Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Praktijkleer Wonen (KRMT)

Woningmakelaar worden

Na de Basistheorie kunt u zich via de Specialisatie Wonen snel specialiseren tot woningmakelaar ofwel KRMT makelaar. Eerst volgt u het vak Praktijkleer. U krijgt hier de theorie over de woningmarkt en het vak van woningmakelaar. Dit vak kunt u bij IPD een aantal keer per jaar volgen. In 6 lesdagen (plus zelfstudie en examentraining) bent u klaar voor het deelexamen. Na Praktijkleer volgt u het praktijkvak Vakbekwaamheid

Praktijkleer Wonen (KRMT)

Nu met €1.000,00 STAP voordeel

Lesgeld:€850,00

Lesmateriaal:€159,00

  • Praktijkleer: 6 dagen klassikaal les
  • Ervaren en gecertificeerde docenten
  • Netwerk opbouwen in de les
  • Op weg naar registratie in het KRMT-register van SVMNIVO
  • Online en klassikale examentraining

KRMT makelaar, Specialisatie Wonen

Stap 1: de theorie

Als u de basiskennis voor het makelaarsvak beheerst, mag u direct aan de slag bij een makelaarskantoor of vastgoedorganisatie. Veel cursisten pakken door en zetten na de Basistheorie meteen de volgende stap. Ze volgen de vakken KRMT Praktijkleer (voorheen heette dit Makelaardijleer) en KRMT Vakbekwaamheid. Als u deze twee examens haalt, mag u zich als kandidaat-register-makelaar-taxateur inschrijven in het KRMT-register van SVMNIVO. Dan bent u helemaal klaar om als vastgoedspecialist verder carrière te maken!


Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Lessen 

Het eerste gedeelte van onze KRMT-opleiding Specialisatie Wonen bestaat uit 6 lesdagen Praktijkleer. U krijgt meerdere onderwerpen zoals:
Makelaardij beroepskennis  •   Koop en verkoop  •   Huur, verhuur en beheer  •   Financiering (hypotheken en belastingen)  •   Waardebepaling  •   Marketing  •   Ethiek

De onderwerpen hangen samen met de vaardigheden uit het vervolgvak KRMT Vakbekwaamheid. In dat vak  gaat u onder meer onderhandelen, adviseren, marktonderzoek doen, rapporteren en promotiemateriaal maken. De vakken sluiten dus helemaal op elkaar aan.

Studietijd KRMT opleiding

Gemiddeld kost deze studie 10 tot 12 uur per week aan zelfstudie (naast de lessen).


Lesmethode en docent - KRMT opleiding

Wij geloven in klassikaal onderwijs. Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. Ook is er een digitale omgeving met oefenexamens. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

Volg een proefles

De snelste kennismaking met IPD Opleidingen

Studieadviesgesprek

Bel of mail ons: een afspraak is zo gemaakt

Extra zekerheid

Bij IPD weet u waar u aan toe bent. We staan voor u klaar zodat u vlot uw KRMT-diploma kunt halen en KRMT makelaar bent. Mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen. Natuurlijk worden tijdens de lessen ook volop examenvragen getraind en kunt u online oefenen!

Niveau KRMT opleiding

Onze KRMT opleiding wordt gegeven op hbo-niveau. Een havo/vwo-diploma of mbo-4-diploma is een prima basis voor deze opleiding. 
De KRMT opleiding is een vervolg op de Basistheorie, het spreekt voor zich dat u de Basistheorie eerst afrondt of bijna heeft afgerond om te starten met de Specialisatie Wonen. Mocht u twijfelen over het niveau, neemt u dan even contact met ons op. Onze studieadviseurs kunnen u telefonisch of in een persoonlijk gesprek een helder inzicht geven in de studiebelasting.

Examen KRMT-diploma

U doet examen bij het onafhankelijke examenbureau SVM NIVO (www.svmnivo.nl). U schrijft zich zelf in voor de examens bij SVM NIVO en u betaalt zelf de factuur voor de examens. Het deelexamen Praktijkleer is een flextoets en wordt afgenomen in een toetscentrum bij u in de buurt. Hulp nodig bij het inschrijven? Bel ons gerust!

De volledige Basistheorie Makelaar-taxateur en de volledige Specialisatie Wonen (Praktijkleer + Vakbekwaamheid) zijn verplicht om toe te treden tot het KRMT-register.

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

Onbeperkt bij IPD! Stel al uw vragen en oefen met opdrachten uit proefexamens van de KRMT opleiding en wordt snel KRMT makelaar.

Werk en vervolgopleiding

Waarom kiezen voor KRMT? De opleiding woningmakelaar (KRMT makelaar) is de meest populaire en voor de hand liggende specialisatie binnen de makelaardij.

Makelaarskantoren huren meer personeel in, uitzendbureaus hebben steeds vaker tijdelijke detacheringen en vacatures. Ook worden er steeds meer vastgoedspecialisten betrokken bij de huur en verhuur van vastgoed. Genoeg banen dus, zowel fulltime als parttime.

In woningen is altijd handel, zeker in Nederland, waar de ruimte om te bouwen schaars is met latente woningnood. Er is ook veel beweging te verwachten in zowel de huur- en koopsector vanwege overheidsmaatregelen (bijvoorbeeld om scheefwonen tegen te gaan).

Na dit vak kunt u direct het praktijkvak Vakbekwaamheid Wonen volgen. Dan heeft u uw KRMT-registratie op zak en bent u KRMT makelaar! 

Doorgroeien naar...

KRMT Vakbekwaamheid

Woningmakelaar (RM)

Aan het werk?

Ons Carrièreteam helpt bij het vinden van een baan of werkervaringsplek

Wij hebben uitstekende contacten met het werkveld!

Makelaar = KRMT makelaar (meestal)

Als we praten over het vak 'makelaar', dan vallen daar veel verschillende specialisaties onder. U kunt woningmakelaar worden, bedrijfsmakelaar of makelaar in landelijk/agrarisch vastgoed. De meest voorkomende richting is zoals gezegd die van KRMT-makelaar. Wat mensen in de volksmond 'makelaar' noemen is dus in de praktijk vaak een makelaar met een afgeronde KRMT-opleiding. Daarmee kunt u overal in Nederland aan de slag bij een makelaarskantoor of vastgoedorganisatie.

Sommige erkende KRMT-makelaars zetten na een tijdje ook de laatste stap in de woningmakelaardij en behalen hun Praktijktoets Wonen om Register Makelaar te worden. Ze kunnen zich daarmee vestigen als zelfstandig makelaar en inschrijven in het register van VastgoedCert. Het is na de opleiding KRMT ook mogelijk om verder te specialiseren als taxateur voor het NRVT register.

 

Register Makelaar worden?

U kunt zich via IPD nog verder specialiseren en de Praktijktoets Wonen doen. Dan mag u zich inschrijven als Register Makelaar bij VastgoedCert!

Inschrijving en investering

Let op: volgt u onze makelaarsopleiding en heeft u zich voor het complete pakket Basistheorie + KRMT Wonen ingeschreven? Dan moet u zich apart inschrijven voor Praktijkleer zodra u dit vak wilt volgen. Doet u dit het liefst zo snel mogelijk, zodra u weet wanneer u Praktijkleer wilt volgen. Dan kunnen wij daar rekening mee houden in onze planning. U zet bij de opmerkingen in het aanmeldformulier dat u al cursist bent, onder vermelding van uw cursistnummer. Dan zorgt IPD ervoor dat u kunt deelnemen in de groep van uw keuze.

Praktijkleer Wonen (KRMT)

Lesgeld:€850,00

Lesmateriaal:€159,00

+

Totale investering:€1.009,00

Looptijd:3 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€366,00

Lesgeld:€850,00

Lesmateriaal:€159,00

Termijn vergoeding:€89,00

+

Totale investering:€1.098,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: