vroegboekvoordeel

Vroegboekvoordeel voor snelle beslissers

Nu makelaar worden!

Dit is hét moment om uw makelaarspapieren te halen: er is veel werk in het vastgoed en de makelaardij. Met de opleiding tot makelaar legt u een brede basis om verder te groeien. Als specialist in de woningbranche of in bedrijfsmatig vastgoed. 

Het beste klassikale makelaarsonderwijs

Leer alles over klantadvies, koop en verkoop, over recht, economie en bouwkunde. U kunt daarmee aan de slag bij een makelaarskantoor of vastgoedbedrijf. Of start uw eigen onderneming!

IPD is al ruim 15 jaar de marktleider voor makelaarsonderwijs in Nederland, met een uniek klassikaal cursusaanbod in vastgoed. Op elk niveau, in maar liefst 18 plaatsen in Nederland. Met keuze uit dag-, avond- en zaterdagopleidingen, ook in intensieve vorm met extra veel lesuren. U bent bij IPD Opleidingen aan het juiste adres om te starten met uw carrière in het vastgoed! U leert bij ons de vakkennis en krijgt veel extra trainingen en ondersteuning. Ons persoonlijke onderwijs zorgt voor een hecht studienetwerk in de lessen en daarbuiten.

Nieuw: Bouwkunde Praktijkdag

Extra oefenen met tekeninglezen, materialenkennis en met het herkennen bouwstijlen.  

Veel extra's bij IPD

 • Gratis vaardigheidstrainingen, examentrainingen en carrièredagen
 • Leuke een leerzame nascholing om uw jaarlijkse PE-punten te halen

Opleidingstraject makelaardij

Het opleidingstraject voor woningmakelaars ziet er als volgt uit:

Stap 1

Opleiding Basistheorie Taxateur o.z.

U heeft de basis behaald, een prachtig begin van uw nieuwe carrière als makelaar!

Stap 2

Aanvullend Wonen
- Makelaardijleer
- Vakbekwaamheid

U kunt aan de slag als Makelaar-taxateur o.z. Wonen en inschrijven in het K-RMT register (Kandidaat Register Makelaar Taxateur).

Stap 3

U kunt toetreden tot de kamer Wonen van VastgoedCert en worden ingeschreven als Registermakelaar Taxateur (RMT).

Stap 4

Bijblijven in het vak!


U doet steeds examen bij examenbureau SVMNIVO, dat in opdracht van de branche (o.a. VastgoedCert en NVM) de examens voor makelaars organiseert en de diploma's uitgeeft. U kunt dus na een opleiding van IPD op elk makelaarskantoor terecht!

Overal les volgen

Wij hebben leslocaties in heel Nederland. U bent welkom in:

 • Alkmaar
 • Almere
 • Amsterdam
 • Arnhem
 • Breda
 • Den Haag
 • Eindhoven
 • Enschede
 • Groningen
 • Leeuwarden
 • Leiden
 • Maastricht
 • Middelburg
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Venlo
 • Zwolle

Compleet opgeleid voor een vastgoedbaan

Nederland is een handelsland en de trend in het onderwijs is ‘snel specialiseren’. De opleiding Makelaardij is juist een zeer brede opleiding, waarbij u kennis vergaart in drie richtingen: Recht, Economie en Bouwkunde. Er zijn weinig mensen die de technische kennis van bouwkunde beheersen, laat staan dat ze die kunnen combineren met de twee andere deelgebieden. Dat is voor u dus een voordeel op uw CV!

Er is in de makelaardij veel te doen en te verdienen: door de crisis en de vergrijzing zijn veel kantoren gesloten, er is sprake van woningnood in verschillende regio’s en er moet veel worden verkocht en verhuurd.

IPD sluit aan bij de behoefte in de branche om klantgericht, transparant en integer te werken. Na de basiscursus Makelaardij kunt u bij IPD nu terecht voor een opleiding Ethiek voor Makelaars en Taxateurs, waarin u leert omgaan met dilemma's uit de beroepspraktijk. Daarmee vergroot u uw baanperspectief nog verder.

Groei in alle richtingen

Specialisaties in de makelaardij, o.a.: 

Woningmakelaar

Bedrijfsmakelaar

Extra opleiding in financieel advies, o.a.:

Wft-adviseur Hypotheken


Werk in de makelaardij…

Zeker nu de woningmarkt weer opbloeit en zich ontwikkelt naar een verkopersmarkt, met stijgende prijzen en een krap aanbod, ligt er voor makelaars volop handel in het verschiet. Ook in de verhuur, want beleggers kopen panden op om te verhuren nu de rente historisch laag is. Er zijn veel handen nodig en kantoren durven weer personeel aan te nemen. Dat biedt kansen en perspectieven voor makelaars die snel kunnen handelen, vernieuwend en creatief zijn, commercieel denken en goed opgeleid zijn. Een erkend diploma en certificering geeft uw klanten het vertrouwen dat ze bij u aan het goede adres zijn.

...en daarbuiten!

Buiten de makelaardij liggen net zoveel kansen op werk. De economie staat er goed voor, het consumentenvertrouwen is hoger dan het de laatste jaren is geweest en er is behoefte aan goed geschoold en vaardig personeel. Er zijn weinig mensen die op hbo-niveau kennis hebben van recht, economie en bouwkunde, in combinatie met een commerciële achtergrond. Banken, verzekeraars, (vastgoed)bedrijven, woningcorporaties en overheidsinstanties nemen u graag aan. Ook parttime! Met het diploma Makelaardij op uw cv toont u aan dat u gekwalificeerd bent en de juiste persoon voor de baan.

Gratis en vrijblijvende proeflessen bij IPD Opleidingen

De manier om te kijken welke opleiding van IPD bij u past!

Als u nog twijfelt of een opleiding bij u past of als u behoefte heeft aan persoonlijke kennismaking met IPD Opleidingen, dan raden wij u aan om een proefles te volgen.

De proeflessen van IPD zijn gratis en vrijblijvend. Een ervaren docent geeft les over verschillende onderwerpen van het vak en vertelt over de structuur van de opleiding en de examens. De studievoorlichters van IPD zijn aanwezig voor een persoonlijk studieadvies. En u ontmoet al toekomstige klasgenoten!


 

Nascholing voor de makelaar

Bijblijven in het vak is verplicht via Permanente Educatie (PE). Bekijk ons aanbod nascholingsdagen in 2017: Juridische actualiteiten, Aankoop en Marketing, Ethiek voor Vastgoed en Huurrecht Bedrijfsruimte.

Gratis extra examentrainingen

IPD Opleidingen staat bekend om haar grondige examentraining, bij alle opleidingen en cursussen. Het slagingspercentage van onze cursisten hoort bij de hoogste van Nederland. U kunt examentrainingen volgen zo vaak u wilt. Ook onze oud-cursisten die nog niet toegekomen zijn aan het examen of een keer zijn gezakt, zijn van harte welkom. De trainingen zijn een extra service: u krijgt uiteraard ook al veel oefeningen en praktijkopdrachten tijdens de gewone lessen.

Bekijk hier het overzicht van alle examentrainingen


Extra vaardigheidstrainingen, gratis voor cursisten van IPD

Uw doel is om na de opleiding aan het werk te gaan in vastgoed, want dat is uw passie en daarin wilt u het gaan maken. Of u nu zelfstandig makelaar wordt, op een makelaarskantoor gaat werken of in dienst treedt bij de overheid, een vastgoedconcern, beleggingsmaatschappij of waar dan ook. IPD is van mening dat u  méér nodig heeft dan alleen vakkennis om een goede makelaar, werknemer of ondernemer te worden.

U kunt bij IPD al meteen vanaf de start van uw opleiding extra trainingen volgen die u interessant vindt en die u verder helpen in uw loopbaan.

Opleidingen passen in iedere agenda

 • Les bij u in de buurt
 • Start wanneer u wilt, het hele jaar door
 • Verschillende studietempo's
 • Les wanneer het u uitkomt

Netwerken en carrière Makelaardij

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

FacebookTwitterLinkedInOnderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.