Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Zomercursus BKB + BKC dag

 • 2 opleidingen in korte tijd: 10 weken, 2 dagen per week
 • U krijgt de complete basis, met erkend diploma
 • Ervaren en gecertificeerde docenten
 • Meteen doorstromen naar PDB
 • Direct een leuke baan als Financieel Assistent!

Zomercursus BKB + BKC dag

Nu met €1.000,00 STAP voordeel

Lesgeld:€910,00

Lesmateriaal:€134,00

De zomercursus BKB en BKC is de snelste weg naar werk

Juist in deze tijd is het belangrijk om snel werk te krijgen en ook te houden. Al jaren is er een groot tekort aan beginnend boekhouders en dat blijf voorlopig zo. Het vinden van een leuke baan met veel zekerheid is via de korte opleidingen van IPD dan ook niet moeilijk meer.

De combinatiecursus BKB en BKC is een ideaal begin van uw baan. Elke organisatie heeft goed opgeleide boekhouders nodig. Mensen die de financiële gegevens op de juiste manier noteren en eenvoudige berekeningen maken. Bij BKB en BKC leert u beide basisprincipes, zodat u meteen aan de slag kunt gaan! Na het behalen van beide diploma's bent u Financieel Assisitent. 

Dagopleiding BKB en BKC in augustus

Als u kiest voor de dag opleiding BKB en BKC in augustus, dan heeft u 2 weken 3 maal per week les en 2 weken 2 maal per week les. Dat betekent dat u uw diploma's in recordtempo kunt halen! U zet 4 weken alles opzij voor de studie en als u dan na de lessen meteen de examens doet, kunt u met 2 diploma's in de hand (verder) solliciteren! 

Lesrooster

Lesrooster wordt nader bekend gemaakt.

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Werk

Veel banen: op elk niveau, voltijd én deeltijd 
In Nederland is al jarenlang een groot tekort aan administratieve krachten op alle niveaus, zowel in fulltime als parttime functies. Op vrijwel elke administratie is behoefte aan beginnende boekhouders. Zij verwerken de financiële gegevens op de juiste manier, zijn in staat om calculaties te maken en zorgen zo voor een solide basis. Het is dus relatief gemakkelijk om als boekhouder een vaste aanstelling, met een prima vergoeding, te krijgen. Het behalen van uw diploma's BKB én BKC geeft u nog sneller toegang tot die arbeidsmarkt en betekent de start van een veelbelovende carrière. 

Lessen

In de les en daarbuiten 
Tijdens de lessen bespreekt de docent de theorie, legt hij begrippen uit en behandelt hij oefenopgaven. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Thuis neemt u de leerstof door en maakt u opgaven. Het contact met medecursisten is inspirerend en een stimulans om samen de eindstreep te halen! De docent begeleidt u daarbij. 

Modern studeren bij IPD
U krijgt bij aanmelding toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent.

Lesprogramma 

Het lesprogramma sluit helemaal aan bij de praktijk én bij de exameneisen van de exameninstanties. Het bestaat uit de volgende onderwerpen: 

 

BKB 

 • Systeem van boekhouden (balans, journaliseren, grootboekrekeningen) 
 • Belastingen en sociale verzekeringen 
 • Ondernemingsvormen 
 • E-bankieren 
 • Privacywetgeving 
 • Archiveren 
 • Computerboekhouden (Accountview) 
 • Presenteren en rapporteren 

BKC

 • Elementaire berekeningen 
 • Kostprijsberekeningen 
 • Statistiek 
 • Handel, koop en verkoop 
 • Credietverlening 
 • Wetskennis 
 • Werken met Excel 
 • Presenteren en rapporteren 

Lesmateriaal 

Het lesmateriaal van IPD sluit volledig aan bij de examens en bevat veel oefenstof. In het algemeen ontvangt u het lesmateriaal 2 weken voor aanvang van de cursus. 

Iedereen is welkom 

Voor de opleiding BKB + BKC heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. De cursus wordt verzorgd op mbo-3-niveau. Als u twijfelt over uw voorkennis, neemt u dan contact op met onze studieadviseurs op 030 244 77 30.

Bijzonderheden

Inclusief gratis software Accountview
Onderdeel van uw lesmateriaal is het boekhoudprogramma Accountview. Wij brengen de kosten hiervoor niet bij onze klanten in rekening, u ontvangt dit dus gratis van IPD.

Hoog slagingspercentage
Bij IPD ligt het slagingspercentage boven het landelijke gemiddelde. Dat komt omdat IPD:

 • Dé specialist is in administratief onderwijs
 • Klassikale lessen verzorgt (72% slaagt binnen 3 jaar)
 • Al jarenlang ervaring heeft én
 • Goede, gecertificeerde docenten heeft!

Extra zekerheid 
100% diplomagarantie kan natuurlijk niemand u geven. Maar mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen. IPD biedt geregeld landelijke trainingen aan. 

Getoetste kwaliteit 
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties in de gaten gehouden en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, kunt u zien aan de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO, opname in het register CRKBO en CREBO erkenning. 

Studiemateriaal inzien 
Als u twijfelt over uw voorkennis of de inhoud van de cursus, dan biedt IPD u de mogelijkheid om het studiemateriaal geheel vrijblijvend op het hoofdkantoor in Utrecht in te zien, onder begeleiding van een studieadviseur. 

Docent

Gecertificeerde en ervaren docenten 
IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u krijgt nooit te maken met beginners. Om te voorkomen dat docenten vastroesten heeft IPD een uniek beoordelingssysteem ontwikkeld. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. U bent dus zeker van een goede docent! 

Mondeling onderwijs: aantoonbaar beter 
Afstandsonderwijs haalt het niet bij mondeling onderwijs, zoals IPD dat aanbiedt. Onderzoek van de onderwijsinspectie wijst uit dat 72 procent van de cursisten met klassikale lessen binnen 3 jaar een mbo-diploma haalt. Bij een thuisstudie slaagt maar 10%!

Examen

Erkende diploma's
De examens BKB en BKC worden afgenomen door een exameninstantie die onafhankelijk is van IPD. U kunt examen doen bij de Associatie voor Praktijkdiploma’s of bij Stibex. U schrijft u zelf in bij een van deze examenbureaus, het maakt niet uit bij welke, en betaalt examengeld aan het examenbureau. IPD leidt voor beide diploma's op en de Associatie en Stibex worden beide erkend door werkgevers. Zo is de waarde van uw diploma gegarandeerd en kunt u er meteen mee aan de slag!

IPD en uw docent zijn altijd bereid u te helpen bij het inschrijven en bij de voorbereiding op de examens. Belt u gerust met 030 244 77 30 als u meer informatie wilt of spreek uw docent aan in de les.

Extra gratis examentrainingen
Speciaal voor (oud-)cursisten van IPD organiseren wij landelijke examentrainingen voor BKB en BKC, minimaal 4 keer per jaar. Zo kunt u nog een keer extra oefenen onder begeleiding van een ervaren docent. Voor onze cursisten zijn deze trainingen gratis en onbeperkt te bezoeken!

Inschrijving en investering

Zomercursus BKB +
BKC dag

Lesgeld:€910,00

Lesmateriaal:€134,00

+

Totale investering:€1.044,00

Looptijd:2 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€563,00

Lesgeld:€910,00

Lesmateriaal:€134,00

Termijn vergoeding:€82,00

+

Totale investering:€1.126,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

 

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: