Excursies, feedbacklessen en examens

Voor cursisten Ecologisch Tuinontwerper

Bij de opleiding Ecologisch Tuinontwerper mogen cursisten gebruik maken van twee gratis feedbacklessen, twee excursies naar keuze en een examentraining. Alleen cursisten van Ecologisch Tuinontwerper kunnen tijdens hun opleiding gebruik maken van deze mogelijkheid. Op deze pagina kun je je aanmelden voor de feedbacklessen, excursies, examentraining en de examens.

Twee gratis feedbacklessen voor je portfolio-opdrachten

Om je te helpen je portfolio goed af te ronden, bieden wij regelmatig feedbacklessen aan. Je krijgt bij deze lessen individuele feedback op je portfolio-opdrachten. Je mag zelf kiezen of je al na het maken van 1 portfolio-opdracht naar een feedbackles gaat of pas na het maken van twee of meer portfolio-opdrachten. Deze feedbacklessen staan los van de reguliere lessen en kun je zien als een extra service die wij onze cursisten (kosteloos) aanbieden. Aanmelden kan via onderstaand rooster:

Twee ecologische excursies

Om je ook werkelijk in de praktijk mee te nemen, nemen onze docenten je mee naar interessante locaties in Nederland en leggen daar de verbinding tussen theorie en praktijk. Elke cursist kan zich in onderstaand rooster aanmelden voor twee excursies en genieten van het ecologisch tuinontwerpen in de praktijk.

Examentraining

Om je goed voor te bereiden op het examen is er een online examentraining. Bij de examentraining komen de essaytoets, het mondeling examen en de theorietoets aan bod. Deelname aan deze examentraining is gratis voor cursisten. Via onderstaand rooster kun je je aanmelden voor een examentraining op een datum naar keuze.

Theorietoets via ITS-Examenbureau

De theorietoets bestaat uit 50 meerkeuzevragen en 5 open vragen. Je maakt de toets online op de website van ITS-Examenbureau. Na aanmelding voor een examenronde ontvang je via ITS Examenbureau een uitnodigingsmail. Je kunt de theorietoets online maken op een moment naar keuze. Naast de link voor de theorietoets, ontvang je dan ook een link naar drie digitale oefenexamens. Deze oefenexamens zijn een uitstekende voorbereiding op de theorietoets.

Essaytoets

De essaytoets bestaat uit het maken van een evaluatieverslag over een van je ontwerpen uit je eigen portfolio. Je beschrijft wat je zou kunnen verbeteren aan het gekozen ontwerp. In het onderstaande rooster kun je een examendatum kiezen. De uitleg en eisen waar het essay aan moet voldoen krijg je tien weken voor de gekozen examendatum toegemaild. Je hebt dan acht weken de tijd om het essay te maken. Twee weken voor de gekozen examendatum lever je de uitgewerkte essayopdracht in door te mailen naar [email protected].

Praktijkexamen: eindopdracht inclusief mondeling examen

De eindopdracht bestaat uit het maken van een ecologisch tuinontwerp op basis van een casus. In acht weken tijd maak je een uitgebreide presentatiemap met onder andere een analyse, visie, moodboard, definitief tuinontwerp, perspectieftekeningen, beplantingsplan, materialenplan etc. Bij het mondeling examen presenteer je je tuinontwerp en beantwoord je vragen over je onderbouwing en aanpak. De casus krijg je 10 weken voor het mondeling examen toegemaild. Je hebt dan acht weken de tijd om de eindopdracht te maken. Twee weken voor het mondeling examen lever je de uitgewerkte eindopdracht in door te mailen naar [email protected]. In onderstaand rooster kun je de datum van je praktijkexamen kiezen. Op die datum zul je dan het mondeling examen hebben.