieren. Eerst doet u de basisopleiding. Als u de examens van SVMNIVO haalt, kunt u daarmee direct aan de slag op een makelaarskantoor.

Specialisatie Wonen

U kunt uw marktwaarde verder opschroeven met de Specialisatie Wonen. U krijgt dan een theorie- en een praktijkvak gericht op het beroep van woningmakelaar. Na afloop kunt u zichzelf met uw SVMNIVO diploma laten inschrijven in het KRMT-register.

Nieuw en exclusief bij IPD: aanvullende opleiding Ethiek

Na de Basistheorie kunt u ook het vak Ethiek voor Makelaars en Taxateurs volgen, waarmee u leert omgaan met dilemma's waar u in het werk mee te maken krijgt. U behaalt daarmee een NLQF/EQF-niveau 6 diploma en komt in het register van 'ethische' makelaars te staan.

 

Wie A zegt…

Extra trainingen en carrièredagen voor cursisten. Ontdek het A, B, C, D van IPD

Ook voor onze cursisten in de avondopleiding makelaar!

 

Gratis examentrainingen

Oefenen, oefenen, oefenen tot u de stof beheerst

 

Pakketkorting

IPD heeft voor de Basistheorie + Specialisatie Wonen + Ethiek een aantrekkelijk geprijsd pakket dat u een allround voorbereiding biedt op uw toekomst als makelaar of vastgoedspecialist!

 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Vaardigheden oefenen in de praktijk

Bij IPD leert alles wat nodig is om een goede makelaar, taxateur, werknemer of ondernemer in het vastgoed te worden. U volgt bij ons de traditionele vakinhoudelijke opleidingen, maar ook extra vaardigheidstrainingen die u voorbereiden op de beroepspraktijk.

 

Trainingen volgen kan direct!

U kunt bij IPD al meteen vanaf de start van de basistheorie extra trainingen volgen die u interessant vindt.

Overzicht

Check al onze SVM NIVO opleidingen makelaardij

Lessen avondschool makelaar

Bij de avondschool vastgoedmakelaar (Basistheorie) heeft u 1 lesavond per week. De opleiding bestaat uit 54 lessen, waarin 5 vakken volledig worden behandeld:

Vastgoedeconomie   •   Bouwkunde   •   Privaatrecht   •   Publiekrecht   •   Financiën & Fiscaliteiten   

Het maakt niet uit in welke volgorde u de vakken volgt. U kunt daarom op veel momenten instromen bij deze opleiding. Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen en u kunt op veel momenten in een jaar het SVMNIVO examen doen. Om goed voorbereid te zijn, krijgt u veel oefenstof in de les. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u alle tijd heeft om het alvast te bekijken.

Na deze 5 vakken kunt u meteen door met Specialisatie Wonen Praktijkleer en Specialisatie Wonen Vakbekwaamheid. Dan kunt u op voor het examen KRMT-makelaar! De opleiding Ethiek kunt u op elk gewenst moment volgen, na het behalen van de Basistheorie (ingangseis) of na het behalen van de Specialisatie Wonen. Zie ook de praktische punten onderaan deze pagina.

Studietijd

Gemiddeld kost deze studie 6 tot 10 uur per week aan zelfstudie (naast de lessen)

 

Nieuw: Bouwkunde Praktijktraining

Extra oefenen met tekeninglezen, materialenkennis en met het herkennen van bouwstijlen. Begeleiding door gespecialiseerde docenten.

Uitstekende oefening voor het examen Bouwkunde B - Bestek- en Tekeninglezen.

Lesmethode en docent

U krijgt klassikaal les van een enthousiaste en vakkundige docent. Hij of zij kent het vak door en door en zorgt voor een goede sfeer in de klas. Geen vraag blijft onbeantwoord! U oefent samen met medecursisten in de les en thuis, in onze online leeromgeving. Studeer dus waar en wanneer u wilt! De lesmethode sluit volledig aan op de exameneisen van SVMNIVO.

Wij geloven in klassikaal onderwijs. Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect hebben. Met uw medecursisten bouwt u in de loop een mooi professioneel netwerk op.

 

Volg een proefles

De snelste kennismaking met IPD Opleidingen

Studieadviesgesprek

Bel of mail ons: een afspraak is zo gemaakt

Extra zekerheid

Bij IPD weet u waar u aan toe bent. We staan voor u klaar om u uw diploma zo snel en goed mogelijk te laten behalen. Mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen. 

De beste opleidingen!

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen en docenten?

Jaarlijks certificeren, continu evalueren.

 

Examen SVMNIVO

U doet bij SVMNIVO (het onafhankelijke examenbureau, svmnivo.nl) voor elk vak apart examen. Na elk behaald examen ontvangt u een certificaat. Als u voor alle examens bent geslaagd, vraagt u het erkende diploma Basistheorie Taxateur o.z. aan, de kroon op uw studie!

De meeste examens zijn flextoetsen, dat wil zeggen dat ze worden afgenomen op een computer in een toetscentrum bij u in de buurt. Alleen voor het examen Bouwkunde B, Bestek en Tekeninglezen, reist u naar Nieuwegein (elke maand is er een examen met papieren bestek en tekeningen en digitale vragen). Voor een volledig schriftelijk examen Bouwkunde B kunt u 2 keer per jaar terecht in Houten. Het examen Bouwkunde A over de algemene theorie en materialenkennis is een flextoets, net als alle andere examens.

Een behaald certificaat voor de vakken Privaatrecht en Publiekrecht blijft drie jaar geldig. De certificaten voor Bouwkunde, Financiën & Fiscaliteiten en Vastgoedeconomie zijn vijf jaar geldig.

U schrijft zich zelf in voor de examens bij SVMNIVO en u betaalt zelf de factuur voor de examens. Houdt u bij het schriftelijk examen de inschrijftermijn van circa 1 maand goed in de gaten. Hulp nodig bij het inschrijven? Bel ons gerust!

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

+ Bouwkunde Praktijktrainingen voor de bouwkunde-toetsen

Onbeperkt bij IPD! Stel al uw vragen en oefen met opdrachten uit proefexamens.

Werk en vervolgopleiding

De woningmarkt is volop in beweging, er is dus ook weer volop werk voor makelaars. Makelaarskantoren huren vaker personeel in, uitzendbureaus hebben steeds meer tijdelijke detachteringen en vacatures. Vastgoedkennis is ook hard nodig bij bedrijven en overheden, denk aan bouwbedrijven, banken, beleggingsbedrijven, makelaarskantoren, gemeentes of woningbouwverenigingen. Ook worden er steeds meer vastgoedspecialisten betrokken bij de huur en verhuur van vastgoed. Genoeg banen dus, zowel fulltime als parttime.

U kunt de avondopleiding makelaar volgen in losse modules. In iedere module leert u weer meer over de kneepjes van het vak. Wilt u alle benodigde papieren halen om volledig zelfstandig aan de slag te gaan als makelaar-taxateur? Dan raden we u aan om u meteen in te schrijven voor de Basistheorie plus Specialisatie Wonen Praktijkleer & Vakbekwaamheid (KRMT) en eventueel Ethiek (NLQF/EQF 6). Zo leert u in korte tijd alle benodigde kennis en vaardigheid om aan de slag te gaan in de vastgoedwereld, met veel baanperspectief. Er is steeds meer vraag naar 'ethische makelaars', daarom bevelen we u ook deze kopstudie van harte aan. 

 

Doorgroeien naar...

Woningmakelaar

Bedrijfsmakelaar

Hypotheekadviseur

 

Aan het werk?

Ons Carrièreteam helpt bij het vinden van een baan of werkervaringsplek

Wij hebben uitstekende contacten met het werkveld!

 

Na deze opleiding kunt u zich verder specialiseren door de Praktijktoets Wonen te doen, zodat u zich kunt registeren in het register van VastgoedCert en uw eigen kantoor kunt starten. U leert bij de Praktijktoets Wonen de fijne kneepjes van waardebepaling. Uiteraard is het ook mogelijk om u bij IPD verder te specialiseren in bedrijfsmatig of landelijk vastgoed.

SVM NIVO opleiding?

Het is belangrijk om uw opleiding te volgen bij een aanbieder die werkt met de normen van SVM NIVO makelaardij. 

Lees meer info op svmnivo.nl

Praktische punten

IPD verstrekt tijdens de Basistheorie eenmalig de wettenbundel aan cursisten die bij IPD boeken hebben besteld. U krijgt de wettenbundel toegestuurd zodra u deze voor het eerst nodig heeft. De wettenbundels worden jaarlijks vernieuwd. U kunt bij IPD ieder jaar de nieuwe, meest recente wettenbundel bestellen.

De vijf vakken van de avondopleiding makelaar (Basistheorie) volgt u op de plaats en tijd die u uitkiest op het aanmeldformulier. De Specialisatie Wonen (met de vakken Praktijkleer en Vakbekwaamheid, allebei 5 lessen) en de cursus Ethiek (6 lessen) volgt u centraal in Utrecht of in Amsterdam. IPD biedt deze cursussen het hele jaar door aan op verschillende dagen. U geeft zelf aan IPD door wanneer en waar u deze cursussen wilt volgen, op het moment dat u eraan toe bent.

 

Hoog slagingspercentage

Het slagingspercentage van onze cursisten ligt boven het landelijk gemiddelde. Dat geldt ook voor onze avondschool voor makelaars.

  • Dé specialist in makelaardijonderwijs
  • Actueel, examengericht materiaal
  • Enthousiaste en gecertificeerde docenten

Avondschool vastgoedmakelaar 

De voordelen van onze avondschool makelaar nog eens op een rij

  • Volg een opleiding op uw eigen, prettige tempo
  • De grootste aanbieder van klassikaal makelaarsonderwijs
  • Leren naast uw werk
  • Lessen in het hele land, bij u in de buurt
  • Goed bereikbare klantenservice
  • Extra examentrainingen 
  • Aansluiting op het SVMNIVO examen

 

Inschrijving en investering

Volledige opleiding

Basistheorie Vastgoed +
Specialisatie Wonen (KRMT) +
Ethiek (EQF niveau 6 = bachelor niveau)

€100 Vroegboekvoordeel:€4.240,00

Lesgeld:€4.140,00

Lesmateriaal:€901,05

+

Totale investering:€5.041,05

Looptijd:24 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€226,38

€100 Vroegboekvoordeel:€4.240,00

Lesgeld:€4.140,00

Lesmateriaal:€901,05

Termijn vergoeding:€392,00

+

Totale investering:€5.433,05

Basistheorie Vastgoed +
Specialisatie Wonen (KRMT)

€100 Vroegboekvoordeel:€3.590,00

Lesgeld:€3.490,00

Lesmateriaal:€811,05

+

Totale investering:€4.301,05

Looptijd:24 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€193,63

€100 Vroegboekvoordeel:€3.590,00

Lesgeld:€3.490,00

Lesmateriaal:€811,05

Termijn vergoeding:€346,00

+

Totale investering:€4.647,05

Basistheorie Vastgoed +
Ethiek (EQF niveau 6 = bachelor niveau)

€100 Vroegboekvoordeel:€2.800,00

Lesgeld:€2.700,00

Lesmateriaal:€720,05

+

Totale investering:€3.420,05

Looptijd:24 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€153,84

€100 Vroegboekvoordeel:€2.800,00

Lesgeld:€2.700,00

Lesmateriaal:€720,05

Termijn vergoeding:€272,00

+

Totale investering:€3.692,05

Basistheorie Vastgoed

€100 Vroegboekvoordeel:€2.150,00

Lesgeld:€2.050,00

Lesmateriaal:€630,05

+

Totale investering:€2.680,05

Looptijd:12 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€240,17

€100 Vroegboekvoordeel:€2.150,00

Lesgeld:€2.050,00

Lesmateriaal:€630,05

Termijn vergoeding:€202,00

+

Totale investering:€2.882,05

Losse modules

Bouwkunde

Lesgeld:€711,00

Lesmateriaal:€205,00

+

Totaal:€916,00

Looptijd:3 maanden

Lesgeld p/m:€242,00

lesmateriaal p/m:€68,33

+

Totaal per maand:€310,33

Lesgeld + Lesmateriaal:€916,00

Termijn vergoeding:€15,00

+

Totale investering:€931,00

Privaatrecht

Lesgeld:€508,00

Lesmateriaal:€106,50

+

Totaal:€614,50

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€259,00

lesmateriaal p/m:€53,25

+

Totaal per maand:€312,25

Lesgeld + Lesmateriaal:€614,50

Termijn vergoeding:€10,00

+

Totale investering:€624,50

Publiekrecht

Lesgeld:€559,00

Lesmateriaal:€96,15

+

Totaal:€655,15

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€285,00

lesmateriaal p/m:€48,08

+

Totaal per maand:€333,08

Lesgeld + Lesmateriaal:€655,15

Termijn vergoeding:€11,00

+

Totale investering:€666,15

Financien en Fiscaliteiten

Lesgeld:€804,00

Lesmateriaal:€110,00

+

Totaal:€914,00

Looptijd:3 maanden

Lesgeld p/m:€274,00

lesmateriaal p/m:€36,67

+

Totaal per maand:€310,67

Lesgeld + Lesmateriaal:€914,00

Termijn vergoeding:€18,00

+

Totale investering:€932,00

Vastgoedeconomie

Lesgeld:€305,00

Lesmateriaal:€44,40

+

Totaal:€349,40

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€158,00

lesmateriaal p/m:€22,20

+

Totaal per maand:€180,20

Lesgeld + Lesmateriaal:€349,40

Termijn vergoeding:€11,00

+

Totale investering:€360,40

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: