Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Basistheorie Vastgoed (SVM NIVO) dagopleiding

Starten als makelaar

Als u makelaar, taxateur of vastgoedadviseur wilt worden, dan begint uw carrière bij de basisopleiding Makelaardij: Basistheorie Vastgoeddeskundige. Deze opleiding bevat de onderwerpen die voor iedere makelaar, taxateur en vastgoedadviseur noodzakelijk zijn en waarmee u meteen de arbeidsmarkt op kunt. Daarna gaat u specialiseren. De meeste cursisten worden woonmakelaar (KRMT) met de specialisatie Wonen.

Basistheorie Vastgoed + Specialisatie Wonen (KRMT)

Lesgeld:€3.807,00

Lesmateriaal:€876,00

Varianten volledige opleidingen

Basistheorie Vastgoed +
Specialisatie Wonen (KRMT) +
Ethiek (EQF niveau 6 = bachelor niveau)

Lesgeld:€4.487,00

Lesmateriaal:€969,00

+

Totale investering:€5.456,00

Looptijd:16 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€366,56

Lesgeld:€4.487,00

Lesmateriaal:€969,00

Termijn vergoeding:€409,00

+

Totale investering:€5.865,00

Basistheorie Vastgoed +
Specialisatie Wonen (KRMT)

Lesgeld:€3.807,00

Lesmateriaal:€876,00

+

Totale investering:€4.683,00

Looptijd:16 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€314,75

Lesgeld:€3.807,00

Lesmateriaal:€876,00

Termijn vergoeding:€353,00

+

Totale investering:€5.036,00

Basistheorie Vastgoed

Lesgeld:€2.340,00

Lesmateriaal:€653,00

+

Totale investering:€2.993,00

Looptijd:16 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€200,81

Lesgeld:€2.340,00

Lesmateriaal:€653,00

Termijn vergoeding:€220,00

+

Totale investering:€3.213,00

Basisopleiding Makelaar-taxateur en Specialisatie Wonen

Basistheorie

De woningmarkt biedt een gevarieerd baanperspectief. U kunt meteen als makelaar op een makelaarskantoor gaan werken, maar u bent als vastgoedkenner ook hard nodig bij bijvoorbeeld verzekeraars, beleggingsbedrijven, bouwbedrijven, banken, overheden of woningbouwverenigingen. Zowel fulltime als parttime is uw inzet nodig, ook in de huursector. Met het complete diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige kunt u dus alle kanten op om een goede baan te krijgen.

Specialisatie Wonen

U kunt uw marktwaarde verder opschroeven met de Specialisatie Wonen. U krijgt dan een theorie- en een praktijkvak gericht op het beroep van woningmakelaar. Na afloop kunt u zichzelf met uw SVMNIVO diploma laten inschrijven in het KRMT-register.

Nieuw en exclusief bij IPD: aanvullende opleiding Ethiek

Na de Basistheorie kunt u ook het vak Ethiek voor Makelaars en Taxateurs volgen, waarmee u leert omgaan met dilemma's waar u in het werk mee te maken krijgt. U behaalt daarmee een NLQF/EQF-niveau 6 diploma en komt in het register van 'ethische' makelaars te staan die integer en transparant weten te handelen. 

Pakketvoordeel

IPD heeft voor de Basistheorie + Wonen + Ethiek een aantrekkelijk geprijsd pakket dat u een allround voorbereiding biedt op uw toekomst als makelaar of vastgoedspecialist!

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Vaardigheden oefenen in de praktijk

Bij IPD leert alles wat nodig is om een goede makelaar, taxateur, werknemer of ondernemer in het vastgoed te worden. U volgt bij ons de traditionele vakinhoudelijke opleidingen, maar ook extra vaardigheidstrainingen die u voorbereiden op de beroepspraktijk.

 

Trainingen volgen kan direct!

U kunt bij IPD al meteen vanaf de start van de basistheorie extra trainingen volgen die u interessant vindt.

 

Lessen reguliere dagopleiding makelaar

De dagopleiding Basistheorie bestaat uit 27 lessen, waarin 5 vakken volledig worden behandeld:

Vastgoedeconomie   •   Bouwkunde   •   Privaatrecht   •   Publiekrecht   •    Financiën & Fiscaliteiten

Het maakt niet uit in welke volgorde u de vakken volgt. U kunt daarom op veel momenten instromen. Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u alle tijd heeft om het alvast te bekijken.

Na deze 5 vakken kunt u meteen door met de Specialisatie Wonen: 5 lessen Praktijkleer Wonen en 5 lessen Vakbekwaamheid Wonen. Dan kunt u op voor het examen KRMT-makelaar! De opleiding Ethiek kunt u op elk gewenst moment volgen, na het behalen van de Basistheorie (ingangseis) of na het behalen van de Specialisatie Wonen. Zie ook de praktische punten onderaan deze pagina.

Studietijd

Gemiddeld kost deze studie 12 tot 20 uur per week aan zelfstudie (naast de lessen)

 

Nieuw: Bouwkunde Praktijktraining

Extra oefenen met tekeninglezen, materialenkennis en met het herkennen bouwstijlen. Begeleiding door gespecialiseerde docenten.

Uitstekende oefening voor het examen Bouwkunde B - Bestek- en Tekeninglezen.

Lesmethode en docent

U krijgt klassikaal les van een enthousiaste en vakkundige docent. Hij of zij kent het vak door en door en zorgt voor een goede sfeer in de klas. Geen vraag blijft onbeantwoord! U oefent samen met medecursisten in de les en thuis, in onze online leeromgeving. Studeer dus waar en wanneer u wilt! De lesmethode sluit volledig aan op de exameneisen van SVMNIVO.

Wij geloven in klassikaal onderwijs. Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect hebben. Met uw medecursisten bouwt u in de loop een mooi professioneel netwerk op.

 

Volg een proefles

De snelste kennismaking met IPD Opleidingen

Studieadviesgesprek

Bel of mail ons: een afspraak is zo gemaakt

Extra zekerheid

Bij IPD weet u waar u aan toe bent. We staan voor u klaar om u uw diploma zo snel en goed mogelijk te laten behalen. Mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen. 

De beste opleidingen!

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen en docenten?

Jaarlijks certificeren, continu evalueren.


Examen: het SVMNIVO diploma

U doet voor elk vak apart examen bij het onafhankelijke examenbureau SVMNIVO (www.svmnivo.nl). Na elk behaald examen ontvangt u een certificaat. Als u voor alle examens bent geslaagd, vraagt u het erkende SVMNIVO-diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige ('het SVM-diploma') aan. Dat is de kroon op uw studie en u kunt hiermee op elk makelaarskantoor aan het werk!

De meeste examens zijn flextoetsen, dat wil zeggen dat ze worden afgenomen op een computer in een toetscentrum bij u in de buurt. Alleen voor het examen Bouwkunde B, Bestek en Tekeninglezen, reist u naar Nieuwegein (elke maand is er een examen met papieren bestek en tekeningen en digitale vragen).  Het examen Bouwkunde A over de algemene theorie en materialenkennis is een flextoets, net als alle andere examens.

Een behaald certificaat voor de vakken Privaatrecht en Publiekrecht blijft drie jaar geldig. De certificaten voor Bouwkunde, Financiën & Fiscaliteiten en Vastgoedeconomie zijn vijf jaar geldig.

U schrijft zich zelf in voor de examens bij SVMNIVO en u betaalt zelf de factuur voor de examens. Hulp nodig bij het inschrijven? Bel ons gerust!

SVM diploma makelaardij

Veel aanstaand makelaars willen het 'erkende SVM diploma', waarmee feitelijk het SVMNIVO diploma voor Basistheorie Vastgoeddeskundige wordt bedoeld en waarmee u op elk makelaarskantoor aan de slag kunt.

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

+ Bouwkunde Praktijktrainingen voor de bouwkunde-toetsen

Onbeperkt bij IPD! Stel al uw vragen en oefen met opdrachten uit proefexamens.

 

SVMNIVO: diploma met status

Het examenbureau SVMNIVO is de landelijke examinator voor vastgoedexamens. 

Werk en vervolgopleiding

De woningmarkt is volop in beweging, er is dus ook weer volop werk voor makelaars. Makelaarskantoren huren vaker personeel in, uitzendbureaus hebben steeds meer tijdelijke detachteringen en vacatures. Vastgoedkennis is ook hard nodig bij bedrijven en overheden, denk aan bouwbedrijven, banken, beleggingsbedrijven, makelaarskantoren, gemeentes of woningbouwverenigingen. Ook worden er steeds meer vastgoedspecialisten betrokken bij de huur en verhuur van vastgoed. Genoeg banen dus, zowel fulltime als parttime.

U kunt de makelaardij-opleiding volgen in losse modules. In iedere module leert u weer meer over de kneepjes van het vak. Wilt u alle benodigde papieren halen om volledig zelfstandig aan de slag te gaan als makelaar-taxateur? Dan raden we u aan om u meteen in te schrijven voor de volledig opleiding. U krijgt dan de Basistheorie Vastgoeddeskundige, Praktijkleer Wonen & Vakbekwaamheid Wonen (KRMT) en Ethiek (NLQF/EQF 6). Zo leert u in korte tijd alle benodigde kennis en vaardigheid om aan de slag te gaan in de vastgoedwereld, met veel baanperspectief. Bovendien krijgt u meteen een flinke korting als u zich voor de hele opleiding inschrijft. 

Na deze opleiding kunt u zich verder specialiseren door de Praktijktoets Wonen te doen, zodat u zich kunt registeren in het register van VastgoedCert en uw eigen kantoor kunt starten. U leert bij de Praktijktoets Wonen de fijne kneepjes van waardebepaling. Uiteraard is het ook mogelijk om u bij IPD verder te specialiseren in bedrijfsmatig of landelijk vastgoed.

Doorgroeien naar...

Woningmakelaar

Bedrijfsmakelaar

 

Aan het werk?

Ons Carrièreteam helpt bij het vinden van een baan of werkervaringsplek

Wij hebben uitstekende contacten met het werkveld!

Praktische punten

IPD verstrekt tijdens de Basistheorie eenmalig de wettenbundel aan cursisten die bij IPD boeken hebben besteld. U krijgt de wettenbundel toegestuurd zodra u deze voor het eerst nodig heeft (ofwel bij Privaatrecht, Publiekrecht of Fiscaliteiten). De wettenbundels worden jaarlijks vernieuwd. U kunt bij IPD ieder jaar de nieuwe, meest recente wettenbundel bestellen.

De vakken van de Basistheorie volgt u op de plaats en tijd die u uitkiest op het aanmeldformulier. De Specialisatie Wonen (met de vakken Praktijkleer en Vakbekwaamheid, allebei 5 lessen) en de cursus Ethiek (6 lessen) volgt u centraal in Utrecht of in Amsterdam. IPD biedt deze cursussen het hele jaar door aan op verschillende dagen. U geeft zelf aan IPD door wanneer en waar u deze cursussen wilt volgen, op het moment dat u eraan toe bent.

Hoog slagingspercentage

Het slagingspercentage van onze cursisten ligt boven het landelijk gemiddelde.

  • Dé specialist in makelaardijonderwijs
  • Actueel, examengericht materiaal
  • Enthousiaste en gecertificeerde docenten
  • Vlot uw SVMNIVO diploma's halen

Inschrijving en investering

Volledige opleiding

Basistheorie Vastgoed +
Specialisatie Wonen (KRMT) +
Ethiek (EQF niveau 6 = bachelor niveau)

Lesgeld:€4.487,00

Lesmateriaal:€969,00

+

Totale investering:€5.456,00

Looptijd:16 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€366,56

Lesgeld:€4.487,00

Lesmateriaal:€969,00

Termijn vergoeding:€409,00

+

Totale investering:€5.865,00

Basistheorie Vastgoed +
Specialisatie Wonen (KRMT)

Lesgeld:€3.807,00

Lesmateriaal:€876,00

+

Totale investering:€4.683,00

Looptijd:16 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€314,75

Lesgeld:€3.807,00

Lesmateriaal:€876,00

Termijn vergoeding:€353,00

+

Totale investering:€5.036,00

Basistheorie Vastgoed

Lesgeld:€2.340,00

Lesmateriaal:€653,00

+

Totale investering:€2.993,00

Looptijd:16 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€200,81

Lesgeld:€2.340,00

Lesmateriaal:€653,00

Termijn vergoeding:€220,00

+

Totale investering:€3.213,00

Losse modules

Bouwkunde

Lesgeld:€761,00

Lesmateriaal:€213,00

+

Totaal:€974,00

Looptijd:3 maanden

Lesgeld p/m:€259,00

lesmateriaal p/m:€71,00

+

Totaal per maand:€330,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€974,00

Termijn vergoeding:€16,00

+

Totale investering:€990,00

Privaatrecht

Lesgeld:€652,00

Lesmateriaal:€110,00

+

Totaal:€762,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€331,00

lesmateriaal p/m:€55,00

+

Totaal per maand:€386,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€762,00

Termijn vergoeding:€10,00

+

Totale investering:€772,00

Publiekrecht

Lesgeld:€543,00

Lesmateriaal:€99,00

+

Totaal:€642,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€277,00

lesmateriaal p/m:€49,50

+

Totaal per maand:€326,50

Lesgeld + Lesmateriaal:€642,00

Termijn vergoeding:€11,00

+

Totale investering:€653,00

Vastgoedeconomie

Lesgeld:€326,00

Lesmateriaal:€46,00

+

Totaal:€372,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€168,00

lesmateriaal p/m:€23,00

+

Totaal per maand:€191,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€372,00

Termijn vergoeding:€10,00

+

Totale investering:€382,00

Financien en Fiscaliteiten

Lesgeld:€860,00

Lesmateriaal:€114,00

+

Totaal:€974,00

Looptijd:3 maanden

Lesgeld p/m:€293,00

lesmateriaal p/m:€38,00

+

Totaal per maand:€331,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€974,00

Termijn vergoeding:€19,00

+

Totale investering:€993,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor en leslocatie Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Kantoor en leslocatie Amsterdam
Jan Evertsenstraat 773
1061 XZ Amsterdam

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: