Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Praktijkopleiding Management en Organisatie

 • Digitale leeromgeving
 • Actueel, praktijkgericht lesmateriaal
 • Klassikale lessen van ervaren professionals
 • Veel oefeningen, casussen en reflectie
 • Klantgerichte begeleiding vanuit IPD
 • Behaal een officieel diploma

Praktijkopleiding Management en Organisatie

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

Praktijkopleiding Management en Organisatie (voorheen Middle Management): management via een praktijkgerichte aanpak

U wilt doorgroeien naar een managementfunctie of u bent al werkzaam in een coördinerende of leidinggevende functie. En u wilt uzelf daarin graag ontwikkelen, verbeteren of onderscheiden. IPD heeft nu een nieuwe, onderscheidende Praktijkopleiding Management en Organisatie ontworpen, vergelijkbaar met het vroegere Middle Management. De opleiding is veelzijdig en dus geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen in management in de breedste zin van het woord.

De voordelen van de opleiding Management bij IPD

Tijdens de opleiding management komen zowel de theorie als de praktijk aan bod, en worden zowel persoonlijke eigenschappen als aspecten van de organisatie belicht, waarbij de meest actuele managementprincipes aan bod komen. Met deze opleiding legt u dus een stevige, algemene basis waarmee u meteen aan het werk kunt. IPD biedt zowel een avondopleiding Management als een dagopleiding Management. U kunt dus zelf kiezen wanneer het volgen van de lessen u het beste uitkomt.

Het belang van een cursus Management

Als u leiding geeft of wilt gaan geven of als u als zelfstandige meer grip wilt krijgen op de bedrijfsvoering van uw onderneming, is kennis over organisaties een must: van cultuur en structuur tot strategie en besluitvorming. Door de theorie en actuele ervaringen van topmanagers te bestuderen, krijgt u meer inzicht in de organisatie waar u zelf werkt of wilt gaan werken en kunt u sneller schakelen. Daarnaast is inzicht in uw eigen manier van leidinggeven essentieel om een leiderschapsstijl te ontwikkelen die bij u past en die effectief is. Deze cursus management is ook een sterke basis om u te ontwikkelen op projectmanagement en personeelsmanagement. 

Lesrooster

Lesnr.ma-avonddi overdagwo overdag
110 Sep 1808 Mei 1809 Mei 18
217 Sep 1815 Mei 1816 Mei 18
324 Sep 1829 Mei 1830 Mei 18
401 Okt 1805 Jun 1806 Jun 18
508 Okt 1812 Jun 1813 Jun 18
615 Okt 1819 Jun 1820 Jun 18
729 Okt 1826 Jun 1827 Jun 18
805 Nov 1803 Jul 1804 Jul 18
912 Nov 1810 Jul 1811 Jul 18
1019 Nov 18
1126 Nov 18
1203 Dec 18
1310 Dec 18
1417 Dec 18
1507 Jan 19
1614 Jan 19
1721 Jan 19
1828 Jan 19
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Werk

Een management opleiding is zeker geschikt voor u als u zich herkent in veel van de volgende dingen: u wilt graag een goede baan en een leuk salaris ontvangen. U vervult een positie als chef, supervisor, teamleider, coördinator, (operationeel) manager of vergelijkbaar of u wilt een dergelijke functie graag uitoefenen in de toekomst. Of u heeft gewoon interesse in organisatie- en communicatieprocessen. 

Verder houdt u ervan om te organiseren, problemen of conflicten op te lossen, invloed uit te oefenen en dingen voor elkaar te krijgen. U heeft hbo werk- en denkniveau. U bent communicatief, u heeft interesse in mensen en u vindt het leuk om het beste in ze naar boven te halen. U weet het overzicht te bewaren en bent besluitvaardig, ook al doet u veel tegelijk. Verantwoordelijkheid nemen vindt u prima en de confrontatie met uzelf gaat u niet uit de weg. En u heeft er graag een extra diploma bij op uw CV om u te onderscheiden bij een sollicitatie of promotie!

Een cursus management doen is niet alleen van belang voor het uitbouwen van de eigen kennis en vaardigheden. In de huidige tijd is het meer dan ooit belangrijk om u te onderscheiden van uw concurrenten op de arbeidsmarkt om aan werk te komen, om uw baan te behouden en om een gewenste promotie in de wacht te slepen. Met een waardevol managementdiploma op zak solliciteert het een stuk gemakkelijker. U laat dan zien dat u over de juiste kwalificaties beschikt en dat u ook nog eens bereid bent om te investeren in uw toekomst en om ervoor te werken. Daar houden werkgevers van.

Lessen

IPD heeft gekozen voor de toevoeging ‘praktijk’ in de naam van de opleiding om te benadrukken dat deze opleiding niet alleen gericht is op kennis en theorie. Het gaat tijdens de opleiding vooral ook om het oefenen en toepassen daarvan in werksituaties, zodat u effectief leiding leert geven en u voorbereid bent op wat u tegenkomt op de werkvloer. De opleiding is niet alleen bedoeld voor ‘middle’ managers, het programma is nuttig voor elke manager, coördinator, teamleider of chef die beter wil leidinggeven en besturen.

Modern studeren bij IPD
U krijgt bij aanmelding toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

Welke opleidingsvariant past bij u?
IPD biedt de Praktijkopleiding Management en Organisatie als dagopleiding (9 lessen van 10.00 tot 16.00), zaterdagopleiding (9 lessen van 10.00 tot 16.00) of avondopleiding (18 lessen van 19.00 tot 21.45). Speciaal voor degenen die meteen uit hun werk naar de cursus komen, heeft IPD ook een ‘Dining’ avondopleiding in Utrecht, waarbij een broodmaaltijd, met fruit, koffie en thee inclusief is. U heeft dan 14 avonden les van 18.00-22.00 uur.

De inhoud van het programma
Als introductie krijgt u aan het begin van de eerste les een stukje geschiedenis over management, zodat u de belangrijkste denkrichtingen en persoonlijkheden uit het vakgebied kent. Het onderwijsprogramma is vervolgens in drie hoofdthema’s of modules opgedeeld:

Omgeving en organisatie: strategie bepalen en doorvoeren
 • Omgevingsinvloeden (zoals technologie, politiek, economie en milieu)
 • Strategisch management (strategievorming, planning en implementatie)
 • Samenwerkingsverbanden (vormen, motieven, fusies en overnamen)

Mensen en organisatie: leidinggeven en communiceren
 • Individu en groepen (motiveren van mensen, teammanagement, conflicthantering, creativiteit en intuïtie, stressmanagement)
 • Management (taken, leiderschap, persoonlijkheid en stijl)
 • Besluitvorming (processen zoals kwaliteit, logistiek en HRM; rationele en niet-rationele besluiten, onderhandelen, vergaderen, hulpmiddelen en technieken)

Structuur en organisatie: besturen en organiseren
 • Besturing (bedrijfsprocessen, bestuursniveaus, methoden)
 • Structurering (organiseren van activiteiten, arbeidsverdeling & coördinatie, organisatiestelsels, communicatie- en overlegstructuur)
 • Organisatie in ontwikkeling (verandering, effectiviteit, organisatiecultuur, onderzoek en advies)

Daarnaast komt het onderwerp Social Media als Managementinstrument aan de orde. Hoe kunt u media als Facebook, Yammer en LinkedIn effectief inzetten voor uw organisatie? Kortom, IPD biedt u een veelzijdig en actueel programma!

Bijzonderheden

Het gaat bij IPD om de inhoud van de opleiding en het faciliteren van goed onderwijs. Daaronder verstaan we klassikaal onderwijs van een enthousiaste en kundige docent die het vak verstaat, met daarnaast zelfstudie en toegang tot een elektronische leeromgeving. Al uw zintuigen worden ingezet bij het leren, met een afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Deze complete benadering van het onderwijs zorgt ervoor dat u samen met uw groep en de docent gemotiveerd toewerkt naar een concreet resultaat: uw diploma en een baan. En intussen bouwt u al aan een nieuw netwerk met uw klasgenoten.

Bij de opleiding maakt u gebruik van een zeer actueel en interactief boek, met theorie, thematische kaders en interviews met topbestuurders. Het boek wordt ondersteund door een website, met extra verdieping, begrippentrainer en vele oefeningen. Tevens ontvangt u een werkboek met opdrachten en praktijkcases. 

Docent

Uw docent is een ervaren professional die het managementvak kent en die anderen het vak kan leren, zowel de kennis als vaardigheden. De docent weet u te motiveren en is in staat om individueel en ook bij de klas als geheel een proces van leren en persoonlijke ontwikkeling op gang te brengen en dat in goede banen te leiden. Incidenteel en naar behoefte kan met gastdocenten gewerkt worden (specialisten, ervaringsdeskundigen of topmanagers).


Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u geïnteresseerd zijn in management en die gemotiveerd zijn om het leidinggeven onder de knie te krijgen. Omdat u allemaal bij verschillende bedrijven werkt en een andere achtergrond heeft, kunt u veel van elkaar leren. In de klas zitten maximaal circa 16 personen om voldoende ruimte te geven aan individuele aandacht.

De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen en opdrachten; ook zullen praktische oefeningen, zoals rollenspelen, discussies of zelfanalyse, worden ingezet om u te trainen. Het huiswerk ter voorbereiding op de lessen bestaat voornamelijk uit het bestuderen van de theorie en het maken van bijpassende opdrachten, zodat de docent in de les meteen op niveau aan de slag kan gaan.

Examen

Tijdens de cursus doet u bij elke module een of meer praktijkopdrachten die meetellen voor het diploma. Als u voor alle opdrachten een positief resultaat behaalt, ontvangt u het officiële diploma Management en Organisatie van IPD Opleidingen. De opdrachten zorgen ervoor dat u nog eens goed door de leerstof heen gaat en dat u uw eigen visie ontwikkelt, waardoor alles wat u heeft geleerd en geoefend beter beklijft. U maakt u het vak op die manier echt eigen. 

Bovendien heeft u met een diploma het bewijs in handen, ook voor derden zoals uw (toekomstige) werkgever, dat u gekwalificeerd bent. Het diploma is dus de welverdiende beloning na het werken en het staat ook nog eens mooi op uw CV! De opleiding van IPD sluit ook aan op de managementdiploma’s van twee onafhankelijke en externe exameninstituten. Als u dat wilt, kunt u dus ook examen doen en uw diploma halen bij Stibex of bij de Associatie (het zogeheten Nemas-diploma). 

Inschrijving en investering

Praktijkopleiding Management en Organisatie

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

+

Totale investering:€1.875,00

Looptijd:5 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€397,00

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

Termijn vergoeding:€110,00

+

Totale investering:€1.985,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor en leslocatie Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Kantoor en leslocatie Amsterdam
Jan Evertsenstraat 773
1061 XZ Amsterdam

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: