Onderwijsvisie

Wij geloven in klassikaal onderwijs. Echt contact tussen docent en cursist, in een klaslokaal met interactie en persoonlijk contact. Zeker bij bepaalde specialistische vakken worden de beste resultaten bereikt met mondelinge lessen en persoonlijke begeleiding. Als je lessen volgt samen met andere cursisten heeft dat nog een ander positief effect: je bouwt in de loop van de opleiding al een bruikbaar professioneel netwerk op.

Klassikaal, persoonlijk onderwijs

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen.

Zowel bij de klassikale als de virtual classroom variant, ga je thuis verder aan de slag. Je maakt thuis je opdrachten en neem je de lesstof door. Je krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kan je lesmateriaal bekijken en downloaden, waar en wanneer je wilt. Ook kan je soms online overleggen met jouw docent, online toetsen en oefenopgaven maken. IPD biedt je dus alle voordelen van (online) klassikaal onderwijs én gratis digitale extra’s.

Praktijkgericht onderwijs is alleen mogelijk met docenten uit de praktijk.

Ons doel is om onze cursisten zo goed mogelijk klaar te stomen voor de praktijk. Dit realiseren wij door docenten uit de praktijk voor de klas te zetten. Zij nemen veel kennis en ervaring mee waar cursisten van kunnen leren en inspiratie uit kunnen putten. Ook nemen docenten uit de praktijk vaak boeiende casussen mee waar onze cursisten tijdens de lessen mee aan de slag gaan. Dit maakt IPD Opleidingen écht gericht op de praktijk en het toekomstige vakgebied van onze cursisten.

Virtual Classroom

Bij een aantal van onze opleidingen is er ook de mogelijkheid voor volledige digitaal onderwijs door middel van een virtual classroom. Je volgt dan ook ‘live’ les van een docent, alleen vanuit huis. Ook in een virtual classroom is er ruimte voor persoonlijk contact en interactie met je medecursisten en de docent.