Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Praktijktoets Wonen (RMT)

Opleiding voor RMT-makelaars

De Praktijktoets Wonen is voor veel makelaars het eindstation van de makelaarsopleiding. U heeft dan zowel in de theorie als in de praktijk laten zien dat alle kanten van het makelaarsvak beheerst. Wilt u makelaar worden in woningen en de top bereiken? Dan is de Praktijktoets uw doel!

Praktijktoets Wonen (RMT)

€50 Vroegboekvoordeel:€1.500,00

Lesgeld:€1.450,00

Lesmateriaal:€238,00

  • RMT makelaar worden!
  • Les van de meest ervaren docenten
  • Toegang tot het register VastgoedCert
  • Ideale voorbereiding voor een eigen zaak
  • In 10 lessen klaar voor praktijkexamen RMT

Bereik de vastgoedtop via de Praktijktoets

De Register-makelaar-taxateur (makelaar RMT) is een erkend woningmakelaar, mag onafhankelijke taxaties uitvoeren en kan zichzelf vestigen als zelfstandig makelaar. Makelaar RMT wordt u als u de Praktijktoets Wonen heeft behaald. IPD Opleidingen bereidt u in 10 lessen voor op dit praktijkexamen. Het diploma is het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid en geeft u de mogelijkheid tot inschrijving bij de Kamer Wonen van Stichting VastgoedCert. Deze inschrijving biedt u het voordeel dat u zich in kwaliteit kunt onderscheiden van makelaars zonder certificering. De RMT-opleiding tot woonmakelaar is de kroon op uw studiepad makelaardij!

Certificering door VastgoedCert

VastgoedCert stelt hoge eisen aan haar leden. De opleiding Praktijktoets Wonen van IPD sluit volledig aan op deze eisen en bereidt u grondig voor op het examen. Het is dus bovenal een praktijkgerichte opleiding, waar u leert taxeren en veel inzichten opdoet over de regio waar u werkt of wilt gaan werken.

De opleiding bestaat uit 10 lesdagen en u heeft per lesdag ongeveer 8 à 10 uur voorbereidingstijd. We behandelen tijdens de lessen de stof die u nodig heeft om de Praktijktoets zelfverzekerd te kunnen doen.

Lesrooster

Lesnr:za | dag
108 Sep 18
215 Sep 18
322 Sep 18
429 Sep 18
506 Okt 18
613 Okt 18
720 Okt 18
803 Nov 18
910 Nov 18
1017 Nov 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Lessen

In de les ligt de focus op het vergaren van alle kennis die u nodig heeft om de Praktijktoets met succes af te leggen. De lessen zijn zeer praktijkgericht en er wordt veel geoefend, zodat u de procedures uit de praktijk moeiteloos kunt doorlopen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op. Allemaal (bijna) makelaars RMT onder elkaar!

U wordt gedegen voorbeid op de modules:

Taxatie van een woning -  Tijdens deze module staan de verschillende taxatiemethodieken voor woningen centraal. Denkt u hierbij aan de vergelijkingsmethode, de kuberingsmethode en de huurwaardemethode. Daarnaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan het taxatieproces.

Schriftelijke open vragen - U past de theoretische kennis en vaardigheden toe die u hebt opgedaan. Er wordt ingegaan op presentatie, adviseren, rechercheren en onderhandelen. Daarnaast is er aandacht voor het contracteren en de wijze waarop actuele, lokale en regionale kennis wordt bijgehouden.


Studietijd

Naast de lessen kost deze opleiding 8 tot 10 uur zelfstudie per week.

Lesmethode en docent

IPD is zeer ervaren in het geven van makelaardijonderwijs. We zetten onze meest ervaren docenten voor de klas bij de opleiding Praktijktoets, die zelf het topniveau hebben bereikt en vele jaren werkervaring hebben opgedaan. U kunt dus als cursist ook putten uit de praktijkervaring van uw docent. Zo kunt u altijd vertrouwen op de kwaliteit van de lessen.

Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. IPD let er altijd op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Klassikaal onderwijs voor de beste resultaten
Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Hercertificeren voor gegarandeerde kwaliteit

Stichting VastgoedCert heeft een register voor RMT-makelaars opgericht, onderverdeeld in vier Kamers. Na het behalen van de Praktijktoets Wonen kunt u zich inschrijven bij de Kamer Wonen. Na inschrijving dient u jaarlijks een Hercertificeringscursus te volgen, zodat het RMT-register hoge kwaliteit kan garanderen. IPD biedt deze hercertificering makelaardij aan.

Niveau

Om aan de Praktijktoets Wonen deel te kunnen nemen, is het noodzakelijk dat u beschikt over het SVM NIVO diploma Basistheorie Taxateur o.z. én het diploma Makelaar-taxateur o.z. Wonen, of een vergelijkbaar diploma. Neem voor een overzicht van de vergelijkbare diploma’s contact op met SVM NIVO.

Examen RMT in en over de regio

De Praktijktoets zal plaatsvinden in de regio waar de kandidaat werkzaam is of gaat worden en legt een duidelijk accent op regionale marktkennis. Als u op dit moment niet in de praktijk werkt als makelaar in uw regio, is het raadzaam om stage te lopen of op een andere manier via uw netwerk makelaarservaring op te doen. Door als stagiair te werken bij een makelaarskantoor, krijgt u meer inzicht in de typische kenmerken van de regio. Eventueel kan ons Carrièreteam u hierbij helpen.

De Praktijktoets Wonen bestaat uit:

  • Taxatie (twee woningen)
  • 20 schriftelijke open vragen over uw regio

U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving voor de examens en betaalt examenkosten aan het examenbureau SVMNIVO.

RMT makelaar: werk en baanperspectief

Na het behalen van de Praktijktoets ligt de vastgoedmarkt aan uw voeten. U kunt bijvoorbeeld een eigen kantoor starten, want u heeft ruim voldoende theorie- en praktijkkennis opgedaan om dit tot een succes te maken. Ook kunt u aan de slag voor banken of de overheid. Veel van dit soort werkgevers nemen namelijk alleen makelaars aan die zijn ingeschreven in de Kamer Wonen van VastgoedCert.

Met dit diploma kunt u dus op alle mogelijk vastgoedvacatures solliciteren, aangezien uw cv met het behalen van de Praktijktoets ijzersterk is.


RMT en KRMT makelaar, wat is het verschil?

Wij krijgen nog wel eens vragen over het verschil tussen RMT en KRMT. Kort gezegd heeft de makelaar RMT meer opleiding gevolgd en heeft hij of zij vaak meer werkervaring. De register-makelaar-taxateur mag meer taken verrichten, mag onafhankelijke taxaties uitvoeren in de regio en mag zichzelf vestigen als erkend zelfstandig makelaar.

Dat zijn de grootste verschillen, er zijn ook veel overeenkomsten. Wat we hiermee willen zeggen: een KRMT makelaar is bijna altijd ook een uitstekende makelaar met veel ervaring. Vaak is het de keuze van een makelaar zelf of hij/zij de stap naar RMT-makelaar zet. Dat is niet verplicht en ook niet nodig om het vak van makelaar goed uit te kunnen oefenen.


Hoe wordt u KRMT makelaar?

U kunt alleen RMT-makelaar worden als u eerst uw KRMT-papieren heeft  + een aantal jaren werkervaring. Een KRMT makelaar moet de volgende examens halen: 

KRMT Makelaardijleer (Aanvullend Wonen)

KRMT Vakbekwaamheid (Aanvullend Wonen)


Inschrijving en investering

Heeft u de volledige opleiding makelaardij taxateur bij IPD gevolgd dan ontvangt u een extra korting van € 200,- op het lesgeld. Vermeld in dit geval uw cursistnummer in het opmerkingen veld.

Praktijktoets Wonen (RMT)

€50 Vroegboekvoordeel:€1.500,00

Lesgeld:€1.450,00

Lesmateriaal:€238,00

+

Totale investering:€1.688,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€454,00

€50 Vroegboekvoordeel:€1.500,00

Lesgeld:€1.450,00

Lesmateriaal:€238,00

Termijn vergoeding:€128,00

+

Totale investering:€1.816,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: