Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Wft-Adviseur Schadeverzekering Particulier

Word snel gediplomeerd adviseur schadeverzekering

Geef uw klanten goed en betrouwbaar advies bij de keuze voor een goede schadeverzekering en bemiddel bij schade. Een Wft-diploma is verplicht als u advies wilt geven in de verzekeringsbranche. Bij IPD volgt u deze opleiding in een aantal weken!

Wft-Adviseur Schadeverzekering Particulier

Lesgeld:€499,00

 • Klassikaal les en online zelfstudie
 • Snel aan de slag als financieel adviseur
 • Gecertificeerde docenten
 • Gratis vaardigheidstrainingen
 • Gratis examentraining

Volg een uitstekende vakopleiding

Welke mogelijkheden en wensen heeft een klant om de risico’s van schade af te dekken door middel van een verzekering? Om deze vraag draait het bij de opleiding Adviseur Schadeverzekering Particulier. Bij schade gaat het niet alleen om schade aan een auto of huis, maar ook over aansprakelijkheid, ongevallen, rechtsbijstand. Na afloop van de opleiding kunt u de situatie en wensen van de particuliere klant omzetten in een verzekeringspakket dat bij hem past. Mocht er schade ontstaan, dan weet u hoe u uw klant kunt bijstaan en begeleiden.

U bent Adviseur Schadeverzekering Particulier als u de volgende modules heeft gevolgd:

 • Adviseur Basis
 • Adviseur Schadeverzekering Particulier

Vaardigheidstraining

Bij iedere IPD-opleiding krijgt u gratis extra vaardigheidstraining, om uw kennis te oefenen en in de praktijk te brengen.

Dag en avond

De opleiding Adviseur Schadeverzekering Particulier kunt u volgen als dagopleiding, zaterdagopleiding of avondopleiding. Kijk bij het lesrooster voor de data.

 

Bijblijven na de studie?

Permanente Educatie (PE)

Via de verplichte Permanente Educatie (PE) laat u zien dat u als Wft-adviseur vakbekwaam bent en blijft.  

Bekijk de Training + examen PE Wft Schadeverzekering Particulier

 

Permanent Actueel Vakbekwaam (PA)

Ook medewerkers die niet adviseren maar wel klantcontact hebben, moeten aantoonbaar vakbekwaam blijven. IPD biedt speciale PA-abonnementen aan in samenwerking met Hoffelijk Financieel.

Ga naar de webshop van IPD en Hoffelijk voor het aanbod Permanent Actueel (PA)

Lesrooster

Lesnr.di overdagvr overdagza overdag
120 Feb 1823 Feb 1824 Feb 18
206 Mrt 1809 Mrt 1810 Mrt 18
313 Mrt 1816 Mrt 1817 Mrt 18
420 Mrt 1823 Mrt 1824 Mrt 18
527 Mrt 1830 Mrt 1807 Apr 18
 
Lesnr.di avond
110 Apr 18
217 Apr 18
308 Mei 18
415 Mei 18
529 Mei 18
605 Jun 18
712 Jun 18
819 Jun 18
926 Jun 18
1003 Jul 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.


Iedereen is welkom

Bij IPD is iedere cursist vanaf 18 jaar welkom. Het maakt niet uit welke vooropleiding u heeft gevolgd. Het is vooral belangrijk dat u gemotiveerd bent om een opleiding te doen in de financiële dienstverlening. U gaat in een vlot tempo door de stof, dus het is soms hard werken. Maar u staat er niet alleen voor: IPD, uw docent en medecursisten helpen u om de opleiding tot een succes te maken!

 

Lessen

 • Dagopleiding: drie lesdagen (10.00-16.00 uur) plus één dag gratis examentraining. U kunt de dagopleiding doordeweeks of op zaterdag doen. 
 • Avondopleiding: zes lesavonden (19.00-21.45 uur) plus twee avonden gratis examentraining. 

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basiskennis Verzekeren: Schade • Risico’s • Kosten van de verzekering • Beëindiging van de verzekeringsovereenkomst • Bezit • Begrippen

Inboedelverzekering: Verzekering woonhuizen • Overige particuliere bezitsverzekeringen • Aansprakelijkheid en rechtsbijstand • Aansprakelijkheid en de wet • Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren • Rechtsbijstandverzekeringen

Verkeer: Wegenverkeerswet • WAM-verzekering • WA-cascoverzekering • Vaststellen, afhandelen en verhalen van cascoschades

Zorg en Ongevallen: Zorgverzekeringswet • Ongevallenverzekering

Klant centraal: Integer handelen en dilemma’s • Vormen van een klantbeeld • Opstellen risicoanalyse • Beheer en actueel houden van advies • Begeleiding klant bij schade

Studietijd

Dagopleiding: U besteedt per lesdag 8-10 uur aan zelfstudie. Daarnaast kunt u onbeperkt deelnemen aan de landelijke klassikale examentrainingen van IPD.

Avondopleiding: U besteedt 4-5 uur aan zelfstudie per les. Daarnaast kunt u onbeperkt deelnemen aan de landelijke klassikale examentrainingen van IPD.

Klassikale lessen en online thuisstudie

Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u geïnteresseerd zijn in de financiële dienstverlening en die gemotiveerd zijn om het vak onder de knie te krijgen. Omdat u allemaal een andere achtergrond heeft, kunt u veel van elkaar leren. In de klas zitten maximaal 18 personen en meestal een stuk minder; u krijgt dus voldoende individuele aandacht.

De lessen gaan in een aardig tempo en u gaat veel nieuwe vaardigheden leren. U krijgt een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. Zowel in de les als thuis gaat u flink aan de slag met oefeningen en praktijkcases. Dankzij onze online leeromgeving kunt u overal studeren en oefenopgaven maken. Maar u kunt de opgaven ook op papier maken, net wat u prettig vindt.

Uiteraard is examentraining een onderdeel van het lesprogramma.

Actueel lesmateriaal

IPD gebruikt actueel lesmateriaal, dat we jaarlijks aanpassen aan de exameneisen en wetgeving. U krijgt een theorieboek met oefenopgaven en praktijkvoorbeelden. Het boek is online beschikbaar, maar u kunt ook een gedrukt emplaar bestellen. In de online leeromgeving kunt u volop oefenen met opgaven en proefexamens. Voor het lesmateriaal werkt IPD  samen met exameninstituut WFT NIVO: zo bereidt u zich optimaal voor voor de examens!

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die het vak door en door kent. De docent weet u te motiveren en brengt het leerproces direct op gang. Dat doet hij of zij met individuele begeleiding en klassikaal met de hele groep. Onze docenten worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd, zodat hun kennis gegarandeerd up-to-date is.

​Voordelig modules stapelen

 • Schrijft u zich meteen in voor meer modules? Dan krijgt u korting en heeft u recht op meer gratis trainingen.
 • Schrijft u zich binnen een jaar in voor een nieuwe module? Ook dan krijgt u de korting en mag u meer trainingen volgen.

Let op! De korting wordt achteraf met u verrekend. Deze korting is dus nog niet meteen zichtbaar bij de inschrijving. Neem bij twijfel over het totaalbedrag contact op met onze studieadviseurs via telefoonnummer 030 244 77 30.

Partner van WFTNIVO

IPD is partner van exameninstituut WFTNIVO. De opleiding en het examen sluiten daardoor perfect aan op elkaar. IPD bereidt u voor op de toetsen en u krijgt gratis extra examentraining.

1 module

0% korting

1  gratis training

2 modules

3% korting*

3 gratis trainingen

3 modules

5% korting*

5 gratis trainingen

4 of meer modules

9% korting*

7  gratis trainingen

*IPD heeft het recht om bedragen naar boven of beneden af te ronden

Niveau

Deze opleiding wordt gegeven op mbo/mbo+-niveau.

Examen

Na afloop van een module doet u examen bij exameninstituut WFTNIVO. Dit instituut is erkend door de College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). De Wft-examens bestaan uit flextoetsen, digitaal op de computer. WFTNIVO heeft toetslocaties in het hele land, u kunt dus bij u in de buurt examen doen, op elk gewenst moment.

IPD en exameninstutuut WFTNIVO bieden de mogelijkheid om een landelijke examentraining te volgen en meteen na de training examen te doen. Op de IPD-leslocatie, dat is wel zo vertrouwd! Het examenbureau is onafhankelijk van IPD, u schrijft zich dus zelf in voor het examen bij WFTNIVO en u betaalt het examengeld aan het instituut. 

Als u bent geslaagd, krijgt u uw diploma uiteindelijk van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), omdat DUO het geautomatiseerde examensysteem beheert.

Examens: inschrijving en examengeld

De opleidingskosten zijn exclusief de examenkosten, die u betaalt aan het examenbureau. U bent ook zelf verantwoordelijk voor de inschrijving voor een examen. Uiteraard kunnen we u hier altijd bij helpen!

Werk

Na afloop van de opleiding en het examen kunt u aan het werk als Adviseur Schadeverzekering Particulier, zelfstandig of bij een organisatie. Met het diploma laat u zien dat u vakbekwaam en up-to-date bent als adviseur, met oog voor uw klanten en de organisatie waar u voor werkt. De extra vaardigheidstrainingen van IPD geven u een voorsprong in het vakgebied en een zichtbare boost aan uw cv. Heeft u de smaak te pakken? Ga dan door met één van de andere Wft-specialisaties! En word een allround verzekeringsexpert met de vervolgmodule Schadeverzekering Zakelijk.

Inschrijving en investering

Wft-Adviseur Schadeverzekering Particulier

Lesgeld:€499,00

Lesmateriaal:€0,00

+

Totale investering:€499,00

Looptijd:5 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€104,00

Lesgeld:€499,00

Lesmateriaal:€0,00

Termijn vergoeding:€21,00

+

Totale investering:€520,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: