Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Hypotheekadviseur (45+)

Hypotheekadvies, daar zit werk in!

Behaal snel uw diploma’s in de hypotheekadvisering. Dan mag u klanten adviseren over hypotheken. De woningmarkt is volop in beweging, er worden veel huizen gekocht en verkocht. Dat betekent: veel werk voor specialisten op het gebied van financiering en hypotheken! Met de opleidingen Wft (Wet financieel toezicht) van IPD zet u de eerste stap naar een carrière in de financiële advisering. 

Hypotheekadviseur (45+)

Lesgeld:€1.800,00

  • Een snel studietempo: 1 dag per week les
  • Les in een groep speciaal voor 45+
  • Zekerheid over een goedbetaalde baan
  • Complete opleiding met doorgroeikansen

Nu ook: Hypotheekadviseur, opleiding voor 45+

Aan bijna alle huizen die worden verkocht, kleeft een hypotheek. Er is nu echter groot tekort aan personeel dat mag helpen in de hypotheekbemiddeling. Dat mag alleen als iemand voldoende gekwalificeerd is, volgens de normen van de Wet financieel toezicht (Wft). De verplichte diploma’s zijn via IPD snel te halen, al na 14 studieweken. Na twee jaar werkervaring mag u bovendien als zelfstandig hypotheekadviseur aan de slag.

Voor oudere werknemers - mét een boel werk- en levenservaring - is de opleiding hypotheekadviseur een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.  

 

Lesrooster

Lesnr.Vakwo overdag
1Basis24 Jan 18
2Basis31 Jan 18
3Basis07 Feb 18
4Basis14 Feb 18
5vermogen21 Feb 18
6vermogen07 Mrt 18
7vermogen14 Mrt 18
8vermogen21 Mrt 18
9vermogen28 Mrt 18
10Hyp. Kred11 Apr 18
11Hyp. Kred18 Apr 18
12Hyp. Kred09 Mei 18
13Hyp. Kred16 Mei 18
14Hyp. Kred30 Mei 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.


Intake en leeftijd

Deze variant van de opleidingen Wft geven we speciaal voor 45- tot 60-jarigen. De inhoud van de lessen is precies hetzelfde als bij de gewone opleiding, maar bij de 45-plus-variant geven we meer aandacht aan persoonlijke begeleiding, gericht op de doelgroep. Een intake voorafgaand aan de opleiding is onderdeel van het traject.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak. Na de intake kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de opleiding.

De intake kan bij het hoofkantoor van IPD plaatsvinden, maar deze kan ook telefonisch, via Skype of op een andere manier.

 

Jonger dan 45?

Kies dan de reguliere opleiding PDL en Wft-adviseur Basis. Dat kan overdag, in de avond of in het weekend.

Wft-coördinator

Marica Wismeijer is onze Wft-coördinator. Vraag haar alles wat wilt weten over de Wft-opleidingen!

Lessen

Hypotheekadviseur wordt u als u 3 Wft-examens heeft behaald:

  • Wft-adviseur Basis
  • Wft-adviseur Vermogen
  • Wft-adviseur Hypothecair Krediet

Wij bieden deze modules mét extra begeleiding nu aan als 1 opleidingstraject. Dat duurt 14 lesweken.

In grote lijnen zijn dit de onderwerpen van de Wft-cursussen. We behandelen precies dezelfde onderwerpen als bij de reguliere Wft-modules.

Wft-adviseur Basis

Inleiding in het vakgebied • Consumentenhuishoudens • Betalen, sparen en beleggen • Consumptief en hypothecair krediet • Verzekeren • De verzekeringsbranche en de juridische kant van verzekeringen • Verzekeringsproducten • Distributie en toezicht • Dienstverlening in de praktijk

Wft-adviseur Vermogen

Wetten, regels en belastingen •  Levensverzekeringen • Pensioenen •  Vermogensopbouw in zakelijke zin •  Beleggen •  Adviesvaardigheden en gedrag

Wft-adviseur Hypothecair Krediet

Algemene zaken •  Recht •  Belastingen •  Hypotheekvormen en Nationale Hypotheekgarantie •  Verzekeringen •  Toekomstvoorzieningen •  Professionele dienstverlening • Hypotheekadvisering


Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen. Om goed voorbereid te zijn, krijgt u veel oefenstof in de les.

Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, u heeft dus de tijd om het alvast te bekijken. 

Studietijd

Gemiddeld kost deze studie 10 tot 12 uur per week (naast de lessen)


ZIN! in een goed verhaal?

Lees onze Onderwijsblog

Lesmethode en docent

Wij geloven in klassikaal onderwijs.

Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door.

De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. U leert van elkaar en van elkaars (leer)vragen. Daar samen te leren werkt u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toe.

U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal bekijken en downloaden, waar en wanneer u wilt! Ook kunt u soms online overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs én gratis digitale extra’s.

Intake

Voor de start van deze opleidingsvariant doen we altijd eerste een intake met de cursist.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak.

Niveau

U heeft geen vooropleiding nodig voor de opleiding van de Wft. Een vooropleiding of werkervaring op mavo/mbo-niveau is aan te raden, maar is niet noodzakelijk. Het studietempo is hoog, maar dat is geen probleem. Als u de tijd neemt om thuis te studeren, als u de stof goed bijhoudt en de lessen actief volgt, is deze opleiding prima te volgen. Twijfelt u over uw niveau? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze gaan dan met u rond te tafel om een helder beeld te krijgen van de studiebelasting.

De beste opleidingen!

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen en docenten?

Jaarlijks certificeren, continu evalueren.

Examen

Na afloop van iedere module doet u examen bij exameninstituut WFTNIVO. Dit instituut is erkend door de College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). De Wft-examens bestaan uit flextoetsen, digitaal op de computer. WFTNIVO heeft toetslocaties in het hele land, u kunt dus bij u in de buurt examen doen, op elk gewenst moment. 

IPD en exameninstituut WFTNIVO bieden de mogelijkheid om een landelijke examentraining te volgen en meteen na de training examen te doen. Op de IPD-leslocatie, dat is wel zo vertrouwd! Het examenbureau is onafhankelijk van IPD, u schrijft zich dus zelf in voor het examen bij WFTNIVO en u betaalt het examengeld aan het instituut. 

Als u bent geslaagd, krijgt u uw diploma uiteindelijk van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), omdat DUO het geautomatiseerde examensysteem beheert.

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

Onbeperkt bij IPD! Stel al uw vragen en oefen met opdrachten uit de proefexamens.

 

Examens: inschrijving en examengeld

De opleidingskosten zijn exclusief de examenkosten, die u betaalt aan het examenbureau. U bent ook zelf verantwoordelijk voor de inschrijving voor een examen. Uiteraard kunnen we u hier altijd bij helpen!

Werk en vervolgopleiding

Na afloop van de opleiding en het laatste examen kunt u aan het werk als hypotheekadviseur, zelfstandig of bij een organisatie. Met het diploma laat u zien dat u vakbekwaam en up-to-date bent als adviseur, met oog voor uw klanten en de organisatie waar u voor werkt. Uw werkervaring in is een plus bij uw sollicitatie. De extra vaardigheidstrainingen van IPD geven u bovendien een voorsprong in het vakgebied en een zichtbare boost aan uw cv.

Heeft u de smaak te pakken? Ga dan door met één van de andere Wft-specialisaties!

Doorgroeien naar...

Pensioenadviseur 

Adviseur Schadeverzekering Zakelijk

Adviseur Schadeverzekering Particulier

 

Aan het werk

Al tijdens uw opleiding brengen we u in contact met potentiële werkgevers. Dat doen we via carrièredagen en ons IPD Carrièreteam.

Inschrijving en investering

Hypotheekadviseur (45+)

Lesgeld:€1.800,00

Lesmateriaal:€0,00

+

Totale investering:€1.800,00

Looptijd:3 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€653,00

Lesgeld:€1.800,00

Lesmateriaal:€0,00

Termijn vergoeding:€159,00

+

Totale investering:€1.959,00