Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Zomercursus Binnenhuisarchitectuur

 • Digitale leeromgeving
 • Creatief: veel tekenen en ontwerpen
 • 12 lessen in juli en augustus
 • Les van een professioneel ontwerper
 • Ruimte voor creativiteit en netwerken
 • Direct aan de slag met een erkend diploma

Zomercursus Binnenhuisarchitectuur

€50 Vroegboekvoordeel:€1.495,00

Lesgeld:€1.445,00

Lesmateriaal:€200,00

Zomercursus binnenhuisarchitectuur voor enthousiaste creatievelingen

Het professionele oog van een binnenhuisontwerper wordt steeds vaker ingeschakeld om het meeste uit een ruimte te halen. Als binnenhuisontwerper draagt u bij aan het ontwerpen en creëren van ruimtes die precies voldoen aan de wensen van uw klant. Na het volgen van de opleiding weet u als geen ander hoe creativiteit, schoonheid en functionaliteit gecombineerd kunnen worden. U speelt met ruimte, licht en kleur, binnen de kader van wat mogelijk is en het gestelde budget. U kunt met het erkende EHCB-diploma direct gaan werken bij diverse speciaalzaken of uw eigen ontwerpbureau oprichten.

Binnen no time binnenhuisontwerper met de zomeropleiding in juli en augustus

Met de opleiding Binnenhuisarchitectuur verbindt u creativiteit en professionaliteit. Als u kiest voor de dagopleiding in de zomer, dan heeft u twee per week op maandag en dinsdag les. U gaat in een snel tempo door alles lesstof heen en u oefent veel thuis met opdrachten. Op deze manier leert u binnen korte tijd ontwerpen en tekenen en kunt u daarna snel als professional aan de slag gaan.

Lesrooster

Lesnr:datumdagweek
115 Jul 19ma29
216 Jul 19di29
322 Jul 19ma30
423 Jul 19di30
529 Jul 19ma31
630 Jul 19di31
705 Aug 19ma32
806 Aug 19di32
912 Aug 19ma33
1013 Aug 19di33
1119 Aug 19ma34
1220 Aug 19di34
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Werk

Nieuwe uitdagingen voor een mooie beloning
Steeds meer mensen en bedrijven laten het ontwerp van hun ruimtes over aan een professional. Er is in deze tijd van globalisering interesse voor bijzonder, authentiek en duurzaam design, waar mensen mee kunnen uitblinken en waarmee ze hun identiteit kunnen laten spreken. Het ontwerpen van een ruimte is niet alleen een kwestie van interesse in uw klant, maar zeker ook van kennis over gebouwen, stijlen en kleuren. Daarom komt u als binnenhuisontwerper als geroepen.

Na de opleiding Binnenhuisarchitectuur bent u in staat om een interieur te ontwerpen voor uiteenlopende ruimtes dat voldoet aan de eisen en wensen van een opdrachtgever. U kunt meteen aan het werk als zelfstandig ontwerper, bij meubelzaken, badkamerspecialisten en andere interieurexperts.

Lessen

In de les: oefenen en nieuwe inspiratie opdoen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Modern studeren bij IPD
U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

De inhoud van de opleiding
De opleiding sluit volledig aan bij het examen van EHCB en in de les gaat u met de docent in op:

 • De geschiedenis van het wonen
 • Vormgeving
 • Materialenkennis
 • Inrichtingstechnieken
 • Kleurenleer
 • Schetsen
 • Modetrends
 • Tekeningen
 • Designs
 • Perspectief tekenen
 • Styling
 • Presentatietechnieken
 • Verlichtingstechnieken

Deze onderwerpen beslaan samen het hele veld van de binnenhuisarchitectuur. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u de tijd heeft om het alvast door te kijken.

Vooropleiding en niveau
De opleiding Binnenhuisarchitectuur wordt op hbo-niveau verzorgd en is voor iedereen vrij toegankelijk. Als u meer wilt weten over welk studietraject het beste bij u past, kunt u telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs.

Bijzonderheden

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO, opname in het register CRKBO en een goede beoordeling van het inspectie-instituut DEKRA.

Gratis studieadviesgesprek
IPD biedt u altijd de mogelijkheid om het studiemateriaal geheel vrijblijvend op het hoofdkantoor in Utrecht in te zien. Daarbij krijgt u een gratis gesprek met een studieadviseur, om samen te bekijken welke opleiding en welk traject het beste bij u past.

Docent

Gecertificeerde en ervaren docenten
IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste en IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Altijd up-to-date
De docenten zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in het vakgebied, dus deze komen voorbij tijdens de lessen. Hierdoor bent u na de opleiding niet alleen in het bezit van een erkend diploma, maar ook op de hoogte van de meest actuele praktijk!

Examen

Examen doen bij een onafhankelijk examenbureau
U rondt de opleiding af met een examen, dat bestaat uit een schriftelijk en mondeling deel. Dit examen wordt twee keer per jaar afgenomen door twee onafhankelijke en erkende examenbureaus: examenbureau EHCB en examenbureau CreatiefNivo. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en uw examenkosten. Het theorie-examen bestaat uit meerkeuzevragen en een praktijkdeel, waarbij u naar aanleiding van een casus ter plekke een ontwerp tekent. Voor het mondelinge examendeel kunt u thuis al voorbereidingen treffen. U maakt als eindpresentatie een ontwerp, dat u in een presentatie laat zien. Op deze manier worden ook uw klantgerichte vaardigheden getest.

Inschrijving en investering

Zomercursus Binnenhuisarchitectuur

€50 Vroegboekvoordeel:€1.495,00

Lesgeld:€1.445,00

Lesmateriaal:€200,00

+

Totale investering:€1.645,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€436,50

€50 Vroegboekvoordeel:€1.495,00

Lesgeld:€1.445,00

Lesmateriaal:€200,00

Termijn vergoeding:€101,00

+

Totale investering:€1.746,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor en leslocatie Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Kantoor en leslocatie Amsterdam
Jan Evertsenstraat 773
1061 XZ Amsterdam

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: