Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

BKB + BKC dagopleiding 10 weken

 • 10 lessen doordeweeks of op zaterdag
 • Les van gecertificeerde docenten
 • Extra examentraining (gratis)
 • Hele jaar starten bij u in de buurt
 • Kan ook als avondopleiding

BKB + BKC dagopleiding 10 weken

€50 Vroegboekvoordeel:€715,00

Lesgeld:€665,00

Lesmateriaal:€110,00

Bij IPD leert u méér: opleiding BKB en BKC + extra vaardigheidstraining

Bij de opleidingen BKB en BKC leert u de basistaken van een boekhouder: journaalposten maken, een balans opstellen en eenvoudige kostprijsberekeningen maken. U kunt de opleidingen apart volgen, maar samen vormen ze een ijzersterke combinatie, want ze vullen elkaar aan: het boekhoudsysteem plus de bijbehorende berekeningen. Na de twee examens mag u zich Assistent Boekhouder/ Financial Assistant noemen. 

Bij iedere IPD-opleiding krijgt u gratis extra vaardigheidstraining, om uw kennis te oefenen en in de praktijk te brengen.

Lesrooster

Lesnr.dinsdag overdagwoensdag overdagzaterdag overdag
BKB 104 Sep 1805 Sep 1808 Sep 18
211 Sep 1812 Sep 1815 Sep 18
318 Sep 1819 Sep 1822 Sep 18
425 Sep 1826 Sep 1829 Sep 18
502 Okt 1803 Okt 1806 Okt 18
BKC 609 Okt 1810 Okt 1813 Okt 18
716 Okt 1817 Okt 1820 Okt 18
830 Okt 1831 Okt 1803 Nov 18
906 Nov 1807 Nov 1810 Nov 18
1013 Nov 1814 Nov 1817 Nov 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Klassikale lessen en online thuisstudie

Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u geïnteresseerd zijn in boekhouden en die gemotiveerd zijn om het vak onder de knie te krijgen. Omdat u allemaal een andere achtergrond heeft, kunt u veel van elkaar leren. In de klas zitten maximaal 30 personen (en meestal veel minder); er is voldoende ruimte voor individuele aandacht. Een vooropleiding is niet nodig, maar wel een mbo-werk- en denkniveau. De lessen gaan in een aardig tempo en u gaat veel nieuwe vaardigheden leren. U krijgt een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. Zowel in de les als thuis gaat u flink aan de slag met oefeningen en praktijkcases. U krijgt toegang tot onze elektronische leeromgeving met extra oefenmateriaal, de lesroosters enzovoort. Vanaf elke tablet of pc kunt u inloggen; u kunt dus altijd en overal aan de slag met uw studie!

Uiteraard is examentraining een onderdeel van het lesprogramma.

Iedereen is welkom

Bij IPD is iedere cursist vanaf 18 jaar welkom. Het maakt niet uit welke vooropleiding u heeft gevolgd. Het is vooral belangrijk dat u gemotiveerd bent om een opleiding te doen in de financiële administratie. U gaat in een vlot tempo door de stof, dus het is soms hard werken. Maar u staat er niet alleen voor: IPD, uw docent en medecursisten helpen u om de opleiding tot een succes te maken!

Werk

Na afloop van de opleidingen BKB en BKC kunt u aan het werk als financieel assistent op een groter kantoor en in kleine eenvoudige organisaties kunt u zelfstandig de boekhouding voeren. In de boekhouding is een goede boterham te verdienen. Dat is zo en dat blijft zo, het vakgebied biedt nog steeds een uitstekend perspectief. U vergroot de kansen op een leuke, goed betaalde baan, met veel afwisseling en nieuwe mogelijkheden. U kunt blijven leren, ontwikkelen en groeien - en dat is nodig om aan het werk te komen en te blijven.

De boekhouder: onmisbare schakel voor een organisatie

Boekhouders hebben het financiële overzicht. Ze zijn daarom een onmisbare schakel voor een goed lopende organisatie. Wordt u die schakel? Boekhouders (of boekhoudafdelingen) kunnen goed adviseren over de investeringen, inkomsten en uitgaven - op korte en lange termijn. Een goede boekhouder helpt op die manier een ondernemer om zijn bedrijf winstgevender en efficiënter te maken.

De menselijke meerwaarde van de boekhouder

Door de komst van computers en softwarepakketten verandert het boekhoudvak. Het standaard invoerwerk wordt minder, maar controle en advies zijn des te belangrijker. En daarvoor is het nog steeds essentieel om de basis van het boekhouden te beheersen. Goede boekhouders bieden meerwaarde aan een bedrijf doordat ze financiële verbanden zien en administratieve problemen oplossen. Een boekhouder ontwikkelt zich zo steeds meer tot vakman/-vrouw die adviseert en service verleent aan de organisatie.

Welk type boekhouder wordt u?

Boekhouders voeren hun vak op allerlei manieren uit. Ze kunnen werken als Assistent Boekhouder of doorgroeien naar een leidinggevende functie (MBA-niveau). Ze werken in loondienst voor middelgrote of grote bedrijven. Of ze worden ingehuurd via uitzendbureaus, freelance als zzp’er of gedetacheerd via een accountskantoor.

Doorgroeien

De logische stap na BKB en BKC is het volgen van de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Dit is een van de meest gevraagde diploma’s op de arbeidsmarkt. Als boekhouder is kennis over loonadministratie ook erg handig. Deze kennis kunt u opdoen bij de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL) of Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL).

Lessen

Onderwerpen BKB

 • Enkelvoudige journaalposten maken
 • Winst- en verliesrekening opstellen
 • Balans en grootboekrekening opstellen
 • Eigen vermogen bepalen
 • Eenmanszaak, BV en NV

Onderwerpen BKC

 • Elementaire berekeningen
 • Kostprijsberekeningen
 • Verkoopprijsberekeningen
 • Handel
 • Koop en Verkoop
 • Verzekeringen

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die het vak door en door kent. De docent weet u te motiveren en brengt het leerproces direct op gang. Dat doet hij of zij met individuele begeleiding en klassikaal met de hele groep. Onze docenten worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd, zodat hun kennis gegarandeerd up-to-date is.

Examen

De vakinhoudelijke opleidingen BKB en BKC rondt u elk af met een examen en vakdiploma van een erkend en onafhankelijk examenbureau. De diploma’s zijn het bewijs voor uw toekomstige werkgever of opdrachtgever dat u deskundig en goed opgeleid bent. Voor de examens gaat u nog eens helemaal door de theorie heen en u oefent nog eens extra met praktijkopgaven. Na het harde werken wordt u beloond met een beroepsdiploma waarmee u aan het werk kunt!

U heeft de keuze uit twee examenbureaus waar de opleiding van IPD perfect bij aansluit:
1.    Stibex (www.stibex.nl)
2.    Associatie (www.associatie.nl)

Bij beide examenbureaus kunt u het hele jaar door digitaal examen doen in een toetscentrum bij u in de buurt, op een moment naar keuze. Let op: voor het examen schrijft u uzelf in op een moment dat het u uitkomt (dit doet IPD dus niet voor u) en de kosten voor de examens betaalt u aan het examenbureau (die zijn niet bij de prijs van de opleiding inbegrepen). Als u beide examens BKB + BKC heeft behaald, bent u Assistent Boekhouder/ Financial Assistant.

Inschrijving en investering

BKB +
BKC dagopleiding 10 weken

€50 Vroegboekvoordeel:€715,00

Lesgeld:€665,00

Lesmateriaal:€110,00

+

Totale investering:€775,00

Looptijd:8 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€104,50

€50 Vroegboekvoordeel:€715,00

Lesgeld:€665,00

Lesmateriaal:€110,00

Termijn vergoeding:€61,00

+

Totale investering:€836,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: