Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

PDL en VPS (45+)

Word de salarisspecialist in uw organisatie

Leg een stevige basis voor een carrièreswitch: haal uw basisdiploma Praktijkdiploma Loonadministratie en specialiseer uzelf direct met het vervolg: Vakopleiding Payroll Services (VPS). U wordt salarisspecialist op management-niveau. Dat kan met deze gecombineerde opleiding! Voor oudere werknemers die een heel andere richting uit willen en zoeken naar een tweede carrière, is dit een zeer geschikte opleiding met uitstekend perspectief op een baan. Het traject Loonadministratie - PDL plus VPS - kunt in binnen 18 weken (2 lessen per week) afronden.

PDL en VPS (45+)

Lesgeld:€2.416,00

Lesmateriaal:€484,00

  • Een snel studietempo: 1 dag per week les
  • Les in een groep speciaal voor 45+
  • Zekerheid over een goedbetaalde baan
  • Complete opleiding met doorgroeikansen

Nu ook: PDL en VPS, opleiding voor 45+

Wie op leeftijd is en aan de slag wil in de loonadministratie, komt er niet met alleen een basis-vakdiploma. Goede salarisspecialisten zijn nog steeds veelgevraagd. De combinatie van twee vakdiploma’s Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) en Vakopleiding Payroll Services (VPS) levert  u bijna gegarandeerd een nieuwe, afwisselende en goedbetaalde baan op. Met het diploma VPS gaat u een spilfunctie vervullen in de organisatie. U weet alles van de salarisadministratie en adviseert het management over salariszaken, loonbeleid, wet- en regelgeving. U bent de verbindende schakel tussen personeelszaken, de administratie en het management.

Voor oudere werknemers - met een boel werk- en levenservaring - is deze combinatie van vakken een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.  

Lesrooster

Lesnr.Vakdi overdagLesnrVakdo overdag
1VPS23 Jan 181PDL LHF25 Jan 18
2VPS30 Jan 182PDL LHF01 Feb 18
3VPS06 Feb 183PDL LHF08 Feb 18
4VPS13 Feb 184PDL AR15 Feb 18
5VPS20 Feb 185PDL AR22 Feb 18
6VPS06 Mrt 186PDL AR08 Mrt 18
7VPS13 Mrt 187PDL POC15 Mrt 18
8VPS20 Mrt 188PDL POC22 Mrt 18
9VPS27 Mrt 18
10VPS10 Apr 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Intake en leeftijd

Dit opleidingstraject bieden we aan voor 45- tot 60-jarigen. De inhoud van de lessen is precies hetzelfde als bij de gewone opleidingen, maar bij de 45-plus-variant geven we meer aandacht aan persoonlijke begeleiding, gericht op de doelgroep. Een intake voorafgaand aan de opleiding is onderdeel van het traject.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak. Na de intake kunt u zich eenvoudig aanmelden voor de opleiding. 

De intake kan bij het hoofkantoor van IPD plaatsvinden, maar deze kan ook telefonisch, via Skype of op een andere manier.

Jonger dan 45?

Kies dan de reguliere opleiding PDL en VPS

Dat kan overdag, in de avond of in het weekend.

Lessen


De opleiding duurt 18 lesweken (2 lessen per week) waarin u verschillende modules volgt. De onderwerpen van PDL worden verder uitgediept bij VPS. Dit totale traject is een stuk korter dan wanneer u eerst PDL en pas later VPS zou volgen, omdat PDL voor u nog vers in het geheugen ligt!

Loonheffingen (PDL)

Opbouw loonheffing •  Fiscaal loon •  Heffingskortingen •  Organisatie en sociale zekerheid •  Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen •  Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid (PDL)

Arbeidsovereenkomsten •  Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen •  Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie & Communicatie (PDL)

Personeels- en salarisadministratie • Personeelsbeleid •  HRM

Loonheffingen (VPS)

Loonaangifte en loonheffingstabellen  • Premiebetaling  •  Wetsartikelen  •  Loonbegrip  •  Werkkostenregeling  •  Heffingskortingen  •  Eigenrisicodragerschap  •  Inkomstenbelasting  •  Klachtenprocedure, bezwaar- en beroepsprocedure 

Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid (VPS)

Arbeidsverhoudingen en arbeidsovereenkomst  •  Arbeidsprocesrecht  •  Cao  •  Arbeidsomstandigheden en arbeidstijden  •  Verschillen tussen de Zvw en de Wlz  •  Uitvoeringsorganisatie sociale zekerheidswetten  •  Volksverzekeringen, voorzieningen en pensioenwetgeving 

Personeel & Organisatie (VPS)

Motiveren en aansturen van personeel  •  Beloningssystemen  •  HRM-beleidsplan  •  Missie, visie en doelstellingen organisatie •  Balanced scorecard (bsc) •  Typologie ondernemingen  •  Waardenkringloop

Communicatie (VPS)

Luistervaardigheden  •  Effectief communiceren  •  Gespreksvoering  •  Gespreksvormen  •  Feedback

Het lesmateriaal van uitgeverij Convoy sluit volledig aan op het examen dat wordt afgenomen door examenbureaus Stibex of de Associatie. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u de tijd heeft om het alvast te bekijken.  

 

Studietijd

Gemiddeld kost deze studie 10 tot 12 uur per week (naast de lessen)

 

ZIN! in een goed verhaal?

Lees onder Onderwijsblog!

 

Lesmethode en docent

Wij geloven in klassikaal onderwijs.

Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door.

De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. U leert van elkaar en van elkaars (leer)vragen. Daar samen te leren werkt u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toe.

U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal bekijken en downloaden, waar en wanneer u wilt! Ook kunt u soms online overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs én gratis digitale extra’s.

 

Intake

Voor de start van deze opleidingsvariant doen we altijd eerste een intake met de cursist.

Stuur een e-mail naar info@ipd-opleidingen.nl voor een afspraak.

Niveau

U heeft geen vooropleiding nodig voor de opleiding. Een vooropleiding of werkervaring op mavo/mbo-niveau is aan te raden, maar is niet noodzakelijk.

Basiskennis in de loonadministratie is aan te bevelen, bijvoorbeeld via een cursus BKL.

Het studietempo is hoog, maar dat is geen probleem. Als u de tijd neemt om thuis te studeren, als u de stof goed bijhoudt en de lessen actief volgt, is deze opleiding prima te volgen. Twijfelt u over uw niveau? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze gaan dan met u rond te tafel om een helder beeld te krijgen van de studiebelasting.

De beste opleidingen!

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen en docenten?

Jaarlijks certificeren, continu evalueren.

Examen

Examen Praktijkdiploma Loonadministratie

De examens voor PDL legt u online af bij examenbureau Stibex of bij de Associatie. U doet 3 examens: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en de examenkosten.

U kunt zich eenvoudig online voor de examens aanmelden.


Examen Vakopleiding Payroll Services

Voor VPS doet u 4 examens: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen, Personeel & Organisatie en Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en de examenkosten.

U kunt zich eenvoudig online voor de eerste 3 examens, die u kunt afleggen bij de Associatie. Het examen Communicatie legt u af bij IPD.

Bel ons gerust als u meer informatie wilt over de examens of als u hulp nodig heeft bij het aanmelden. 

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

 

Register NIRPA

Als u bij IPD de opleiding PDL volgt en bij de Associatie het examen haalt, dan mag u zich registreren in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) en de titel RSa voeren!

 

Examens: inschrijving en examengeld

De opleidingskosten zijn exclusief de examenkosten, die u betaalt aan het examenbureau. U bent ook zelf verantwoordelijk voor de inschrijving voor een examen. Uiteraard kunnen we u hier altijd bij helpen!

Werk en vervolgopleiding

Voor oudere werknemers - mét een boel werk- en levenservaring - is deze combinatie van vakken een mooie mogelijkheid voor een carrièreswitch. De kans op een baan is aanzienlijk, zeker met de extra ondersteuning vanuit IPD Opleidingen.

Met het diploma VPS gaat u een spilfunctie vervullen in de organisatie. U weet alles van de salarisadministratie en adviseert het management over salariszaken, loonbeleid, wet- en regelgeving. U bent de verbindende schakel tussen personeelszaken, de administratie en het management. Met diploma VPS kunt u aan de slag in loondienst, u kunt gaan werken op detacheringsbasis of starten als zzp’er. 

Doorgroeien naar…

Compensation and Benefits Consultant (CBC)

 

Aan het werk?

Al tijdens uw opleiding brengen we u in contact met potentiële werkgevers. Dat doen we via carrièredagen en ons IPD Carrièreteam.

Inschrijving en investering

PDL en VPS (45+)

Lesgeld:€2.416,00

Lesmateriaal:€484,00

+

Totale investering:€2.900,00

Looptijd:3 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€1.038,33

Lesgeld:€2.416,00

Lesmateriaal:€484,00

Termijn vergoeding:€215,00

+

Totale investering:€3.115,00