Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Wft-Adviseur Inkomen

Word snel gediplomeerd financieel adviseur

Geef uw klanten goed en betrouwbaar advies bij de keuze voor een goede inkomensverzekering. Een Wft-diploma is verplicht als u advies wilt geven rond verzekering of arbeidsongeschiktheid. Bij IPD volgt u deze opleiding in een aantal weken!

Wft-Adviseur Inkomen

Lesgeld:€385,00

  • Klassikaal les en online zelfstudie
  • Snel aan de slag als financieel adviseur
  • Gecertificeerde docenten
  • Gratis vaardigheidstrainingen
  • Gratis examentraining

Volg een uitstekende vakopleiding

De Wft-Adviseur Inkomen adviseert klanten over een belangrijke vraag: wat gebeurt er als het inkomen wegvalt door bijvoorbeeld ziekte of baanverlies? Veel mensen houden zich hier niet of niet genoeg mee bezig. En zij lopen dus risico. Een goede Adviseur Inkomen overtuigt klanten van het belang om voldoende verzekerd te zijn van inkomen. De opleiding Adviseur Inkomen is op dit moment extra actueel, vanwege het grote aantal zzp'ers en flexwerkers zonder inkomensverzekering - of met een minimale verzekering. Uw expertise is dus hard nodig! Uw klant is het uitgangspunt: wat zijn de wensen en risico’s, wat is haalbaar? Uiteraard komen ook rechten en plichten van werkgevers en werknemers aan bod.

U bent Wft-Adviseur Inkomen als u de volgende modules heeft gevolgd:

  • Adviseur Basis
  • Adviseur Inkomen

Vaardigheidstraining

Bij iedere IPD-opleiding krijgt u gratis extra vaardigheidstraining, om uw kennis te oefenen en in de praktijk te brengen.

Dag en avond

De opleiding Wft-Adviseur Inkomen kunt u volgen als dagopleiding, zaterdagopleiding of avondopleiding. Kijk bij het lesrooster voor de data.

 

Bijblijven na de studie?

Permanente Educatie (PE)

Via de verplichte Permanente Educatie (PE) laat u zien dat u als Wft-adviseur vakbekwaam bent en blijft.  

Bekijk de Training + examen PE Wft Inkomen

 

Permanent Actueel Vakbekwaam (PA)

Ook medewerkers die niet adviseren maar wel klantcontact hebben, moeten aantoonbaar vakbekwaam blijven. IPD biedt speciale PA-abonnementen aan in samenwerking met Hoffelijk Financieel.

Ga naar de webshop van IPD en Hoffelijk voor het aanbod Permanent Actueel (PA)

Lesrooster

Lesnr.di overdagvr overdagza overdag
116 Jan 1819 Jan 1820 Jan 18
223 Jan 1826 Jan 1827 Jan 18
330 Jan 1802 Feb 1803 Feb 18
406 Feb 1809 Feb 1810 Feb 18
 
Lesnr.di avond
116 Jan 18
223 Jan 18
330 Jan 18
406 Feb 18
513 Feb 18
620 Feb 18
706 Mrt 18
813 Mrt 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

​Iedereen is welkom

Bij IPD is iedere cursist vanaf 18 jaar welkom. Het maakt niet uit welke vooropleiding u heeft gevolgd. Het is vooral belangrijk dat u gemotiveerd bent om een opleiding te doen in de financiële dienstverlening. U gaat in een vlot tempo door de stof, dus het is soms hard werken. Maar u staat er niet alleen voor: IPD, uw docent en medecursisten helpen u om de opleiding tot een succes te maken!

Wft adviseur Inkomen opleiding

Lessen

Dagopleiding: drie lesdagen (10.00-16.00 uur) plus één dag gratis examentraining. U kunt de dagopleiding doordeweeks of op zaterdag doen. 

Avondopleiding: zes lesavonden (19.00-21.45 uur) plus twee avonden gratis examentraining.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Algemene zaken bij inkomensadvisering: Wat is inkomensverlies? • Wet- en regelgeving 

Sociale Zekerheid: Toekomstvoorzieningen • Inkomen bij ziekte • Inkomen bij arbeidsongeschiktheid • Inkomen bij werkloosheid

Ondernemers: Ondernemingsvormen • Financiële stukken • Inkomensdefinitie • Overgang van onderneming • Basis belastingen • Fiscale aspecten inkomensverzekeringen

Risico’s werkgever: Financiële gevolgen ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid werknemer • Premielast werknemersverzekeringen • Aansprakelijkheid werkgever • Voorkomen en beperken

Inkomensverzekeringen: Verzekeringsoplossingen werkgevers • Verzekeringsoplossingen werknemers • Verzekeringsoplossingen DGA’s en zelfstandigen

Advisering: De adviseur en het adviestraject • Voeren inventarisatiegesprek • Opstellen klantprofiel • Analyseren verkregen informatie • Opstellen advies • Voeren adviesgesprek • Presenteren inkomensadvies • Voeren slechtnieuwsgesprek 

Professionele dienstverlening: Aanvraag en acceptatie • Beheer • Schade en reïntegratie • Vertrouwen, integriteit en zorgplicht

Studietijd

Dagopleiding: U besteedt per lesdag 8-10 uur aan zelfstudie. Daarnaast kunt u onbeperkt deelnemen aan de landelijke klassikale examentrainingen van IPD.

Avondopleiding: U besteedt 4-5 uur aan zelfstudie per les. Daarnaast kunt u onbeperkt deelnemen aan de landelijke klassikale examentrainingen van IPD.

Klassikale lessen en online thuisstudie

Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u geïnteresseerd zijn in de financiële dienstverlening en die gemotiveerd zijn om het vak onder de knie te krijgen. Omdat u allemaal een andere achtergrond heeft, kunt u veel van elkaar leren. In de klas zitten maximaal 18 personen en meestal een stuk minder; u krijgt dus voldoende individuele aandacht.

De lessen gaan in een aardig tempo en u gaat veel nieuwe vaardigheden leren. U krijgt een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. Zowel in de les als thuis gaat u flink aan de slag met oefeningen en praktijkcases. Dankzij onze online leeromgeving kunt u overal studeren en oefenopgaven maken. Maar u kunt de opgaven ook op papier maken, net wat u prettig vindt.

Actueel lesmateriaal

IPD gebruikt actueel lesmateriaal, dat we jaarlijks aanpassen aan de exameneisen en wetgeving. U krijgt een theorieboek met oefenopgaven en praktijkvoorbeelden. Het boek is online beschikbaar, maar u kunt ook een gedrukt emplaar bestellen. In de online leeromgeving kunt u volop oefenen met opgaven en proefexamens. Voor het lesmateriaal werkt IPD  samen met exameninstituut WFT NIVO: zo bereidt u zich optimaal voor voor de examens!

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die het vak door en door kent. De docent weet u te motiveren en brengt het leerproces direct op gang. Dat doet hij of zij met individuele begeleiding en klassikaal met de hele groep. Onze docenten worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd, zodat hun kennis gegarandeerd up-to-date is.

 

Voordelig modules stapelen

  • Schrijft u zich meteen in voor meer modules? Dan krijgt u korting en heeft u recht op meer gratis trainingen.
  • Schrijft u zich binnen een jaar in voor een nieuwe module? Ook dan krijgt u de korting en mag u meer trainingen volgen.

Let op! De korting wordt achteraf met u verrekend. Deze korting is dus nog niet meteen zichtbaar bij de inschrijving. Neem bij twijfel over het totaalbedrag contact op met onze studieadviseurs via telefoonnummer 030 244 77 30.

Partner van WFT NIVO

IPD is partner van exameninstituut WFT NIVO. De opleiding en het examen sluiten daardoor perfect aan op elkaar. IPD bereidt u voor op de toetsen en u krijgt gratis extra examentraining.

Niveau

Deze opleiding wordt gegeven op mbo+/hbo-niveau.

Examen

Na afloop van een module doet u examen bij exameninstituut WFT NIVO. Dit instituut is erkend door de College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). De Wft-examens bestaan uit flextoetsen, digitaal op de computer. WFT NIVO heeft toetslocaties in het hele land, u kunt dus bij u in de buurt examen doen, op elk gewenst moment.

IPD en exameninstutuut WFT NIVO bieden de mogelijkheid om een landelijke examentraining te volgen en meteen na de training examen te doen. Op de IPD-leslocatie, dat is wel zo vertrouwd! Het examenbureau is onafhankelijk van IPD, u schrijft zich dus zelf in voor het examen bij WFT NIVO en u betaalt het examengeld aan het instituut. 

Als u bent geslaagd, krijgt u uw diploma uiteindelijk van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), omdat DUO het geautomatiseerde examensysteem beheert.

Examens: inschrijving en examengeld

De opleidingskosten zijn exclusief de examenkosten, die u betaalt aan het examenbureau. U bent ook zelf verantwoordelijk voor de inschrijving voor een examen. Uiteraard kunnen we u hier altijd bij helpen!

Werk

Na afloop van de opleiding en het examen kunt u aan het werk als Adviseur Inkomen, zelfstandig of bij een organisatie. Met het diploma laat u zien dat u vakbekwaam en up-to-date bent als adviseur, met oog voor uw klanten en de organisatie waar u voor werkt. Goed verzekerd tegen inkomensverlies is op dit moment erg actueel, vooral vanwege de vele zzp'ers en flexwerkers die Nederland telt. De expertise van een inkomensadviseur is voor deze groep kan voor deze groep heel belangrijk zijn! De extra vaardigheidstrainingen van IPD geven u een voorsprong in het vakgebied en een zichtbare boost aan uw cv. Heeft u de smaak te pakken? Ga dan door met één van de andere Wft-specialisaties!

Inschrijving en investering

Wft-Adviseur Inkomen

Lesgeld:€385,00

Lesmateriaal:€0,00

+

Totale investering:€385,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€104,00

Lesgeld:€385,00

Lesmateriaal:€0,00

Termijn vergoeding:€31,00

+

Totale investering:€416,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: