Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) dag

Hét diploma in de loonadministratie

Met de opleiding PDL haalt u razendsnel uw erkende papieren in de salarisadministratie. U wordt de salarisspecialist in een bedrijf. Wilt u een goede baan in de loonadministratie? Zelfstandig of in loondienst? Werkgevers vragen altijd minstens een PDL-diploma. En dat kunt u nu snel halen! 

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) dag

€50 Vroegboekvoordeel:€820,00

Lesgeld:€770,00

Lesmateriaal:€244,00

 • Snel uw diploma halen: 8 lesdagen
 • Veel goedbetaalde banen beschikbaar
 • Les van ervaren en gecertificeerde docenten
 • Doordeweeks of op zaterdag
 • Klassikaal onderwijs voor het beste resultaat

Opleiding tot Loonadministrateur

De opleiding PDL is geschikt voor iedereen die in de loonadministratie wil werken. Met PDL toont u aan dat u een echte professional bent in de salarisadministratie. Na de opleiding bent u in staat om zelfstandig een goede loonadministratie te voeren. U doet kennis op over de actuele wet- en regelgeving, kunt loonberekeningen maken en vragen hierover beantwoorden. Daarnaast krijgt u een nieuwe module waarin communicatie en organisatiekunde aan bod komt. U leert samen met vakgenoten, in de klas én via de online leeromgeving. In een paar weken heeft u de kennis in de vingers en kunt u aan de slag als erkend salarisadministrateur. IPD Opleidingen helpt u optimaal bij de voorbereiding van de examens.

Na de opleiding
In het bedrijfsleven is veel vraag naar mensen met het diploma PDL. Bovendien mag u zich na de opleiding inschrijven in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA, wat aangeeft dat u kwalitatief goed bent opgeleid. Bij IPD kunt u zich, ook na de opleiding, blijven ontwikkelen met gratis vaardigheidstrainingen en verdiepende trainingen (voor PE-punten). 

Lesrooster

lesnrModule ma overdagdi overdagwo overdagza overdag
1Loonheffingen05 Feb 1806 Feb 1814 Feb 1810 Feb 18
212 Feb 1813 Feb 1821 Feb 1817 Feb 18
319 Feb 1820 Feb 1807 Mrt 1824 Feb 18
4Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid05 Mrt 1806 Mrt 1814 Mrt 1810 Mrt 18
512 Mrt 1813 Mrt 1821 Mrt 1817 Mrt 18
619 Mrt 1820 Mrt 1828 Mrt 1824 Mrt 18
7Personeel, Organisatie & Communicatie09 Apr 1810 Apr 1811 Apr 1814 Apr 18
816 Apr 1817 Apr 1818 Apr 1821 Apr 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Werk

Salarisadministrateurs zijn zeer gewild

Goed opgeleide professionals op het gebied van loonadministratie zijn zeer gewild bij veel bedrijven en instellingen. Een loonadministrateur werkt meestal samen met de afdeling HRM en de financiële administratie. U adviseert het management over contracten met betrekking tot werknemersverzekeringen en pensioenen. Ook bent u als loonadministrateur het aanspreekpunt van medewerkers, want u zorgt ervoor dat iedereen zijn salaris krijgt. Een onmisbare schakel dus! Het beroep vraagt om mensen die nauwkeurig kunnen werken, integer zijn en beschikken over inlevingsvermogen. Steeds meer ambitieuze mensen, zowel jong als oud, kiezen voor het vak loonadministratie.


Lessen

Klassikale lessen, dus veel begeleiding
Tijdens de lessen behandelt de docent theorie, legt begrippen uit en bespreekt oefenopgaven. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Modern studeren bij IPD
U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

Vakken en lesmateriaal
De dagopleiding bestaat uit 8 lessen. In de lessen worden drie modules volledig behandeld. U krijgt onder andere les in de volgende onderwerpen:

Loonheffingen 

 • Opbouw loonheffing
 • Fiscaal loon
 • Heffingskortingen
 • Organisatie en sociale zekerheid
 • Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen
 • Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid

 • Arbeidsovereenkomsten
 • Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen
 • Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie & Communicatie

 • Personeels- en salarisadministratie
 • Personeelsbeleid
 • HRM

Het lesmateriaal van uitgeverij Convoy sluit volledig aan op het examen dat wordt afgenomen door een onafhankelijk examenbureau: Stibex of de Associatie. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u de tijd heeft om het alvast te bekijken.

Als u zich inschrijft voor de hele cursus met lesmateriaal, zitten daar ook veelgebruikte naslagwerken bij:

 • De Kleine Gids voor het Nederlandse Arbeidsrecht
 • De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
 • Handboek Loonheffingen

Vooropleiding
Voor de opleiding PDL is het aan te raden om in het bezit te zijn van een diploma op havo-niveau of een relevant mbo-diploma op financieel-administratief gebied. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo 4-niveau. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Bijzonderheden

Register NIRPA
Als u bij IPD de opleiding PDL volgt en bij de Associatie het examen haalt, dan mag u zich registreren in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) en de titel RSa voeren!

Hoog slagingspercentage
Bij IPD ligt het slagingspercentage boven het landelijke gemiddelde. Dat komt omdat IPD:

 • Dé specialist is in administratief onderwijs
 • Mondeling onderwijs verzorgt, met goede begeleiding
 • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft

Extra zekerheid
Bij IPD weet u waar u aan toe bent. We staan voor u klaar om u uw diploma zo snel en goed mogelijk te laten behalen. Mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen. IPD biedt geregeld landelijke trainingen aan, voor dat extra duwtje in de rug.

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO en een goede beoordeling door inspectie-instituut DEKRA.

Gratis studieadviesgesprek
IPD biedt u altijd de mogelijkheid om het studiemateriaal geheel vrijblijvend op het hoofdkantoor in Utrecht in te zien. Daarbij krijgt u een gratis gesprek met een studieadviseur, om samen te bekijken welke opleiding en welk traject het beste bij u past.

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die het vak kent en die anderen het vak kan leren, zowel de kennis als vaardigheden. De docent weet u te motiveren en is in staat om individueel en ook bij de klas als geheel een proces van leren en persoonlijke ontwikkeling op gang te brengen. De docent ondersteunt u dus bij het leerproces en daarnaast moet u natuurlijk zelf aan de slag! Incidenteel en naar behoefte kan een excursie worden gemaakt of een gastdocent worden uitgenodigd.

Docenten zijn het visitekaartje van IPD voor de klas!
IPD heeft het hoofdkantoor in Utrecht en organiseert op verschillende locaties in het land cursussen PDL. De docenten, professionals in het vak, spelen ter plekke een belangrijke rol, want de docent moet ervoor zorgen dat u effectieve en plezierige lessen krijgt en bovenal dat u het vak leert!

Daarom gaat IPD zeer zorgvuldig om met de selectie van docenten en zorgt ervoor dat zij zich continu ontwikkelen. Iedere docent is bij IPD verplicht om jaarlijks les te geven aan een groep mededocenten en personeel van IPD. Alleen als de kwaliteit voldoende is, wordt de docent weer voor een jaar gecertificeerd om voor IPD les te mogen geven. Deze ‘docentendagen’ zijn ook een perfect moment voor het onderling uitwisselen van didactische tips.

Examen

Erkend diploma
Het examen voor PDL legt u online af bij examenbureau de Associatie. Het examen bestaat uit drie onderdelen: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en uw examenkosten.

U kunt zich eenvoudig online voor de examens aanmelden. U kunt bij onze medewerkers terecht voor meer informatie over het examen of hulp bij het aanmelden.

Register NIRPA
Als u bij IPD de opleiding PDL volgt en bij de Associatie het examen haalt, dan mag u zich registreren in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) en de titel RSa voeren!

Inschrijving en investering

Volledige opleiding

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) dag

Lesgeld:€820,00

Lesmateriaal:€244,00

+

Totale investering:€0,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€0,00

€0 Vroegboekvoordeel:€820,00

Lesgeld:€0,00

Lesmateriaal:€244,00

Termijn vergoeding:€76,00

+

Totale investering:€0,00

Losse modules

Loonheffingen

Lesgeld:€414,00

Lesmateriaal:€75,00

+

Totaal:€489,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€212,00

lesmateriaal p/m:€37,50

+

Totaal per maand:€249,50

Lesgeld + Lesmateriaal:€489,00

Termijn vergoeding:€10,00

+

Totale investering:€499,00

Arbeidsrecht &
Sociale Zekerheid

Lesgeld:€414,00

Lesmateriaal:€104,00

+

Totaal:€518,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€212,00

lesmateriaal p/m:€52,00

+

Totaal per maand:€264,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€518,00

Termijn vergoeding:€10,00

+

Totale investering:€528,00

Personeel, Organisatie &
Communicatie

Lesgeld:€276,00

Lesmateriaal:€65,00

+

Totaal:€341,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€143,00

lesmateriaal p/m:€32,50

+

Totaal per maand:€175,50

Lesgeld + Lesmateriaal:€341,00

Termijn vergoeding:€10,00

+

Totale investering:€351,00


Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

FacebookTwitterLinkedInOnderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.
Op dit moment veel bezocht op onze website: