Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Interieurstyling voor de binnenhuisarchitect

Leer in 8 weken hoe u de wensen van een klant vertaalt naar een inspirerend en effectief stylingplan. Hoe creeërt u de juiste sfeer in een ruimte, met behulp van licht, kleur, accessoires en het gebruik van objecten (meubels, kunst) en stofferingsmaterialen. En hoe presenteert u uw ideeën in schetsen, moodboards, collages en tekeningen, zodat de klant ziet wat u voor ogen heeft.

Interieurstyling voor de binnenhuisarchitect

€50 Last minute Korting€915,00

Lesgeld:€865,00

Lesmateriaal:€175,00

 • Les van een ervaren stylist
 • Behaal een erkend vakdiploma
 • 8 interactieve, klassikale lessen
 • Bouw een netwerk op in de les
 • Perfecte aanvulling op opleiding Binnenhuisarchitectuur

Bij de cursus interieurstyling worden uw zintuigen goed gebruikt: u regisseert de uitstraling en beleving van een ruimte en zorgt dat het geheel er goed uit ziet en goed voelt. U werkt met kleur, dessins, stoffen, licht, kunst en accessoires om het gewenste effect te bereiken. Styling is op veel vlakken belangrijk, of het nu gaat om verpakkingen, winkels, kleding, tijdschriften of woonruimtes. Tijdens deze verdiepende training van IPD concentreert volledig u zich op de styling van interieurs. De cursus is een perfecte aanvulling op de opleiding Binnenhuisarchitectuur, maar is ook als losse training te volgen. IPD-cursisten krijgen korting op de trainingsprijs.

Lesrooster

Lesrooster wordt nader bekend gemaakt.

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Werk

Na de opleiding kunt u dus aan de slag als interieurstylist, bij een bedrijf of als zelfstandig ondernemer. Als interieurstylist kunt u met beperkte middelen een ruimte een compleet nieuwe uitstraling geven. Dat is zowel voor bedrijven als particulieren die met een vastgesteld budget een nieuw effect aan hun interieur willen geven aantrekkelijk. Zeker met de combinatie Binnenhuisarchitectuur vergroot u uw kans op een baan of nieuwe opdrachten als u interieurstyling heeft gevolgd!

Ook bij interieurzaken is vakkennis over styling onmisbaar voor een goede verkoop. U leert tijdens de opleiding goed te kijken, beelden te analyseren en allerlei materialen toe te passen. Natuurlijk volgt u zelf de laatste trends in de media om daar vervolgens handig op in te springen. Ook in loondienst zijn er veel banen voor stylisten met talent en een erkend diploma!

Lessen

Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u geïnteresseerd zijn in styling en interieur. Dat is wat u bindt: u bent gemotiveerd om het vak snel onder de knie te krijgen. In de klas zitten maximaal circa 22 personen; er is dus voldoende ruimte voor individuele aandacht. U heeft geen specifieke vooropleiding nodig, wel hbo werk- en denkniveau.

De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen, oefeningen, presentaties en opdrachten. Een groot deel van de tijd wordt besteedt aan tekenen en ontwerpen. U laat aan elkaar en de docent uw werk zien en u bespreekt dat onderling. U zult ervaren hoe motiverend het is om wekelijks de voortgang in uw werk te zien!

De thema's die in de les worden behandeld:

 • Visuele communicatie
 • Theorie en toepassing van kleuren
 • Stijlkenmerken en trends
 • Toepassing en effect van materialen en vormgeving
 • Gebruik van accessoires en kunst
 • Toepassing en effect van verlichting
 • Meubelplanning
 • Ontwikkelen van ideeën en concepten
 • Tekenen en ontwerpen
 • Stylingplan en moodboard maken
 • Presenteren en beargumenteren van eigen werk

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die het vak interieurstyling kent en die anderen het vak kan leren. Dat geldt natuurlijk voor zowel de kennis als ontwerpkunsten. De docent weet u te motiveren en krijgt u en de klas snel vooruit. Incidenteel en naar behoefte kan een excursie worden gemaakt of een gastdocent worden uitgenodigd.

IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Examen

De opleiding kunt u afronden met een examen en vakdiploma van een erkend en onafhankelijk examenbureau. Het diploma is het bewijs voor uw toekomstige opdrachtgever of werkgever dat u gekwalificeerd bent. Voor het examen gaat u nog eens helemaal door de theorie heen en u laat in een eindopdracht en presentatie zien dat u de praktijk beheerst. Na het harde werken wordt u beloond met een beroepsdiploma waarmee u aan het werk kunt!

 

U heeft de keuze uit twee examenbureaus waar de opleiding van IPD perfect bij aansluit: 

 

Beide examenbureaus kennen een theorie- en praktijkexamen. Bij Creatiefnivo kunt u het hele jaar door examen doen en de theorietoets is een toets via de computer, waardoor u die in een toetscentrum bij u in de buurt en op een moment naar keuze kunt doen. Bij EHCB is het theorie examen schriftelijk en EHCB heeft twee jaarlijkse examenmomenten, in juni en in februari. Het praktijkexamen is bij beide exameninstanties een mondeling waarbij u uw eindopdracht (2 stylingplannen) presenteert en verdedigt. U doet alle examens bij 1 examenbureau; IPD en uw docent helpen u graag bij uw keuze!

 

Voor het examen schrijft u uzelf ruim van tevoren in (uiterlijk 8 weken van tevoren), in verband met de eindopdracht. De kosten voor de examens betaalt u aan het examenbureau.

 

Inschrijving en investering

U kunt zich hieronder aanmelden. Heeft u nog vragen, neemt u dan zeker contact met ons op via telefoon, e-mail of chat!

Interieurstyling voor de binnenhuisarchitect

€50 Last minute Korting€915,00

Lesgeld:€865,00

Lesmateriaal:€175,00

+

Totale investering:€1.040,00

Looptijd:7 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€158,86

€50 Vroegboekvoordeel:€915,00

Lesgeld:€865,00

Lesmateriaal:€175,00

Termijn vergoeding:€72,00

+

Totale investering:€1.112,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: