Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

FacebookTwitterLinkedInOnderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) avond

 • Grote vraag naar loonadministrateurs
 • 16 lesavonden, snel een waardevol diploma
 • Gratis extra beroepsvaardigheidstraining
 • Een gewaardeerd diploma in de branche
 • Les van erkende en ervaren docenten
 • Sterke focus op de praktijk

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) avond

Lesgeld:€820,00

Lesmateriaal:€244,00

De opleiding PDL is geschikt voor iedereen die in de loonadministratie wil werken. Met PDL toont u aan dat u een echte professional bent in de salarisadministratie. Na de opleiding bent u in staat om zelfstandig een goede loonadministratie te voeren. U doet kennis op over de actuele wet- en regelgeving, kunt loonberekeningen maken en vragen hierover beantwoorden. Daarnaast krijgt u een nieuwe module waarin communicatie en organisatiekunde aan bod komt. 

Na de opleiding
In het bedrijfsleven is veel vraag naar mensen met het diploma PDL. Bovendien mag u zich na de opleiding inschrijven in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA, wat aangeeft dat u kwalitatief goed bent opgeleid. Bij IPD kunt u zich, ook na de opleiding, blijven ontwikkelen met gratis vaardigheidstrainingen en spin-offs (voor PE-punten). 

Lesrooster

Lesnr.Modulema avonddi avondwo avond
1Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid29 Jan 1830 Jan 1831 Jan 18
205 Feb 1806 Feb 1807 Feb 18
312 Feb 1813 Feb 1814 Feb 18
419 Feb 1820 Feb 1821 Feb 18
505 Mrt 1806 Mrt 1807 Mrt 18
612 Mrt 1813 Mrt 1814 Mrt 18
7Loonheffingen26 Mrt 1827 Mrt 1828 Mrt 18
809 Apr 1810 Apr 1811 Apr 18
916 Apr 1817 Apr 1818 Apr 18
1007 Mei 1808 Mei 1809 Mei 18
1114 Mei 1815 Mei 1816 Mei 18
1228 Mei 1829 Mei 1830 Mei 18
13Personeel, Organisatie & Communicatie11 Jun 1812 Jun 1813 Jun 18
1418 Jun 1819 Jun 1820 Jun 18
1525 Jun 1826 Jun 1827 Jun 18
1602 Jul 1803 Jul 1804 Jul 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Werk

Aan het werk als salarisadministrateur

Het werk op een salarisadministratie is leuk en afwisselend en uw kwaliteiten zijn zeer gewild. De salarisadministrateur is een goed opgeleide vakman, waar er momenteel maar weinig van zijn. Reden genoeg dus om snel deze richting in te slaan. Na deze opleiding beschikt u in alle opzichten over het juiste diploma: voor werkgevers is het een belangrijke pré, voor u een opstapje naar een hogere salarisschaal. Na de korte opleiding van IPD kunt u direct aan de slag!

Juist nu, nu de markt aantrekt na de economische crisis, ontstaat er weer meer vraag naar deskundige salarisadministrateurs, met goede communicatieve en adviesvaardigheden. Bij IPD kunt u uzelf op verschillende niveaus ontwikkelen, van de basis tot gevorderd niveau en bij elke opleiding kunt u ook de vaardigheden trainen die u nu nodig heeft om goed te worden in uw vak. Bij IPD leert u méér!

Lessen

Klassikale lessen, dus veel begeleiding
Tijdens de lessen behandelt de docent theorie, legt begrippen uit en bespreekt oefenopgaven. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. Het studiemateriaal vindt u op de digitale leeromgeving. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Modern studeren bij IPD
U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

Vakken en lesmateriaal
De avondopleiding bestaat uit 16 lessen. In de lessen worden drie modules volledig behandeld. U krijgt onder andere les in de volgende onderwerpen:

Loonheffingen 

 • Opbouw loonheffing
 • Fiscaal loon
 • Heffingskortingen
 • Organisatie en sociale zekerheid
 • Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen
 • Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid

 • Arbeidsovereenkomsten
 • Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen
 • Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie & Communicatie (Nieuw en gratis!)

 • Personeels- en salarisadministratie
 • Personeelsbeleid
 • HRM

Het lesmateriaal van uitgeverij Convoy sluit volledig aan op het examen dat wordt afgenomen door het onafhankelijk examenbureau Associatie. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u de tijd heeft om het alvast te bekijken. 

Als u zich inschrijft voor de hele cursus met lesmateriaal, dan krijgt u van IPD de volgende naslagwerken gratis:

 • Arbeidswetgeving
 • de Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
 • Handboek Loonheffingen

Vooropleiding
Voor de opleiding PDL is het aan te raden om in het bezit te zijn van een diploma op HAVO-niveau of een relevant mbo-diploma op financieel-administratief gebied. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo 4-niveau. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Bijzonderheden

PDL nieuwe stijl (vanaf mei 2016)
De nieuwe module Personeel, Organisatie & Communicatie volgt u gratis bij IPD! Ook ontvangt u de volgende boeken gratis:

 • De Kleine Gids voor het Nederlandse Arbeidsrecht 
 • de Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
 • Handboek Loonheffingen

Speciale toolbox Loonadministratie van IPD:
A. Vakinhoudelijke opleiding: salaris verwerken
B. Extra vaardigheidstrainingen: echt goed worden
C. Netwerkbijeenkomsten: contact houden
D. Spin-offs en PE: verdiepen en bijblijven

Register NIRPA
Als u bij IPD de opleiding PDL volgt en bij de Associatie het examen haalt, dan mag u zich registreren in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) en de titel RSa voeren!

Hoog slagingspercentage
Bij IPD ligt het slagingspercentage boven het landelijke gemiddelde. Dat komt omdat IPD:

 • Dé specialist is in administratief onderwijs
 • U mondeling onderwijs krijgt, met veel begeleiding
 • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft

Extra zekerheid
Bij IPD weet u waar u aan toe bent. We staan voor u klaar om u uw diploma zo snel en goed mogelijk te laten behalen. Mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen. IPD biedt geregeld landelijke trainingen aan, voor dat extra duwtje in de rug.

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO en een goede beoordeling door inspectie-instituut DEKRA.

Gratis studieadviesgesprek
IPD biedt u altijd de mogelijkheid om het studiemateriaal geheel vrijblijvend op het hoofdkantoor in Utrecht in te zien. Daarbij krijgt u een gratis gesprek met een studieadviseur, om samen te bekijken welke opleiding en welk traject het beste bij u past.

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die het vak kent en die anderen het vak kan leren, zowel de kennis als vaardigheden. De docent weet u te motiveren en is in staat om individueel en ook bij de klas als geheel een proces van leren en persoonlijke ontwikkeling op gang te brengen. De docent ondersteunt u dus bij het leerproces en daarnaast moet u natuurlijk zelf aan de slag! Incidenteel en naar behoefte kan een excursie worden gemaakt of een gastdocent worden uitgenodigd.

Docenten zijn het visitekaartje van IPD voor de klas!
IPD heeft het hoofdkantoor in Utrecht en organiseert op verschillende locaties in het land cursussen BKL. De docenten, professionals in het vak, spelen ter plekke een belangrijke rol, want de docent moet ervoor zorgen dat u effectieve en plezierige lessen krijgt en bovenal dat u het vak leert!

Daarom gaat IPD zeer zorgvuldig om met de selectie van docenten en zorgt ervoor dat zij zich continu ontwikkelen. Iedere docent is bij IPD verplicht om jaarlijks les te geven aan een groep mededocenten en personeel van IPD. Alleen als de kwaliteit voldoende is, wordt de docent weer voor een jaar gecertificeerd om voor IPD les te mogen geven. Deze ‘docentendagen’ zijn ook een perfect moment voor het onderling uitwisselen van didactische tips.

Examen

Erkend diploma
Het examen voor PDL legt u online af bij examenbureau de Associatie. Het examen bestaat uit drie onderdelen: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en uw examenkosten.

U kunt zich eenvoudig online voor de examens aanmelden. U kunt bij onze medewerkers terecht voor meer informatie over het examen of hulp bij het aanmelden.

Register NIRPA
Als u bij IPD de opleiding PDL volgt en bij de Associatie het examen haalt, dan mag u zich registreren in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) en de titel RSa voeren!

Inschrijving en investering

Volledige opleiding

Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) avond

Lesgeld:€820,00

Lesmateriaal:€244,00

+

Totale investering:€1.064,00

Looptijd:8 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€141,50

Lesgeld:€820,00

Lesmateriaal:€244,00

Termijn vergoeding:€68,00

+

Totale investering:€1.132,00

Losse modules

module Loonheffingen (LH)

Lesgeld:€360,00

Lesmateriaal:€75,00

+

Totaal:€435,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€193,00

lesmateriaal p/m:€37,50

+

Totaal per maand:€230,50

Lesgeld + Lesmateriaal:€435,00

Termijn vergoeding:€26,00

+

Totale investering:€461,00

module Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid (ASZ)

Lesgeld:€360,00

Lesmateriaal:€104,00

+

Totaal:€464,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€193,00

lesmateriaal p/m:€52,00

+

Totaal per maand:€245,00

Lesgeld + Lesmateriaal:€464,00

Termijn vergoeding:€26,00

+

Totale investering:€490,00

module Personeel, Organisatie & Communicatie (POC)

Lesgeld:€250,00

Lesmateriaal:€65,00

+

Totaal:€315,00

Looptijd:2 maanden

Lesgeld p/m:€134,00

lesmateriaal p/m:€32,50

+

Totaal per maand:€166,50

Lesgeld + Lesmateriaal:€315,00

Termijn vergoeding:€18,00

+

Totale investering:€333,00


Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

FacebookTwitterLinkedInOnderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.
Op dit moment veel bezocht op onze website: