Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Zomercursus Assistent-makelaar (ARMT)

Goede assistenten gezocht!

Het gezicht van het kantoor voor klanten en relaties, regelaar achter de schermen, voorbereider voor contracten en taxatierapporten, organisator van bezichtigingen en pr-evenementen… een goede assistent-makelaar is echt onmisbaar voor een makelaarskantoor. Met onze cursus in de zomermaanden (juli-augustus) heeft u binnen 2 maanden uw ARMT-papieren binnen.

Zomercursus Assistent-makelaar (ARMT)

Lesgeld:€1.056,00

Lesmateriaal:€263,00

  • Assistent-makelaar in 2 maanden!
  • Haal snel uw erkende diploma
  • Uitstekende klassikale lessen
  • Grote kans op goedbetaald werk

Supersnelle opleiding tot makelaars-assistent

Het is even flink aanpoten met 2 lesdagen per week binnen 2 maanden (7 lesweken). Maar dan heeft u uw eerste stappen in de vastgoedwereld gezet. Met een erkend diploma Assistent-makelaar (ARMT) kunt u aan de slag bij ieder makelaarskantoor! 

De lesdagen zijn prima te doen, want bij IPD Opleidingen maken we er gezellige en inspirerende dagen van. U leert in deze cursus ontzettend veel en zet in korte tijd grote stappen vooruit. U leert over juridische zaken, bouwkunde, economie, aankoop/verkoop en u krijgt een berg praktische vaardigheden mee. Als het even tegenzit, zijn uw medecursisten er om u te helpen, en ook natuurlijk onze gecertificeerde docenten.

Er is veel vraag naar werknemers met vastgoedkennis. U kunt bij een makelaarskantoor aan de slag of bij een andere organisatie in het vastgoed.

Binnen 2 maanden uw erkende NVM-papieren. Dat is de moeite van het studeren meer dan waard!

 

Lesrooster

Lesnr:Vak:datumdagweek
1Bouwkunde25 Jul 18wo30
2Bouwkunde26 Jul 18do30
3Bouwkunde01 Aug 18wo31
4Vastgoed economie02 Aug 18do31
5Marketing08 Aug 18wo32
6JA1-JA209 Aug 18do32
7JA1-JA215 Aug 18wo33
8JA1-JA216 Aug 18do33
9JA1-JA222 Aug 18wo34
10Wonen MKB23 Aug 18do34
11Wonen MKB29 Aug 18wo35
12Praktijkvaardigheden30 Aug 18do35
13Praktijkvaardigheden05 Sep 18wo36
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.


Lessen

Privaatrecht 

Inleiding in het recht  •  Personen- en familierecht  •  Erfrecht en goederenrecht  •  Verbintenissen en contractrecht  •  Notariaat en kadaster  

Publiekrecht

Recht algemeen en staatsrecht  •  Woningwet, Huisvestingswet en Leegstandwet  •  WRO en Wet op de stads- en dorpsvernieuwing  •  Onteigening en Wet voorkeursrecht gemeenten  •  Milieuwetgeving  en andere wetten

Bouwkunde

Belanghebbenden en bouwdeelnemers  •  Tekeningen en bestek  •  Bouwvormen, architectuur en bouwstijlen  •  Constructieve opbouw  •  Afwerking en installaties  •  Integratie: kwaliteitsbeoordeling, onderhoud en beheer

Vastgoedeconomie

Markten  •  Banken en financiële markten  

Specialisatie Wonen/MKB

Makelaardij  •  Koop, verkoop en veiling  •  Huur, verhuur en beheer  •  Financiering  •  Taxatieleer  •  Marketingbeleid 

Praktijkvaardigheden

Het maken/invullen van een gestandaardiseerde koopakte  •  Het maken/invullen van een gestandaardiseerd taxatierapport voor financiering  •  Het opstellen van een verkoopbrochure  •  Het samenstellen van een klantdossier  •  Een marketingopdracht  •  Houding en presentatie tijdens het  mondelinge examen

 

Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen. Om goed voorbereid te zijn, krijgt u veel oefenstof in de les.

 

Studietijd

Gemiddeld kost deze studie 15 uur per week (naast de lessen).

Heeft u de smaak te pakken?

Als erkend Assistent-makelaar kunt u direct instromen in het studieprogramma van de Makelaar-taxateur. Startmomenten: het hele jaar door!


Lesmethode

Wij geloven in klassikaal onderwijs.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door.

De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. U leert van elkaar en van elkaars (leer)vragen. Daar samen te leren werkt u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toe.

U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal bekijken en downloaden, waar en wanneer u wilt! Ook kunt u soms online overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs én gratis digitale extra’s.


Niveau

U heeft geen vooropleiding nodig voor de opleiding Assistent-makelaar. Een vooropleiding of werkervaring op mavo/mbo-niveau is aan te raden, maar is niet noodzakelijk. Het studietempo is hoog, maar dat is geen probleem. Als u de tijd neemt om thuis te studeren, als u de stof goed bijhoudt en de lessen actief volgt, is deze opleiding prima te volgen. Twijfelt u over uw niveau? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze gaan dan met u rond te tafel om een helder beeld te krijgen van de studiebelasting.


Examen

Het examen voor de opleiding Assistent-makelaar wordt afgenomen door het onafhankelijke en erkende examenbureau voor de vastgoedbranche SVMNIVO. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving voor de examens en betaalt examenkosten aan het examenbureau. Wanneer u slaagt voor dit examen wordt u opgenomen in het SVMNIVO-register voor Assistent-makelaars (ARMT). Dit is het bewijs van uw kwaliteit en uw visitekaartje op de arbeidsmarkt.

Het examen bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Het theoriedeel bestaat uit een flextoets (Rechten en Capita Selecta). Het praktijkdeel bestaat uit een opdrachtenboek, waarbij u vijf opdrachten moet maken. Dit opdrachtenboek levert u in bij SVMNIVO en dit wordt beoordeeld met een cijfer. Daarna volgt het mondelinge deel van de praktijktoets, waarbij u een aantal van uw opdrachten uit het boek verdedigt. U wordt beoordeeld op uw vakkennis en uw presentatievaardigheden.

 

Gratis examentrainingen

De beste voorbereidingen voor toetsen en examens.

Onbeperkt bij IPD! Stel al uw vragen en oefen met opdrachten uit een proefexamen.

 

Hoge slaagkans:

  • Klassikaal onderwijs
  • Les van specialisten in makelaardij

Werk

Na de beroepsopleiding Assistent-makelaar kunt u zelfstandig aan de slag als assistent van een gecertificeerd makelaar. De opleiding is een solide basis waarmee u makelaars op elk terrein kunt ondersteunen. Als Assistent-makelaar heeft u een uiteenlopend en veelzijdig takenpakket: u adviseert en begeleidt klanten bij de aan- of verkoop van hun woning, u onderhoudt contact met alle partijen en bewaakt gemaakte afspraken. Naar buiten toe bent u het gezicht van het kantoor.

Binnen de muren van het bedrijf spant u zich in om het kantoor op de kaart te zetten. U assisteert bij de bedrijfsvoering, voert promotie- en acquisitieactiviteiten uit en maakt marketing- en pr-plannen. Daarnaast verricht u voorbereidende werkzaamheden bij taxaties, stelt u juridische rapporten op en onderhoudt u contact met de notaris. 


Praktische punten

U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, u heeft dus de tijd om het alvast te bekijken. De meest recente wettenbundel is eenmalig bij het lesmateriaal inbegrepen. Elke vastgoedspecialist wordt geacht te werken met een recente wettenbundel. De bundel wordt jaarlijks vernieuwd.

De lessen zijn in  Utrecht, waar u gastvrij wordt ontvangen met gratis lunch, koffie en thee. In Utrecht kunt u vrij parkeren.


Inschrijving en investering

Zomercursus Assistent-makelaar (ARMT)

Lesgeld:€1.056,00

Lesmateriaal:€263,00

+

Totale investering:€1.319,00

Looptijd:10 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€138,30

Lesgeld:€1.056,00

Lesmateriaal:€263,00

Termijn vergoeding:€64,00

+

Totale investering:€1.383,00