Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Zomercursus Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Hét diploma in de loonadministratie

Met de opleiding PDL haalt u razendsnel uw erkende papieren in de salarisadministratie. U wordt de salarisspecialist in een bedrijf. Wilt u een goede baan in de loonadministratie? Zelfstandig of in loondienst? Werkgevers vragen altijd minstens een PDL-diploma. Een zomercursus is de allersnelste manier om dit diploma te halen! 

Zomercursus Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Nu met €1.000,00 STAP voordeel

Lesgeld:€1.400,00

Lesmateriaal:€288,00

  • 8 lesdagen in 4 weken
  • Uitstekend baanperspectief
  • Digitale leeromgeving
  • Les van ervaren en gecertificeerde docenten
  • Kleine lesgroepen
  • Klassikaal onderwijs voor het beste resultaat

Opleiding tot salarisspecialist

De opleiding PDL is geschikt voor iedereen die in de loonadministratie wil werken. Met PDL toont u aan dat u een echte professional bent in de salarisadministratie. Na de opleiding bent u in staat om zelfstandig een goede loonadministratie te voeren. U doet kennis op over de actuele wet- en regelgeving, kunt loonberekeningen maken en vragen hierover beantwoorden. Daarnaast krijgt u ook een module over communicatie en organisatiekunde. U leert samen met vakgenoten, in de klas én via de online leeromgeving. In een paar weken heeft u de kennis in de vingers en kunt u aan de slag als erkend salarisadministrateur. IPD Opleidingen helpt u optimaal bij de voorbereiding van de examens.

De voordelen van de zomercursus PDL in augustus

Als u kiest voor de zomeropleiding Praktijkdiploma Loonadministratie heeft u les op maandag en woensdag in de maand augustus. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werkt kunt of de kennis toe kunt passen in uw huidige baan. In een paar weken tijd wordt u deskundig bijgespijkerd en gaat er een wereld voor u open - de wereld van salarisadministratie!

 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Lessen

De dagopleiding bestaat uit 8 lessen. In de lessen worden drie modules volledig behandeld. U krijgt onder andere les in de volgende onderwerpen:

Loonheffingen: Opbouw loonheffing • Fiscaal loon • Heffingskortingen • Organisatie en sociale zekerheid • Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen • Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid: Arbeidsovereenkomsten • Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen • Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie & Communicatie: Personeels- en salarisadministratie • Personeelsbeleid • HRM

Studietijd

Een zomercursus betekent: in hoog tempo door de opleiding. Per lesdag moet u rekenen op 6 tot 8 uur zelfstudietijd (lesvoorbereiding en uitwerken van opdrachten). Met een kleine groep cursisten wordt u helemaal ondergedompeld in het vakgebied van de salarisadministratie.

 

Lesmethode

U krijgt klassikaal les van een enthousiaste en vakkundige docent. Hij of zij kent het vak door en door en zorgt voor een goede sfeer in de klas. U oefent samen met medecursisten in de les en thuis, in onze online leeromgeving. Studeer dus waar en wanneer u wilt! De lesmethode van uitgeverij Convoy sluit volledig aan op de exameneisen.

De lesgroepen zijn niet groot. U leert van uw docent en van elkaar, maakt kennis met vakgenoten en er is alle tijd voor uw persoonlijke vragen.

Toetsmoment

Bij iedere module horen proef-examenvragen van Toetsmoment. U krijgt een aantal keer per module toegang tot deze tool, zodat u tussentijds kunt checken hoe goed u de stof al beheerst. 

 

Niveau

Voor de opleiding PDL is het aan te raden om in het bezit te zijn van een diploma op havo-niveau of een relevant mbo-diploma op financieel-administratief gebied. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo 4-niveau. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Is deze opleiding goed te doen voor mij?

Wij zorgen ervoor dat u PDL haalt! U moet natuurlijk zelf aan de slag, maar we kunnen u op allerlei manieren helpen op het moment dat het nodig is. Misschien wilt u een module uitstellen? Of u gaat verhuizen en een andere locatie komt beter uit. Wij zoeken met u naar een oplossing!

 

Examen

Het examen voor PDL legt u online af bij examenbureau de Associatie. Het examen bestaat uit drie onderdelen: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en uw examenkosten.

U kunt zich eenvoudig online voor de examens aanmelden. U kunt bij onze medewerkers terecht voor meer informatie over het examen of hulp bij het aanmelden.

Als u bij IPD de opleiding PDL volgt en bij de Associatie het examen haalt, dan mag u zich registreren in het register voor salarisadministrateurs van het NIRPA (Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting) en de titel RSa voeren!

​​​​​​​

Haal het met onze examentrainingen

Tijdens de lessen heeft u al veel stof op examenniveau geoefend. Bij een gratis examentraining loopt u nog eens alle belangrijke onderwerpen en lastige punten langs. Dat is de allerbeste voorbereiding!


Doorgroeien naar…

Vakopleiding Payroll Services (VPS)

​​​​​​​

Werk

Goed opgeleide professionals op het gebied van loonadministratie zijn zeer gewild bij veel bedrijven en instellingen. Een loonadministrateur werkt meestal samen met de afdeling HRM en de financiële administratie. U adviseert het management over contracten met betrekking tot werknemersverzekeringen en pensioenen. Ook bent u als loonadministrateur het aanspreekpunt van medewerkers, want u zorgt ervoor dat iedereen zijn salaris krijgt. Een onmisbare schakel dus! Het beroep vraagt om mensen die nauwkeurig kunnen werken, integer zijn en beschikken over inlevingsvermogen. Steeds meer ambitieuze mensen, zowel jong als oud, kiezen voor het vak loonadministratie.

 

Veel banen met een goed salaris

Salarisspecialisten hebben veel extra juridische kennis. Daar worden ze voor beloond: het salaris in loonberoepen is hoger dan in andere administratieve beroepen en de werkgelegenheid is al jaren uitzonderlijk goed.

Hulp bij stages of een baan!

Doe praktijkervaring op bij IPD, loop stage via ons Carrièreteam, kom naar een netwerkbijeenkomst voor (oud-)cursisten of volg een gratis sollicitatietraining.

Inschrijving en investering

Zomercursus Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Lesgeld:€1.400,00

Lesmateriaal:€288,00

+

Totale investering:€1.688,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€452,00

Lesgeld:€1.400,00

Lesmateriaal:€288,00

Termijn vergoeding:€120,00

+

Totale investering:€1.808,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: