Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Basiskennis Boekhouden (BKB) avondopleiding 9 weken

  • Extra beroepsvaardigheidstraining (gratis)
  • 1 avond per week klassikaal les, 9 lessen
  • Les van gecertificeerde professionals
  • Extra examentraining (gratis)
  • Netwerkbijeenkomsten (gratis)

Basiskennis Boekhouden (BKB) avondopleiding 9 weken

Lesgeld:€400,00

Lesmateriaal:€55,00

Bij IPD leert u méér: opleiding BKB + extra vaardigheidstraining

Bij de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) maakt u kennis met de beginselen van het boekhouden: journaalposten maken, winst- en verliesrekening opstellen. IPD biedt deze opleiding apart aan, maar ook in combinatie met Basiskennis Calculatie (BKC). Met de boekhoudopleidingen van IPD maakt u een start in de financiele administratie en kunt u verder doorgroeien, van Assistent Boekhouder tot boekhouder of leidinggevende.

Bij iedere IPD-opleiding krijgt u gratis extra vaardigheidstraining, om uw kennis te oefenen en in de praktijk te brengen.

Lesrooster

Lesnr.maandag avondwoensdag avond
BKB 124 Sep 1826 Sep 18
201 Okt 1803 Okt 18
308 Okt 1810 Okt 18
415 Okt 1817 Okt 18
529 Okt 1831 Okt 18
605 Nov 1807 Nov 18
712 Nov 1814 Nov 18
819 Nov 1821 Nov 18
926 Nov 1828 Nov 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.


Klassikale lessen en online thuisstudie

Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u geïnteresseerd zijn in boekhouden en die gemotiveerd zijn om het vak onder de knie te krijgen. Omdat u allemaal een andere achtergrond heeft, kunt u veel van elkaar leren. In de klas zitten maximaal 30 personen (en meestal veel minder); er is voldoende ruimte voor individuele aandacht. Een vooropleiding is niet nodig, maar wel een mbo-werk- en denkniveau. De lessen gaan in een aardig tempo en u gaat veel nieuwe vaardigheden leren. U krijgt een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. Zowel in de les als thuis gaat u flink aan de slag met oefeningen en praktijkcases. U krijgt toegang tot onze elektronische leeromgeving met extra oefenmateriaal, de lesroosters enzovoort. Vanaf elke tablet of pc kunt u inloggen; u kunt dus altijd en overal aan de slag met uw studie!

Uiteraard is examentraining een onderdeel van het lesprogramma.

Iedereen is welkom

Bij IPD is iedere cursist vanaf 18 jaar welkom. Het maakt niet uit welke vooropleiding u heeft gevolgd. Het is vooral belangrijk dat u gemotiveerd bent om een opleiding te doen in de financiële administratie. U gaat in een vlot tempo door de stof, dus het is soms hard werken. Maar u staat er niet alleen voor: IPD, uw docent en medecursisten helpen u om de opleiding tot een succes te maken!

Werk

Na afloop van de combinatie BKB/BKC kunt u aan het werk als financieel assistent op een groter kantoor en in kleine eenvoudige organisaties kunt u zelfstandig de boekhouding voeren. In de boekhouding is een goede boterham te verdienen. Dat is zo en dat blijft zo, het vakgebied biedt nog steeds een uitstekend perspectief. U vergroot de kansen op een leuke, goed betaalde baan, met veel afwisseling en nieuwe mogelijkheden. U kunt blijven leren, ontwikkelen en groeien - en dat is nodig om aan het werk te komen en te blijven.

De boekhouder: onmisbare schakel voor een organisatie

Boekhouders hebben het financiële overzicht. Ze zijn daarom een onmisbare schakel voor een goed lopende organisatie. Wordt u die schakel? Boekhouders (of boekhoudafdelingen) kunnen goed adviseren over de investeringen, inkomsten en uitgaven - op korte en lange termijn. Een goede boekhouder helpt op die manier een ondernemer om zijn bedrijf winstgevender en efficiënter te maken.

De menselijke meerwaarde van de boekhouder

Door de komst van computers en softwarepakketten verandert het boekhoudvak. Het standaard invoerwerk wordt minder, maar controle en advies zijn des te belangrijker. En daarvoor is het nog steeds essentieel om de basis van het boekhouden te beheersen. Goede boekhouders bieden meerwaarde aan een bedrijf doordat ze financiële verbanden zien en administratieve problemen oplossen. Een boekhouder ontwikkelt zich zo steeds meer tot vakman/-vrouw die adviseert en service verleent aan de organisatie.

Welk type boekhouder wordt u?

Boekhouders voeren hun vak op allerlei manieren uit. Ze kunnen werken als Assistent Boekhouder of doorgroeien naar een leidinggevende functie (MBA-niveau). Ze werken in loondienst voor middelgrote of grote bedrijven. Of ze worden ingehuurd via uitzendbureaus, freelance als zzp’er of gedetacheerd via een accountskantoor.

Doorgroeien

De logische stap na de combinatie BKB/BKC is het volgen van de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Dit is een van de meest gevraagde diploma’s op de arbeidsmarkt. Als boekhouder is kennis over loonadministratie ook erg handig. Deze kennis kunt u opdoen bij de opleiding Basiskennis Loonadministratie (BKL) of Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL).

Lessen

Onderwerpen

  • Enkelvoudige journaalposten maken
  • Winst- en verliesrekening opstellen
  • Balans en grootboekrekening opstellen
  • Eigen vermogen bepalen
  • Eenmanszaak, BV en NV 

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die het vak door en door kent. De docent weet u te motiveren en brengt het leerproces direct op gang. Dat doet hij of zij met individuele begeleiding en klassikaal met de hele groep. Onze docenten worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd, zodat hun kennis gegarandeerd up-to-date is.

Examen

De opleiding BKB rondt u af met een examen en vakdiploma van een erkend en onafhankelijk examenbureau. Het diploma is het bewijs voor uw toekomstige werkgever of opdrachtgever dat u deskundig en goed opgeleid bent. Voor het examen gaat u nog eens helemaal door de theorie heen en u oefent nog eens extra met praktijkopgaven.

U heeft de keuze uit twee examenbureaus waar de opleiding van IPD perfect bij aansluit:
1.    Stibex (www.stibex.nl)
2.    Associatie (www.associatie.nl)

Bij beide examenbureaus kunt u het hele jaar door digitaal examen doen in een toetscentrum bij u in de buurt, op een moment naar keuze. Let op: voor het examen schrijft u uzelf in op een moment dat het u uitkomt (dit doet IPD dus niet voor u) en de kosten voor het examen betaalt u aan het examenbureau (niet bij de prijs van de opleiding inbegrepen). Als u het examen BKC en BKB beide heeft behaald, bent u Assistent Boekhouder/ Financial Assistant.

Inschrijving en investering

Basiskennis Boekhouden (BKB) avondopleiding 9 weken

Lesgeld:€400,00

Lesmateriaal:€55,00

+

Totale investering:€455,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€122,75

€0 Vroegboekvoordeel:€400,00

Lesgeld:€400,00

Lesmateriaal:€55,00

Termijn vergoeding:€36,00

+

Totale investering:€491,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: