Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Aanvullende theorie Landelijk Vastgoed

Specialist in het buitengebied

Bij de opleiding Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed (LV) krijgt u de basisprincipes van het makelen in landelijke onroerend onder de knie. Makelaars in landelijk of agrarisch vastgoed kennen als geen ander de complexe wetten en regels die gelden in het buitengebied.

 • Les van een ervaren specialist
 • Na 6 lesdagen klaar voor werk
 • Netwerken tijdens de lessen
 • Extra gratis vaardigheidstrainingen

Landelijk Vastgoed: aan de slag in het buitengebied

Deze opleiding wordt herzien.

Wilt u aan het werk als makelaar of rentmeester in een landelijke omgeving? Ook landbouwgronden, bossen, natuurgebieden, landgoederen, woningen in het buitengebied en commercieel vastgoed op het platteland moeten verhandeld worden. Daarbij gelden complexe wetten en regels waar een deskundig adviseur voor nodig is.

Bij de opleiding Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed (LV) krijgt u de basisprincipes van het makelen in landelijke onroerend goed onder de knie, waarna u zich verder kunt specialiseren en certificeren in het buitengebied met de Praktijktoets Landelijk Vastgoed. De Praktijktoets geeft u toegang tot de Kamer LV van VastgoedCert.

IPD biedt de cursus Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed als dagopleiding bestaande uit 6 bijeenkomsten van 10.00 tot 16.00 uur. U volgt de les samen met collega-makelaars en bouwt tijdens de les een mooi netwerk op. Uw docent is een specialist in Landelijk Vastgoed en heeft veel praktijkervaring om met u te delen. 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Werk

Na de opleiding Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed bent u klaar om als makelaar te adviseren en handelen in onroerend goed in het buitengebied of op de grens tussen stad en platteland. U kunt als Taxateur Landelijk Vastgoed terecht bij makelaarskantoren, beleggingsmaatschappijen en grotere bedrijven en overheden.

Als u zich zelfstandig wilt vestigen als makelaar in landelijk vastgoed en ingeschreven wilt worden in de Kamer Landelijk Vastgoed van VastgoedCert, dan doet u na de Aanvullende theorie ook de Praktijktoets Landelijk Vastgoed. U bent dan Register-Taxateur LV!

Lessen

Met de opleiding Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed wordt u specialist in landelijk onroerend goed en kunt u investeerders, beleggers, kopers en verkopers adviseren. Tijdens de opleiding Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed vergaart u kennis over en inzicht in landelijke vastgoedobjecten en leert u die ook toe te passen. 

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

 • Oriëntatie landelijk gebied
 • Landbouw, algemene landbouwkunde
 • Bos, natuur, landgoederen en commerciële objecten
 • Privaatrechtelijke aspecten van landelijk vastgoed
 • Publiekrechtelijke aspecten van landelijk vastgoed
 • Grondbeleid

Lesmateriaal

IPD maakt voor de opleiding Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed gebruik van actuele boeken over landelijk onroerend goed. U krijgt tevens toegang tot de elektronische leeromgeving van IPD, waar voor uw klas en voor u persoonlijk een omgeving wordt ingericht; de docent kan hier extra lesmateriaal, presentaties of opdrachten toevoegen.

Bijzonderheden

Hoge slaagkans
Bij IPD heeft u grote kans de toets in een keer te halen, omdat IPD:

 • Dé specialist is in makelaardijonderwijs
 • Altijd bezig is met het evalueren en verbeteren van de opleidingen
 • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft
 • Nauwe contacten met SVM NIVO en VastgoedCert onderhoudt

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO, opname in het register CRKBO en een goede beoordeling door inspectie-instituut DEKRA.

Docent

Een gespecialiseerde docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die gespecialiseerd is in landelijke vastgoed en die anderen het vak kan leren, zowel de kennis als de toepassing in de praktijk. De docent weet u te motiveren en is in staat om u klaar te stomen voor het examen en de beroepspraktijk.

Studiewijze

Uw klas bestaat uit volwassenen uit het hele land die net als u de Basistheorie Taxateur o.z. hebben gedaan (of bezig zijn met hun laatste vakken) en die gemotiveerd zijn om het makelaarsvak verder onder de knie te krijgen door zich te specialiseren. U kunt veel van elkaar leren en de les is een uitstekend moment om uw netwerk in vastgoed uit te breiden. De groepsgrootte varieert afhankelijk van de belangstelling voor de specialisatie.

De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen, opgaven en praktijkcases. Het huiswerk ter voorbereiding op de lessen bestaat voornamelijk uit het bestuderen van de theorie en het maken van bijpassende opdrachten, zodat de docent in de les meteen op niveau aan de slag kan gaan.

Examen

Om het diploma Taxateur Landelijk Vastgoed te behalen, doet u het examen bij SVM NIVO. Het examen is een flextoets van drie uur die u op elk moment in een toetscentrum naar keuze kunt maken. U schrijft zich zelf voor het examen in en u voldoet de factuur aan SVM NIVO. Als u het examens heeft gehaald, krijgt u uw welverdiende diploma Taxateur Landelijk Vastgoed en bent u klaar voor de praktijk!

Inschrijving en investering

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: