Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Niveau van de opleidingen makelaar (mbo-hbo)

Wat is het opleidingsniveau van de opleiding makelaar? Er zijn verschillende niveaus in de diplomalijn Makelaardij (van het SVMNIVO). Deze diplomalijn start met Basistheorie Vastgoed, op mbo/mbo+-niveau. Hoe verder u komt met opleidingen en specialisaties, hoe hoger het niveau, dat is logisch. Bij mbo makelaardij moet u dan rekenen op een start bij mbo+ en doorgroei naar mbo+ tot hbo-niveau. Op deze pagina lichten we de niveaus kort toe.

Nieuwe subsidieregeling, €1000 vergoeding! Bel ons als u gebruik wilt maken van het STAP-budget: 030 244 77 30 Phone

Mbo makelaardij: beroepsopleiding met diepgang

Makelaardij is een zeer praktijkgerichte studie. U wordt als makelaar immers opgeleid voor een praktijkvak. In drukke tijden komen makelaarskantoren handen te kort en dan zijn vaak meer makelaars nodig. Maar ook in tijden waarin de huizen- of kantorenmarkt rustiger is, zijn altijd goede vastgoedspecialisten nodig. Bij grote organisaties bijvoorbeeld, bij gemeenten, woningcorporaties of verhuurbedrijven. Een opleiding mbo makelaardij biedt een zeer brede basis voor een loopbaan in het vastgoed.

 

Bestel nu onze uitgebreide makelaarsbrochure!

makelaar-worden-brochure

Basistheorie = mbo+

Makelaarsopleidingen beginnen met de Basistheorie Vastgoed. Deze studie levert het basisdiploma op van SVMNIVO. De opleiding duurt 10 tot 19 maanden (afhankelijk van de variant die u kiest - er is ook een snelle dagopleiding van 5 maanden). Bij deze opleiding moet u denken aan niveau mbo+: middelbaar beroepsonderwijs van een vrij hoog niveau. De stof is goed te volgen maar het tempo is van een vrij hoog niveau, dus houd de stof wel goed bij! Dan is het prima te doen. Na de basistheorie kiezen bijna alle cursisten voor het vervolg, zodat ze echt woonmakelaar kunnen worden: de specialisatie Makelaar Wonen (KRMT) en, na een paar jaar werkervaring, de Praktijktoets (RM). KRMT en RM zijn erkende makelaarstitels. Bij deze specialisatie gaat u richting mbo+/hbo-niveau.

 

Opleiding vastgoed en makelaardij mbo-niveau

Wij krijgen wel eens de vraag of wij ook een opleiding ‘vastgoed en makelaardij’ op mbo-niveau bieden. De vraag is dan eigenlijk of er ook een mbo-variant is van de vierjarige hbo-studie Vastgoed en Makelaardij. Die is er niet, maar dat is ook helemaal niet nodig als u het makelaarsvak in wilt. Sterker nog, als u hbo Vastgoed en Makelaardij heeft gestudeerd, dan moet u vaak alsnog de SVMNIVO-examens doen om erkend makelaar te worden. Als hbo-student krijgt u vaak wel enkele vrijstellingen. De opleiding mbo makelaar is dus een prima startpunt en misschien wel een beter startpunt als u een makelaarskantoor wilt beginnen of bij een makelaar aan de slag wilt.

 

Korte vastgoedspecialisaties: landelijk, commercieel, taxatie

Hoe verder u zich specialiseert, hoe meer u leert, hoe hoger het niveau. Na de Basistheorie kunt u zoals gezegd kiezen voor een specialisatie als woonmakelaar, maar u kunt ook kiezen voor andere specialisaties: Landelijk Vastgoed, Bedrijfsmatig Vastgoed of Taxateur WOZ. Bij al deze specialisaties moet denken aan mbo+/hbo-niveau. 

De beroepen 'makelaar' en 'taxateur' worden meer gescheiden dan voorheen. De opleidingslijn voor taxateur is nog niet helemaal bekend, we passen de informatie op onze website aan zodra we hier meer over weten. U kunt zich bij IPD al wel inschrijven voor Basistheorie Vastgoeddeskundige (nodig om taxateur te worden) en voor WOZ-medewerker.

Specialisatie Ethiek

Een relatief nieuwe specialisatie is die van ethische makelaar. Bij IPD Opleidingen kennen we de opleiding Ethiek voor Makelaars en Taxateurs. De moeilijkheidsgraad is vergelijkbaar met een hbo-studie. Als ingangseis geldt de Basistheorie. Deze specialisatie van enkele weken is op niveau 6 van het EQF, een Europees kwalificatiesysteem van opleidingsniveaus. De specialisatie van ethische makelaar volgt u meestal tegelijk met of vlak na een andere specialisatie. Ethiek is een praktijkgerichte studie waarbij u leert reflecteren en nadenken over lastige praktijksituaties waar u als makelaar mee te maken kunt krijgen.

 

Opleidingen voor makelaars en assistent-makelaars

Bekijk alle makelaarsopleidingen van IPD

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: