Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Praktijkopleiding Management en Organisatie (voorheen Middle Management)

 • Snel een leuke baan met je extra diploma
 • Intensief en kort programma: 7 dagen
 • Veel aandacht voor de praktijk van leiding geven
 • Gratis Workshop Solliciteren
 • Netwerk opbouwen in de les
 • Ervaren professional als docent

Praktijkopleiding Management en Organisatie (voorheen Middle Management)

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

Prakijkopleiding Management en Organisatie: voor een centrale rol in de bedrijfsvoering

Als manager ben je de schakel in een organisatie, tussen strategie en uitvoering. Je geeft leiding aan je team op de werkvloer en je adviseert de directie, twee taken die belangrijk zijn in het reilen en zeilen van elke organisatie. Als je de praktijkgerichte opleiding van IPD doet, laat je zien dat je direct of in de nabije toekomst geschikt bent voor een functie als teamleider, supervisor, manager of bestuurder en met je diploma toon je aan dat je ook gekwalificeerd bent om leiding te gaan geven.

Tijdens de opleiding management komen zowel de theorie als veel praktijk aan bod en leer je veel over je eigen stijl en aspecten van organisaties. Natuurlijk komen daar de meest actuele managementprincipes bij aan bod. Met deze opleiding leg je dus een hele stevige basis waarmee je  kunt laten zien dat je leiderschap in je hebt!

Klassikale lessen + digitale leeromgeving!

Lesrooster

Lesnr.Wo | overdag
119 Sep 17
226 Sep 17
303 Okt 17
410 Okt 17
517 Okt 17
631 Okt 17
707 Nov 17
814 Nov 17
921 Nov 17
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Betaalbaar en flexibel

IPD staat bekend om de betaalbaarheid van haar klassikale opleidingen, in combinatie met de beste kwaliteit!

De opleiding Middle Management voor hoger opgeleiden vindt overdag plaats, eenmaal per week van 10.00-16.00 uur. Je bent in recordtempo klaar (7 weken)!

Werk

Een diploma management betaalt zich terug op de werkvloer

Een management opleiding is zeker geschikt voor je als u je je herkent in veel van de volgende dingen: je wil graag een goede baan en een leuk salaris ontvangen. Je vervult een positie als chef, supervisor, teamleider, coördinator, (operationeel) manager of vergelijkbaar of je wilt een dergelijke functie graag uitoefenen in de toekomst. Of je hebt gewoon interesse in organisatie- en communicatieprocessen.  En je hebt er graag een extra diploma bij op jeCV om je te onderscheiden bij een sollicitatie of promotie!

Een cursus management doen is niet alleen van belang voor het uitbouwen van de eigen kennis en vaardigheden. In de huidige tijd is het meer dan ooit belangrijk om je te onderscheiden van je concurrenten op de arbeidsmarkt om aan werk te komen, om uw baan te behouden en om een gewenste promotie in de wacht te slepen. Met een waardevol managementdiploma op zak solliciteert het een stuk gemakkelijker. Je laat dan zien dat je over de juiste kwalificaties beschikt en dat je ook nog eens bereid bent om te investeren in je toekomst en om ervoor te werken. Daar houden werkgevers van.

Lessen

De inhoud van het programma

De cursus duurt 9 dagen (10.00-16.00 uur). Het onderwijsprogramma bestaat uit drie modules:

Omgeving en organisatie: strategie bepalen en doorvoeren
 • Omgevingsinvloeden (zoals technologie, politiek, economie en milieu)
 • Strategisch management (strategievorming, planning en implementatie)
 • Samenwerkingsverbanden (vormen, motieven, fusies en overnamen)
 
Mensen en organisatie: leidinggeven en communiceren
 • Individu en groepen (motiveren van mensen, teammanagement, conflicthantering, creativiteit en intuïtie, stressmanagement)
 • Management (taken, leiderschap, persoonlijkheid en stijl)
 • Besluitvorming (processen zoals kwaliteit, logistiek en HRM; rationele en niet-rationele besluiten, onderhandelen, vergaderen, hulpmiddelen en technieken)
 
Structuur en organisatie: besturen en organiseren
 • Besturing (bedrijfsprocessen, bestuursniveaus, methoden)
 • Structurering (organiseren van activiteiten, arbeidsverdeling & coördinatie, organisatiestelsels, communicatie- en overlegstructuur)
 • Organisatie in ontwikkeling (verandering, effectiviteit, organisatiecultuur, onderzoek en advies)
 
Daarnaast komt het onderwerp Social Media als Managementinstrument aan de orde. Hoe kan je media als Facebook, Yammer en LinkedIn effectief inzetten? Kortom, IPD biedt een veelzijdig en actueel programma!

Tijdens de lessen is er tijd voor bespreking van de theorie, het beantwoorden van vragen en voor discussie. De nadruk ligt vervolgens op het oefenen van vaardigheden en het ontwikkelen van een eigen leiderschapsstijl, zodat je je straks in de dagelijkse hectiek van een afdeling goed staande weet te houden. Je volgt de les samen met 12-16 gelijkgestemden.

Modern studeren bij IPD

IPD biedt als extra ondersteuning een elektronische leeromgeving waar je contact onderhoudt met de andere deelnemers en de docent. Je maakt ook gebruik van een gedrukt boek voor de kennis over de belangrijkste theoretische onderwerpen.

Bijzonderheden

 

De opleidingen voor hoger opgeleiden zijn inclusief gratis Workshop Solliciteren voor hoger opgeleiden!

IPD is de eerste opleider die speciaal voor hoger opgeleiden trajecten met beroepsopleidingen aanbiedt. Zo dragen we bij aan een oplossing voor oplopende werkloosheid juist onder jonge hbo-ers en universitair geschoolden. Het initiatief past ook bij de maatschappelijke missie van IPD: via opleidingen de kans op een baan en daarmee op een goede toekomst vergroten.

We bieden klassikaal onderwijs van een enthousiaste en kundige docent die het vak verstaat, met daarnaast zelfstudie en toegang tot een elektronische leeromgeving. Deze complete benadering van het onderwijs zorgt ervoor dat je samen met je groep en de docent gemotiveerd toewerkt naar een concreet resultaat: je diploma en een baan. En intussen bouw je al aan een nieuw netwerk met je klasgenoten.

Bij de opleiding maak je gebruik van een zeer actueel en interactief boek, met theorie, thematische kaders en interviews met topbestuurders. Het boek wordt ondersteund door een website, met extra verdieping, begrippentrainer en vele oefeningen. Tevens ontvang je een werkboek met opdrachten en praktijkcases. Als je je samen inschrijft voor een opleiding, ontvang je 10% korting.

Docent

Stevige training door een enthousiaste en ervaren professional

Je docent is een ervaren professional die het managementvak kent en die anderen het vak kan leren, zowel de kennis als vaardigheden. De docent weet je te motiveren en is in staat om individueel en ook bij de klas als geheel een proces van leren en persoonlijke ontwikkeling op gang te brengen en dat in goede banen te leiden. Incidenteel en naar behoefte kan met gastdocenten gewerkt worden (specialisten, ervaringsdeskundigen of topmanagers).

De klas bestaat uit volwassenen die net als jou geïnteresseerd zijn in management en die gemotiveerd zijn om het leidinggeven onder de knie te krijgen. Omdat je allemaal een andere achtergrond hebt, kun je veel van elkaar leren. In de klas zitten maximaal circa 16 personen om voldoende ruimte te geven aan individuele aandacht.

De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen en opdrachten; ook zullen praktische oefeningen, zoals rollenspelen, discussies of zelfanalyse, worden ingezet om je te trainen. Het huiswerk ter voorbereiding op de lessen bestaat voornamelijk uit het bestuderen van de theorie en het maken van bijpassende opdrachten, zodat de docent in de les meteen op niveau aan de slag kan gaan.

Examen

Een managementdiploma van waarde

Tijdens de cursus doe je bij elke module een of meer praktijkopdrachten die meetellen voor het diploma. Als je voor alle opdrachten een positief resultaat behaalt, ontvang je het officiële diploma Management en Organisatie van IPD Opleidingen. De opdrachten zorgen ervoor dat je nog eens goed door de leerstof heen gaat en dat je jouw eigen visie ontwikkelt.

De opleiding van IPD sluit ook aan op de managementdiploma’s van twee onafhankelijke en externe exameninstituten. Als je dat wilt, kan je dus ook examen doen en je diploma halen bij Stibex of bij de Associatie (het zogeheten Nemas-diploma).

Inschrijving en investering

Praktijkopleiding Management en Organisatie (voorheen Middle Management)

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

+

Totale investering:€1.875,00

Looptijd:5 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€397,00

Lesgeld:€1.650,00

Lesmateriaal:€225,00

Termijn vergoeding:€110,00

+

Totale investering:€1.985,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: