Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Met welke cursus wordt u makelaar of specialist vastgoed?

Wij krijgen vaak de vraag hoe iemand met een cursus makelaar snel aan de slag kan in de makelaardij. Vrij vaak moeten wij mensen dan teleurstellen: even een vastgoedcursus volgen van een paar weken is niet genoeg als u erkend makelaar wilt worden. Maar laat dat geen belemmering zijn: een praktische makelaarsopleiding is leuk en als u eenmaal begint, gaat het sneller dan u denkt!

 

 

Bekijk hier de basisopleidingen voor makelaars/taxateurs


Cursus makelaar – zeg maar gerust: een opleiding

Als u nog nooit geen cursus makelaardij heeft gevolgd en u moet vanaf nul beginnen in het vak, dan kost u dat enige maanden studietijd. Een erg leuke studie, al zeggen we het zelf! Een voorbeeld: als u woningmakelaar wilt worden, moet u al gauw rekenen op een (deeltijd) opleidingstraject van 1 jaar (dagopleiding) of 2 jaar (avondopleiding). We noemen het in de wandelgangen soms ‘makelaarscursus’, maar het zijn volwaardige opleidingen waar u flink aan de bak moet.

Bestel nu onze uitgebreide makelaarsbrochure

makelaar-worden-brochure

Een cursus vastgoed loont

Overigens hoeft u daar niet te veel tegenop te zien, zeker niet als u een klassikale opleiding kiest met goede persoonlijke begeleiding. Het kost tijd, dat zeker, maar het is ook hartstikke leuk om zo’n grondige makelaarscursus te gaan volgen. Het zijn deeltijdopleidingen, dus u kunt deze volgen naast uw werk of andere bezigheden. Enerzijds lijkt 1 of 2 jaar lang. Anderzijds, als u ziet wát u allemaal leert in die tijd en als zich realiseert dat u na afloop van de studie bij ieder makelaarskantoor terecht kunt, dan loont het zeker om een cursus makelaar te starten. Het traject wordt bovendien verdeeld in verschillende fases. Al na 1 jaar (basistheorie + specialisatie haalt), kunt u overal aan de slag met uw cursus makelaardij.

Vastgoed cursus: voor erkende papieren

Voor de duidelijkheid: we praten hier over mensen die op zoek zijn naar een erkende cursus makelaar of vastgoed cursus. De mensen dus die serieus het makelaarsvak willen beoefenen en hiervoor de benodigde papieren willen halen. Welke (deel-)opleidingen heeft u daarvoor allemaal nodig? Dat staat uitgebreid beschreven in het artikel Met welke opleiding kunt u makelaar worden? 

De beroepen 'makelaar' en 'taxateur' worden meer gescheiden dan voorheen. De opleidingslijn voor taxateur is nog niet helemaal bekend, we passen de informatie op onze website aan zodra we hier meer over weten.

Specialisaties

Kiest u voor woonmakelaar (KRMT / RT) of voor een andere specialisatie: Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk Vastgoed, Ethiek of Taxateur WOZ?

 

Vrijstellingen voor de opleiding

Heeft u al basisvakken gevolgd in het vastgoed of de makelaardij – bijvoorbeeld tijdens een hbo-studie Vastgoed en Makelaardij – dan is het mogelijk dat u vrijstelling krijgt van enkele modules uit de Basistheorie Vastgoed. Om te weten of u voor een vrijstelling in aanmerking komt, kunt u contact opnemen met SVMNIVO.

Voor erkende makelaarspapieren (woonmakelaar) moet u sowieso de cursus KRMT Praktijkleer en KRMT Vakbekwaamheid volgen (van de specialisatie Makelaar Wonen). Daarmee mag u alle taken van de makelaar uitvoeren. Om uzelf te vestigen als zelfstandig makelaar, volgt u nog de Praktijktoets Makelaar Wonen (RM).

 

Kan het zonder cursus?

Kan het zonder cursus? In theorie wel. Iedereen mag zich makelaar noemen. In de praktijk komt u daar niet ver mee, u kunt zich dan bijvoorbeeld niet aansluiten bij een branchevereniging zoals de NVM of VBO.

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: