Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Vakbekwaamheid Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed

Handel in bedrijven en commercieel vastgoed

Heeft u de Praktijkleer BV (bijna) binnen? Dan is de opleiding Vakbekwaamheid Bedrijfsmatig Vastgoed uw volgende stap. Met de vakbekwaamheid op zak mag u aan de slag als erkend makelaar in het commerciële vastgoed.

  • Er is veel te doen op de bedrijvenmarkt
  • Leer alles over zakelijk vastgoed
  • Uitstekende voorbereiding op de praktijkopdrachten van het vakbekwaamheidsexamen

Vakbekwaamheid Bedrijfsmatig Vastgoed: stap 2 van de specialisatie

Nederland kent een levendige ondernemerscultuur en er is dus altijd handel in bedrijfsruimtes, kantoren, winkels en horecapanden. Wilt u bedrijfsmakelaar worden? IPD Opleidingen begeleidt u bij het halen van de Specialisatie Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed. Na het behalen van de theorie (Praktijkleer) gaat u in deze opleiding aan de slag met het tweede deel: Vakbekwaamheid.

 

De specialisatie wordt op dit moment herzien, omdat we nieuwe examen-eisen voor Bedrijfsmatig Vastgoed doorvoeren in de opleidingen. De informatie die u op deze pagina vindt, is voorlopige informatie en kan nog wijzigen.

  • De Specialisatie Bedrijfsmatig Vastgoed (nieuwe stijl) bestaat uit twee deelexamens: Praktijkleer en Vakbekwaamheid. Heeft u deze behaald, dan kunt u aan de slag als bedrijfsmakelaar in het commerciële vastgoed.
  • Heeft u enige werkervaring in het vakgebied en wilt u nog verder specialiseren, dan kunt u doorgaan voor de Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed (BV). Heeft u die behaald, dan kunt u zich inschrijven als Register-Makelaar BV bij VastgoedCert.

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Onderwerpen

De opleiding Vakbekwaamheid Bedrijfsmatig Vastgoed wordt herzien en is in ontwikkeling. Hieronder ziet u alvast de onderwerpen van het lesprogramma  Vakbekwaamheid BV. 

  • Verkoop en aankoop
  • Huur en verhuur
  • Waardebepaling van een bedrijfspand
  • Visiestuk over onderwerp in de vastgoedbranche (inclusief mondelinge presentatie)

 

Niveau

De opleiding wordt gegeven op hbo-niveau. Een havo/vwo-diploma of mbo-4-diploma is een prima basis voor deze opleiding. 

De opleiding is een vervolg op de Basistheorie Vastgoed, het spreekt voor zich dat u de basistheorie eerst afrondt of bijna heeft afgerond om te starten met de Specialisatie Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed. Ook is het logisch als u de Praktijkleer Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed al (bijna) heeft gehaald, maar dat hoeft niet.

Mocht u twijfelen over het niveau, neemt u dan even contact met ons op. Onze studieadviseurs kunnen u telefonisch of in een persoonlijk gesprek een helder inzicht geven in de studiebelasting.

 

Examen

Het vakbekwaamheidsexamen bestaat uit twee gedeelten. Het eerste gedeelte is het schrijven van een visiestuk. Als dit visiestuk met een voldoende is beoordeeld, wordt u uitgenodigd voor het tweede gedeelte van het vakbekwaamheidsexamen. Dit is een mondeling examen waarvoor u ook een uitgebreid klantdossier moet aanmaken en documenten moet verwerken.

 

Werk en vervolg

Als u de Praktijkleer en de Vakbekwaamheid heeft behaald, dan heeft u de Specialisatie Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed binnen. U bent klaar om als makelaar te adviseren en handelen op de bedrijvenmarkt. U kunt terecht bij makelaarskantoren, beleggingsmaatschappijen en grotere bedrijven en overheden.

Na het behalen van de Specialisatie BV - en liefst met enige werkervaring op zak - kunt u doorgaan voor de Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed (BV). Heeft u die behaald, dan kunt u zich inschrijven als Register-Makelaar BV bij VastgoedCert.

 

Inschrijving en investering

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: