Personeelsmanagement

 • Specialisatie binnen hoger management
 • 7 lessen vol praktijk en oefening
 • Behaal het erkende Nemas-diploma
 • Digitale leeromgeving
 • Klassikaal les van ervaren docenten

Personeelsmanagement

Lesgeld:€995,00

Lesmateriaal:€75,00

Personeelsmanagement: werken aan het succes van mensen

Bij goed personeelsbeleid zijn zakelijke belangen in evenwicht met de belangen van het personeel. Een mooie en uitdagende taak, die als specialisatie van hoger management geldt. Als personeelsmanager heeft u een wervelende functie waarin u vroeg of laat te maken krijgt met elke medewerker in de organisatie. Brengt u bijvoorbeeld advies uit met betrekking tot het personeelsbeleid, dan werkt u nauw samen met de bedrijfstop. Bent u bezig met het opstellen van een functieomschrijving dan richt u zich meer op de individuele werknemer. Goed kunnen samenwerken is dus essentieel. Uw takenpakket is zeer gevarieerd, het gaat over beloning, beoordeling, verzuimbeleid, werving & selectie en opleiding. 

De voordelen van de dagopleiding Personeelsmanagement

In de praktijkopleiding Personeelsmanagement wordt u in korte tijd voorbereid op alle facetten van het vak, op een praktijkgerichte manier. U kunt de opleiding doordeweeks of op zaterdag volgen. In 7 klassikale lessen wordt u door een ervaren docent voorbereid op het Nemas-examen. Met uw diploma heeft u alle papieren in huis om te solliciteren naar de uitdagende en afwisselende functie van personeelsfunctionaris of manager personeelszaken.

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Vanwege de huidige lockdown zullen uw eerste lessen online verzorgd worden. Zodra het weer mag, zal IPD direct de klassikale lessen hervatten.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Werk

Oog voor het welzijn van uw personeel
Het personeel vormt het hart van elk goedlopend bedrijf. Als personeelsmanager heeft u een grote rol in het welzijn van het personeel in uw organisatie. U werkt samen met alle lagen in het bedrijf, van bedrijfstop tot alle mensen op de werkvloer. Hoe kan iedereen optimaal functioneren? Hoe kunt u het personeelsbeleid verbeteren? Na de opleiding kunt u bij veel bedrijven, groot of klein, terecht die op zoek zijn naar een bekwaam personeelsmanager. 

 

Lessen

Intensieve begeleiding tijdens de klassikale lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Ook doet u in groepsverband praktische oefeningen zoals rollenspellen om de lesstof toe te leren passen. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. De lessen zijn uiteraard ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Modern studeren bij IPD
U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

De inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit 7 lesdagen en sluit volledig aan bij het Nemas-examen en de volgende onderwerpen komen aan de orde:  
 
 • Management en Personeelsmanagement
 • Personele doelen en het personeelsbeleid
 • Personeelsplanning
 • Personeelsvoorziening
 • Personeelsontwikkeling en –begeleiding
 • Beloning en motivatie van medewerkers
 • Beoordelen van het personeel
 • Juridische aspecten van het personeel
 • Personeelsadministratie
 • Methodische aanpak van het personeelsmanagement
 • Examentraining 
 
Scriptie
Naast het reguliere programma, wordt er van u verwacht dat u een scriptie over een probleem of vraag uit uw organisatie schrijft. Tijdens de lessen wordt de scriptie uitvoerig besproken en uw docent begeleidt u bij het vervaardigen en inleveren ervan.
 
Vooropleiding
De opleiding wordt op hbo-niveau verzorgd. U kunt de opleiding starten zodra u over het diploma Middle Management beschikt. Als u door werkervaring of andere relevante studies over voldoende managementkennis op hbo-niveau beschikt, kunt u eveneens deelnemen. 
 

Docent

Gecertificeerde en ervaren docenten
IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Klassikaal onderwijs voor de beste resultaten
Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.
 

Examen

Examen doen bij een onafhankelijk exameninstituut
U wordt in de cursus opgeleid voor het examen van de Nederlandse Management Stichting (Nemas) via het onafhankelijke examenbureau de Associatie. Dit examen wordt tweemaal per jaar afgenomen, in januari en in juni. Het examen bestaat uit een schriftelijk en een mondeling deel. Het schriftelijke gedeelte bevat open vragen en een case. Het hoofdonderwerp van het mondelinge examen is een door u vervaardigde scriptie. Als u het examen behaalt krijgt u het landelijk erkende diploma Personeelsmanagement.

 

Inschrijving en investering

Personeelsmanagement

Lesgeld:€995,00

Lesmateriaal:€75,00

+

Totale investering:€1.070,00

Looptijd:5 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€226,00

Lesgeld:€995,00

Lesmateriaal:€75,00

Termijn vergoeding:€60,00

+

Totale investering:€1.130,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

 

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: