Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Zomercursus Management en Organisatie

 • Digitale leeromgeving
 • Praktijkgerichte en snelle dagopleiding
 • Klassikale begeleiding door ervaren docenten
 • Bouw een netwerk op met uw klasgenoten
 • Actueel lesmateriaal met veel oefening
 • Snel: 7 lessen in augustus

Zomercursus Management en Organisatie

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

Ontwikkel uw leiderschapskwaliteiten in augustus

Wilt u leiding gaan geven op middenkaderniveau of als ondernemer meer grip krijgen op de bedrijfsvoering van uw onderneming? Wilt u meer inzicht in uw eigen manier van leidinggeven en uw leiderschapskwaliteiten versterken? Bij IPD krijgt u op de dagopleiding in augustus alle theorie die u nodig heeft om het onafhankelijke diploma te behalen, maar leert u ook vooral hoe u deze kennis praktisch in kunt zetten.

Praktijkgerichte Managementopleiding voor capabele managers

Bij IPD leert u van ervaren docenten in korte tijd alles wat u nodig heeft om een effectieve manager te worden. De opleiding is zeer praktijkgericht (niet alleen lezen over managen, maar ook zelf oefenen), waarbij u werkt met rollenspellen, casussen en reflectieopdrachten. Als u geïnteresseerd bent om een positie als chef, supervisor, teamleider of operationeel manager te gaan vervullen, dan is dit diploma een uitstekende om op uw CV te hebben. Met uw diploma bewijst u dat u klaar bent voor promotie!

Zomerse dagopleiding Praktijkopleiding Management en Organisatie (vergelijkbaar met Middle Management)

Als u kiest voor de dagopleiding dan krijgt u in 7 lesdagen alle kennis die u als middle manager nodig heeft. De lesdagen zijn over 3 weken verspreid, waar u in de eerste week 2 lessen krijgt, in de tweede week 4 lessen en in de derde week 1 les. Daarna bent u klaar voor het examen.

Lesrooster

Lesnr.datumdagweek
106 Aug 18ma32
207 Aug 18di32
313 Aug 18ma33
414 Aug 18di33
515 Aug 18wo33
616 Aug 18do33
720 Aug 18ma34
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

.

Werk

Laten zien wat u waard bent
In tijden van crisis moet u zich onderscheiden van uw concurrenten. Ook is het verstandig om bewijsmateriaal te verzamelen voor werkgevers dat u een goede investering voor uw bedrijf bent en promotie verdient om u binnen te houden. Het diploma Management zorgt ervoor dat u laat zien wat u allemaal in huis hebt!

Middle managers: een centrale rol in de bedrijfsvoering
De rol van de leidinggevende is enorm belangrijk in het reilen en zeilen van elk bedrijf. U houdt als middle manager de touwtjes stevig in handen en werkt constructief samen met de bedrijfstop en uw team. U denkt mee over strategie, maar u bent ook de schakel tussen strategie en uitvoering. De uitvoering van de plannen loopt via u.

Lessen

In 3 weken klaar voor de praktijk
De zomercursus Management bij IPD is bedoeld voor mensen die hun zomer willen gebruiken om zich klaar te stomen voor een promotie. Tijdens de zomeropleiding krijgt u les van een ervaren docent die een zinvolle mix van praktijk en theorie aanbiedt, waar u mee laat zien wat u waard bent. In de eerste week krijgt u twee dagen les, in de tweede week heeft u een intensieve week met vier lesdagen en in de laatste week volgt u nog de laatste les. 

Actueel studiemateriaal met veel oefening
Het lesmateriaal is volledig vernieuwd en richt zich naast de broodnodige theorie ook vooral op de toepassing van de stof in de praktijk. U onderzoekt in de lessen uw competenties en uw stijl van leiderschap. Met uw studiegenoten krijgt u uitgebreid de kans om te oefenen met zaken en bouwt u een zinvol portfolio op. 

Modern studeren bij IPD
U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent.

Inhoud van de opleiding

Omgeving en organisatie

 • Omgevingsinvloeden (zoals demografie, technologie en economie)
 • Strategisch management (strategievorming en implementatie)
 • Samenwerking (vormen, motieven en fusies & overnamen)

Mensen en organisatie

 • Individu en groepen (persoonlijkheid, motiveren, creativiteit, groepen en teams, teammanagement, conflicten)
 • Management (taken, leiderschap, ondernemerschap)
 • Besluitvorming (het proces, rationele en niet-rationele besluiten, aspecten van besluitvorming, hulpmiddelen en technieken)

Structuur en organisatie

 • Besturing (bedijfsprocessen, bestuursniveaus, methodieken)
 • Structurering (organiseren van activiteiten, arbeidsverdeling & coördinatie, organisatiestelsels, divisieorganisatie, communicatie- en overlegstructuur)
 • Organisatie in ontwikkeling (verandering, effectiviteit, organisatiecultuur en ontwikkeling, advieswerk en onderzoek)

Vooropleiding
Voor het volgen van deze middle management opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. De cursus wordt, gezien het tempo van de lessen, op hbo-niveau verzorgd.

Bijzonderheden

Goede examenresultaten
Bij IPD slagen cursisten snel en met mooie cijfers. We vinden het belangrijk dat mensen zo snel mogelijk de vruchten kunnen plukken van hun harde studiewerk, dus zorgen we dat mensen snel slagen. Dat IPD daar beter in slaagt dan anderen komt omdat IPD:

 • Dé specialist is in praktijkonderwijs
 • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft.

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO en een goede beoordeling door kwaliteitsinstituut DEKRA.

Gratis studieadviesgesprek
IPD biedt u altijd de mogelijkheid om het studiemateriaal geheel vrijblijvend op het hoofdkantoor in Utrecht in te zien. Daarbij krijgt u een gratis gesprek met een studieadviseur, om samen te bekijken welke opleiding en welk traject het beste bij u past.

Docent

Gecertificeerde en ervaren docenten
IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Klassikaal onderwijs voor de beste resultaten
Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Examen

Examen doen bij een onafhankelijk examenbureau
Tijdens de cursus doet u bij elke module een of meer praktijkopdrachten die meetellen voor het diploma. Als u voor alle opdrachten een positief resultaat behaalt, ontvangt u het officiële diploma Management en Organisatie van IPD Opleidingen. De opdrachten zorgen ervoor dat u nog eens goed door de leerstof heen gaat en dat u uw eigen visie ontwikkelt, waardoor alles wat u heeft geleerd en geoefend beter beklijft. U maakt u het vak op die manier echt eigen.

Bovendien heeft u met een diploma het bewijs in handen, ook voor derden zoals uw (toekomstige) werkgever, dat u gekwalificeerd bent. Het diploma is dus de welverdiende beloning na het werken en het staat ook nog eens mooi op uw CV! De opleiding van IPD sluit ook aan op de managementdiploma’s van twee onafhankelijke en externe exameninstituten. Als u dat wilt, kunt u dus ook examen doen en uw diploma halen bij Stibex of bij de Associatie (het zogeheten Nemas-diploma).

Inschrijving en investering

Zomercursus Management en Organisatie

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

+

Totale investering:€1.875,00

Looptijd:5 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€397,00

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

Termijn vergoeding:€110,00

+

Totale investering:€1.985,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor en leslocatie Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Kantoor en leslocatie Amsterdam
Jan Evertsenstraat 773
1061 XZ Amsterdam

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: