Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Creatief Adviseur

Een mix van kennis en expertise, inventiviteit en intelligentie

Bij de opleiding creatief adviseur leer je om je eigen creativiteit planmatig te verbeteren en om anderen daarin te ondersteunen en te adviseren. Een creatieve aanpak van problemen vereist een mix van kennis en expertise, inventiviteit en intelligentie. 

Creatief Adviseur

Nu met €1.000,00 STAP voordeel

Lesgeld:€3.850,00

Lesmateriaal:€250,00

 • Interactief en klassikaal les
 • Diploma op bachelor degree-niveau
  (NLQF-6)*
 • Ontwikkelen van creatievevaardigheden
 • Gratis examentrainingen

*De opleiding wordt momenteel ingeschaald door Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF op niveau 6

Ken je dat? 

Dat je na een werkdag denkt: waar ben ik vandaag mee bezig geweest?
Wat heb ik nou voor elkaar gekregen? Wat kan ik van mezelf kwijt in mijn werk? 
En vooral: hoe houd ik dit vol?

Je wilt iets anders. 

Iets wat je meer oplevert. Niet noodzakelijk meer salaris. 
Wel meer plezier en voldoening. Meer waardevolle contacten. Meer betekenis. 
Meer creativiteit. 

Herken je dat? 

Dus je zoekt een nieuwe rol.

Je wilt iets anders.
Een nieuw werkterrein. 
Of iets wat je naast je andere werk kunt doen.

Meedenken met anderen. Meedoen met anderen.
Anderen helpen stappen te zetten die ze zonder jou niet hadden gezet. 
Je wilt adviseren en faciliteren. Je wilt een nieuwe rol.

Word Creatief Adviseur

Nieuwe oplossingen vinden

Als creatief adviseur kun je je eigen creativiteit planmatig verbeteren en daar anderen goed in adviseren en ondersteunen. Die oplossingen zijn hard nodig. In Nederland delen we met 17.609.246 mensen een oppervlakte van 41.543 km². Er wonen hier gemiddeld 424 mensen op een vierkante kilometer. Bedenk hoezeer de beschikbare ruimte in dit land onder druk staat. We willen hier immers allemaal wonen, werken, goed te eten hebben, recreëren, vertrouwen op waterveiligheid en natuur.
Ook op kleinschalig niveau leeft de wens om problemen samen op te pakken: in een organisatie of onderneming, in een school, gemeente of bij een bureau. Een creatieve aanpak vereist een mix van kennis en expertise, inventiviteit en intelligentie. Zo ontstaan de oplossingen voor morgen.
JIJ kunt daaraan bijdragen als creatief adviseur.

JIJ kunt straks nieuwe dingen laten gebeuren. 


Volg een gratis proefles
Creatief Adviseur

 • Maak kennis met de docenten en met IPD
 • Ontdek wat een creatief adviseur doet
 • Ervaar het niveau van de opleiding
 • Stel al je vragen aan de studieadviseurs
 • Helemaal vrijblijvend

 

"Ik vond de proefles zeer goed, informatief, professioneel met een leuke en enthousiaste docent. Ik heb me meteen ingeschreven!"

Bezoeker van een proefles

 

Aanmelden Proefles

Docententeam

De docenten bij de opleiding Creatief Adviseur verschillen van elkaar in vakkennis en werkervaring. Dat is een groot voordeel. Vanuit hun eigen expertise vullen ze elkaar aan. Daardoor brengen ze jou als student in aanraking met alle aspecten van het creatieve proces. Ook hun lesaanpak verschilt. Wat ze echter met elkaar gemeen hebben, is een brede leservaring en deskundigheid in de wijzen waarop creativiteit werkt in het individuele brein en in de dynamiek van het groepsproces. 


Hoofddocent Ingrid Broeder is thuis in meerdere vakgebieden. Opgeleid tot Toegepast onderwijskundige helpt ze mensen in beweging te komen en nieuwe perspectieven te vinden. Sinds 2005 heeft zij haar praktijk Luna colma voor psychosociale therapie en re-integratiebegeleiding. Ze is op zoek gegaan naar middelen en methoden waardoor mensen zich (weer) goed kunnen voelen. Dit bracht haar bij schilderen, yoga, meditatie en de geneeskracht van kruiden. Zo helpt ze mensen te herstellen van langdurige burn-out en ziekte. Als creatief inspirator heeft ze honderden mensen bij organisaties begeleid bij hun creatieve proces. Als organisatieadviseur ondersteunt ze bedrijven op een frisse manier bij een doorstart.

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​


Docent Jan Kroon bedenkt concepten voor de inrichting en marketing van detailhandel- en horecazaken. Met de inrichting die hij ontwerpt, weet hij bezoekers tot binnenkomst en aankopen te verleiden. Hij analyseert, adviseert en creëert een totaalaanpak van winkels, restaurants, kantoren en tentoonstellingen, maar ook van interieurs bij mensen thuis. Jan legt graag mooie dingen vast met zijn camera. ‘Ik wil telkens weer iets nieuws zien en meemaken’, zegt hij op www.jankroondesign.nl.
‘Als je wat ouder bent, dan kan je je erg veilig wanen in al je expertise, maar kan je moeite hebben met het aanvaarden van grote veranderingen. Toch is creatief denken een geheel van vaardigheden en technieken die we kunnen leren, evengoed als we rekenen, taal en fietsen hebben geleerd. Nadruk ligt hierbij op het ontdekken van nieuwe kansen, het maken van originele verbindingen, het bedenken van nieuwe oplossingen.’ (Jan Kroon, docent)


​​​​​​​Docent Henk Rugenbrink is algemeen directeur van IPD. Hij is bioloog, onderwijsontwerper en docentenopleider. Samen met Ingrid en Jan heeft hij de opleiding Creatief Adviseur vormgegeven. Henk heeft hiervan twee modules al eerder onderwezen bij IPD.

​​​​​​​

Tijdens de 17 lesdagen, leer je alle aspecten van het creatieve proces kennen. Als je begrijpt hoe creativiteit in geest en lichaam tot stand komt, ben je beter in staat om daarin anderen te stimuleren. Daarom leer je om te beginnen hoe de menselijke geest hierin werkt. Dat doe je aan de hand van inzichten die kunstenaars, wetenschappers en filosofen hebben opgedaan. Door yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen leer je om de innerlijke ruimte te scheppen die nodig is voor het creatieve proces. Een verkrampt lichaam staat immers vrij denken in de weg. 

Aan het einde van de opleiding weet je hoe je een veilige omgeving kunt creëren waarin je klanten zich thuis voelen. Hoe je je alles uit de kast kunt halen om hen anders te laten denken dan ze gewend zijn. Hoe je kunt denken in nieuwe richtingen – alsof er geen rem op zit. De rem van budget, beleid, bandbreedte en al het andere wat denken beperkt. Je kunt anderen helpen stappen te zetten die ze zonder jou niet zouden zetten!

Modulaire opleiding

Module Creativiteit                    

 1. Creatief denken
 2. Creatieve proces
 3. Divergeren en convergeren
 4. Een creatieve organisatie

Module Psychologie van creativiteit            

 1. Creativiteit en de invloed van persoonlijke, psychologische en omgevingsfactoren 
 2. Inzicht in aanpak van het creatieve proces en bijbehorende technieken 
 3. Conformisme, groepsdenken en mentale patronen van invloed op creativiteit
 4. Creatieve opdracht buiten comfortzone, deblokkeren en resultaat loslaten
 5. Creatieve presentatie portfolio

Module Fysiologie van creativiteit        

 1. Fysieke en mentale factoren voor balans en geluk
 2. Goede gewoonten en positieve gezondheid
 3. Ongezonde patronen en blokkades voor creativiteit herkennen     
 4. Praktisch ervaren wat vitaliteit een boost geeft (incl. yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen)
 5. Presentatie van portfolio opdrachten

Module Adviesvaardigheden en ondernemerschap     

 1. Adviesvaardigheden ontwikkelen 
 2. Het creatieve proces succesvol afronden
 3. Succesvol ondernemen

Volg een proefles

Maak kennis met IPD en ontdek of de opleiding Creatief Adviseur bij je past! Hoe is het om een opleiding bij IPD te volgen en wat kun je precies verwachten? Schrijf jezelf nu in voor een vrijblijvende online proefles! De proeflessen van IPD zijn gratis en vrijblijvend. Een ervaren docent geeft les over verschillende onderwerpen van het vak en vertelt over de structuur van de opleiding en de examens. Je doet alvast ervaring op met de elektronische leeromgeving (IPDELO) en het lesmateriaal. Op die manier krijg je een goed beeld van het niveau van de opleiding, van het vak en van de werkwijze van IPD. De studievoorlichters van IPD zijn ook aanwezig voor een persoonlijk studieadvies. En je ontmoet al toekomstige klasgenoten! Klik hier om je aan te melden voor de proefles.


Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Examen

Bij IPD Opleidingen bestaat het afrondende examen van de opleiding Creatief Adviseur uit:  
1.    Theorietoetsen 
Na afloop van de eerste drie modules maak je een online theorietoets die bestaat uit 30 meerkeuzevragen en 5 open vragen. In totaal doe je dus drie theorietoetsen.
2.    Eindopdracht 
Als eindopdracht begeleid je een creatief proces aan de hand van een specifieke opdracht. 
3.    Eindgesprek
Je presenteert je eindopdracht aan de docenten. Daarbij ga je met hen in op de uitvoering van de opdracht en de keuzes die je tijdens het proces hebt gemaakt.
Je behaalt het diploma Creatief Adviseur,  wanneer je je een voldoende hebt behaald voor ieder onderdeel van het examen. 

Niveau

De opleiding Creatief Adviseur wordt gegeven op hbo/bachelorniveau (NLQF 6). De opleiding wordt momenteel ingeschaald door Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF op niveau 6. Naar verwachting zal dit proces eind 2022 afgerond zijn. Als vooropleiding wordt een hbo- of wo-diploma geadviseerd, maar dit is geen vereiste voor deelname. 

Inschrijving en investering

Volledige opleiding

Creatief Adviseur

Lesgeld:€3.850,00

Lesmateriaal:€250,00

+

Totale investering:€4.100,00

Looptijd:9 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€481,78

Lesgeld:€3.850,00

Lesmateriaal:€250,00

Termijn vergoeding:€236,00

+

Totale investering:€4.336,00

Losse modules

Creativiteit

Lesgeld:€1.219,00

Lesmateriaal:€70,00

+

Totaal:€1.289,00

Looptijd:3 maanden

Lesgeld p/m:€415,00

lesmateriaal p/m:€23,33

+

Totaal per maand:€438,33

Lesgeld + Lesmateriaal:€1.289,00

Termijn vergoeding:€26,00

+

Totale investering:€1.315,00

Psychologie van creativiteit

Lesgeld:€1.524,00

Lesmateriaal:€60,00

+

Totaal:€1.584,00

Looptijd:3 maanden

Lesgeld p/m:€519,00

lesmateriaal p/m:€20,00

+

Totaal per maand:€539,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€1.584,00

Termijn vergoeding:€33,00

+

Totale investering:€1.617,00

Fysieke aspecten van creativiteit

Lesgeld:€1.524,00

Lesmateriaal:€60,00

+

Totaal:€1.584,00

Looptijd:3 maanden

Lesgeld p/m:€519,00

lesmateriaal p/m:€20,00

+

Totaal per maand:€539,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€1.584,00

Termijn vergoeding:€33,00

+

Totale investering:€1.617,00

Adviesvaardigheden en ondernemerschap

Lesgeld:€915,00

Lesmateriaal:€60,00

+

Totaal:€975,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€463,00

lesmateriaal p/m:€30,00

+

Totaal per maand:€493,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€975,00

Termijn vergoeding:€11,00

+

Totale investering:€986,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: