Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Ethiek - quotes uit het werkveld

Wat is de waarde van ethiek voor het werkveld van de makelaar-taxateur? Van consumentenbond tot makelaarskantoor... de noodzaak van een hoogwaardige opleiding Ethiek voor de vastgoedexpert wordt breed gedragen.

Bart Combee, Directeur Consumentenbond

Over het diploma Ethiek en de kansen op de arbeidsmarkt

Bart Combee, Directeur van de Consumentenbond, is enthousiast over het initiatief voor een opleiding en diploma Ethiek voor makelaars en taxateurs. Niet in de laatste plaats, omdat: “Een makelaar een grote verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van de klant. Een huis kopen is de grootste uitgave die mensen in hun leven doen en dat legt ook een bijzondere verantwoordelijkheid bij de makelaar.”

Volgens hem wordt “de waarde die consumenten aan integriteit en ethisch handelen hechten steeds groter” en kan het diploma Ethiek bijdragen aan een beter imago: “beschikken over een diploma of certificaat Ethiek wekt vertrouwen onder consumenten.” Hij ziet ook de noodzaak ervan vanuit maatschappelijk en bedrijfsbelang: “tegenwoordig zie je dat het voor bedrijven niet meer voldoende is om alleen maar veel geld te verdienen. Een positieve bijdrage leveren aan de samenleving is net zo goed belangrijk en ook noodzakelijk voor het voortbestaan van het bedrijf.”

Er komen door de opleiding kansen voor samenwerking met andere partijen, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening verbetert: “financiële diensten zijn vaak erg abstract en ondoorzichtig. De makelaar kan consumenten helpen door een betrouwbaar netwerk om zich heen te creëren. Zo kan hij zijn klanten doorverwijzen naar goede (integere) professionals, zoals een hypotheekadviseur of notaris.”

Combee ziet ook een zinvolle bijdrage van de ‘ethische’ makelaar in andere vastgoedfuncties: “als toezichthouder kan hij bedrijven controleren, als vastgoedmanager in de zorg, bij pensioenfondsen, in de accountancy of bij grote bouwondernemingen kan hij vernieuwingen brengen of adviseren over lastige vraagstukken.”


Makelaars over ethiek, makelaardij en het diploma


“Ik vind dit een fantastisch idee! De makelaar kan met dit diploma aantonen maatschappelijk betrokken te zijn.”

- Wim de Leeuw

“De wet biedt bepaalde richtlijnen, maar lang niet altijd voldoende. Als makelaar werk je in een breed gebied. En bij het samenbrengen van partijen komt vaak veel spanning en emotie kijken. Ik zou willen dat er duidelijker wet en regelgeving komt, maar juridisch los je nooit alles helemaal op. De ethiek blijft. Je moet je daar als makelaar constant tussen manoeuvreren. Het is belangrijk dat makelaars meekrijgen dat ze duidelijk communiceren, ethische dilemma’s herkennen en hebben nagedacht hoe ze er mee om moeten gaan en leren om duidelijke keuzes te maken.”

- Rob Moen

“Het belangrijkste dat de opleiding aan mensen kan leren is bewustwording van hun eigen handelen.”

- Riet Doldersum

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: