Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Aanvullende theorie Taxateur WOZ

 • Begeef u in de top van de vastgoedwereld
 • Grote vraag naar dit specialisme
 • Les van ervaren en gecertificeerde docenten
 • Korte en volledige opleiding
 • Bouw een netwerk op tijdens de les
 • Extra gratis vaardigheidstrainingen

Aanvullende theorie Taxateur WOZ

Lesgeld:€818,00

Lesmateriaal:€252,00

Professioneel taxeren is prachtig en gevarieerd werk
Als WOZ taxateur bevindt u zich in de betere architectonische kringen. U wandelt zomaar de mooiste panden van Nederland binnen. Elke dag staat in het teken van de actualiteit. Het is een beroep vol afwisseling en persoonlijke contacten. Dankzij een praktijk- en examengerichte aanpak is IPD uitgegroeid tot dé WOZ-opleider in Nederland!

Als WOZ taxateur bent u hard nodig. Door het grote aantal wijzigingen in de WOZ-wetgeving van de afgelopen jaren heerst er momenteel een groot tekort aan WOZ-gecertificeerde taxateurs. De arbeidsmarkt zoekt naar professionals met gedegen vakkennis op het gebied van onroerende zaken. U kunt gebruik maken van dat tekort. Als WOZ-gecertificeerde taxateur legt u professioneel gezien méér gewicht in de schaal en geniet u daarmee de hoogste status op taxatiegebied.

’s Avonds of overdag klassikaal les volgen
De opleiding bestaat uit 10 lesavonden of 6 lesdagen, u rondt de opleiding dus snel af. Daarnaast studeert u thuis. Deze opleiding is goed te combineren met werk en andere verplichtingen. U kunt de opleiding doordeweeks of in het weekend volgen. Na het behalen van uw diploma kunt u direct aan de slag in een imposante functie.

Alle specialisaties makelaar-taxateur

U wilt taxateur worden? 

In dit artikel staat alles over opleidingsmogelijkheden voor de taxateur. 

Lees over de WOZ-taxaties, maar ook andere specialisaties

Lesrooster

Lesnr:Maandag overdag
117 Sep 18
224 Sep 18
301 Okt 18
408 Okt 18
515 Okt 18
629 Okt 18
ET05 Nov 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Werk

Veelgevraagd diploma op de arbeidsmarkt
Met een diploma Aanvullende Theorie Taxateur WOZ gaat u aan het werk in een gevarieerde baan waarbij u niet alleen als taxateur kunt optreden, maar ook als beleidsmedewerker, WOZ-coördinator, projectleider, werkvoorbereider of heffingsambtenaar. Er is veel behoefte aan gedegen WOZ-taxateurs, elk huis of bedrijfspand wordt namelijk jaarlijks volgens de WOZ getaxeerd. Er zijn veel te weinig gediplomeerde WOZ-taxateurs op de arbeidsmarkt voor het enorme vastgoedaanbod in Nederland. U heeft dus een breed en aantrekkelijk baanperspectief.

Verder specialiseren in de makelaardij
Mocht u zich nog verder willen specialiseren, dan kunt u er voor kiezen om ook de Aanvullende Theorie Wonen te volgen. Indien u vervolgens nog de Praktijktoets doet, dan kunt u zich maar liefst aanmelden voor twee Kamers van VastgoedCert. Dankzij deze inschrijving kunt u zich zichtbaar onderscheiden van makelaars zonder gedegen opleiding.

Lessen

In de lessen is er veel ruimte voor oefening, zodat u de praktijk na uw slagen goed in de vingers hebt. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Inhoud van de opleiding
De opleiding bestaat uit zes lesdagen + een dag examentraining. In deze lessen wordt u volledig voorbereid op het examen en de praktijk van het vakgebied. Dit bestaat uit de volgende deelonderwerpen:

 • Objecten op een correcte wijze afbakenen
 • Professioneel werken vanuit waarderingsvoorschriften
 • De juiste taxatiemethode kiezen en toepassen
 • Marktgegevens zelfstandig opsporen en analyseren
 • Taxatierapporten op de vereiste wijze opstellen
 • Zelfstandig jurisprudentie bijhouden
 • Zelfstandig WOZ-taxaties verrichten
 • Taxatieverslagen toelichten en verdedigen

Vooropleiding
De opleiding Aanvullende Theorie Taxateur WOZ is op hbo-niveau. U dient in het bezit te zijn van een diploma Basistheorie taxateur o.z. en zich te verdiepen in uw woon/werk-regio op het gebied van vastgoed. Dit komt namelijk van pas in het examen. Als u vragen heeft over uw vooropleiding kunt u contact opnemen met onze studiebegeleiders. Zij kijken graag met u mee welk studietraject het beste bij u past. 

Praktische punten

Grote slaagkans dankzij de klassikale lessen
Bij IPD slagen de cursisten snel en met mooie cijfers. Dat komt omdat IPD:

 • Dé specialist is in makelaardijonderwijs
 • Altijd bezig is met het evalueren en verbeteren van de opleidingen én
 • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft!

VastgoedCert en kwaliteit
Door na het behalen van uw diploma toe te treden tot het register van VastgoedCert, kunt u uw degelijkheid en professionaliteit bewijzen. U kunt zich inschrijven in de Kamer WOZ indien u al in één van de andere Kamers staat ingeschreven en u in het bezit bent van uw diploma AT Taxateur WOZ.

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO en een goede beoordeling door inspectie-instituut DEKRA. Daarnaast onderhoudt IPD goede contacten met VastgoedCert en mogen wij ook Hercertificeringscursussen voor her register van VastgoedCert geven.

Docent

Gecertificeerde en ervaren docenten
IPD heeft veel ervaring met makelaardijonderwijs en voor de opleiding AT Taxateur WOZ bieden wij zeer ervaren en enthousiaste docenten. U kunt dus altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in (ISO gecertificeerd). Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Klassikaal onderwijs voor de beste resultaten
Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Examen

Examen doen bij een onafhankelijk examenbureau
Het WOZ-examen wordt afgenomen door het onafhankelijke en erkende examenbureau SVM NIVO. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving voor de examens en betaalt examenkosten aan het examenbureau. Het examen bestaat uit twee onderdelen: een flextoets (via de computer) met meerkeuzevragen en een casus met open vragen. Via de website van SVM NIVO kunt u eenvoudig een toetsplek reserveren op de door u gewenste datum, tijd en locatie. De casus wordt eenmaal per jaar schriftelijk afgenomen. Na het behalen van het examen bent u gerechtigd taxaties te verrichten in het kader van de Wet WOZ. 

Inschrijving en investering

Aanvullende theorie Taxateur WOZ

Lesgeld:€818,00

Lesmateriaal:€252,00

+

Totale investering:€1.070,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€286,00

Lesgeld:€818,00

Lesmateriaal:€252,00

Termijn vergoeding:€74,00

+

Totale investering:€1.144,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor en leslocatie Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Kantoor en leslocatie Amsterdam
Jan Evertsenstraat 773
1061 XZ Amsterdam

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: