Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed

  • Het hoogste niveau in het vastgoed
  • Veel netwerkkansen
  • Grote behoefte aan bekwame makelaars
  • Extra gratis vaardigheidstrainingen

Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed

Lesgeld:€1.950,00

Lesmateriaal:€250,00

Bereik de vastgoedtop via de Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed

Met het behalen van de Praktijktoets bereikt u de vastgoedtop. Het diploma is het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid en geeft u de mogelijkheid tot inschrijving bij de Kamer BV van Stichting VastgoedCert. Deze inschrijving biedt u het voordeel dat u zich in kwaliteit kunt onderscheiden van makelaars zonder certificering.

Certificering door VastgoedCert

VastgoedCert stelt hoge eisen aan haar leden. De opleiding Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed van IPD sluit volledig aan op deze eisen en bereidt u grondig voor op het examen. Het is dus vooral een praktijkgerichte opleiding, waar u leert taxeren en veel inzichten opdoet over de regio waar u werkt of wilt gaan werken. U leert vastgoed taxeren, specifiek bedrijfspanden of grote wooncomplexen. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen, eens per week van 10.00 tot 16.00 uur.

Lesrooster

Lesnr:wo overdagwo overdag
126 Sep 1826 Sep 18
203 Okt 1803 Okt 18
310 Okt 1810 Okt 18
417 Okt 1817 Okt 18
531 Okt 1831 Okt 18
607 Nov 1807 Nov 18
714 Nov 1814 Nov 18
821 Nov 1821 Nov 18
928 Nov 1828 Nov 18
1005 Dec 1805 Dec 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Werk

Als u de Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed met goed gevolg heeft afgelegd, mag u zich Register-Taxateur (RT) noemen. U bent klaar voor de start van een eigen makelaarskantoor of voor een baan als bedrijfstaxateur bij grotere bedrijven en overheden. U weet uw juridische, economische en technische kennis te integreren en toe te passen voor ingewikkelde vastgoedvraagstukken. U bent nu een zeer deskundig specialist en adviseur in Bedrijfsmatig Vastgoed!

Lessen

Tijdens de opleiding wordt u voorbereid op de Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed die bestaat uit het opstellen van twee taxatierapporten, een volledig rapport en een verkort rapport, van twee verschillende BV objecten (winkel, kantoor, horeca, bedrijfspand, wooncomplex). De onderwerpen die tijdens de opleiding centraal staan, zijn:

  • Taxatierapport maken
  • Berekeningen maken: BAR-NAR en DCF
  • Kritische analyse opstellen
  • Facultatieve waarde onderbouwen

U leert alle kennis en ervaring die u in de voorgaande vastgoedopleidingen en in de praktijk heeft opgedaan te integreren en toe te passen. Er wordt tijdens de lessen veel geoefend met taxeren om u te trainen voor het examen.

Lesmateriaal
IPD maakt voor de Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed gebruik van actuele boeken over taxatieleer. U krijgt tevens toegang tot de elektronische leeromgeving van IPD, waar voor uw klas en voor u persoonlijk een omgeving wordt ingericht; de docent kan hier extra lesmateriaal, presentaties of opdrachten toevoegen. Onderdeel van het lesmateriaal is een tablet met handige apps en e-books die u helpen bij het studeren.

Bijzonderheden

Hoge slaagkans
Bij IPD heeft u grote kans de toets in een keer te halen, omdat IPD:

  • Dé specialist is in makelaardijonderwijs
  • Altijd bezig is met het evalueren en verbeteren van de opleidingen
  • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft
  • Nauwe contacten met SVM NIVO en VastgoedCert onderhoudt

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO, opname in het register CRKBO en een goede beoordeling door inspectie-instituut DEKRA.

Docent

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste Register-Taxateur BV die anderen het vak kan leren, zowel de kennis over het taxeren als de toepassing in de praktijk. De docent weet u te motiveren en is in staat om u klaar te stomen voor de Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed.

Studiewijze

Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u al gevorderd zijn op het gebied van Makelaardij en Bedrijfsmatig Vastgoed en die nu echt goed willen leren taxeren of een eigen kantoor willen starten. Uw klas bestaat vaak uit makelaars en vastgoedadviseurs uit verschillende regio’s, dus u kunt veel van elkaar leren. De les is ook een uitstekend moment om te netwerken.

IPD werkt voor de Praktijktoets met extra kleine groepen, van maximaal circa 16 cursisten (en meestal minder). Er is dus meer dan voldoende ruimte voor individuele aandacht.

De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen en praktijkcases. Het huiswerk ter voorbereiding op de lessen bestaat voornamelijk uit het bestuderen van de theorie en het uitvoeren van bijpassende opdrachten, zodat de docent in de les meteen op niveau aan de slag kan gaan.

Examen

Examen en diploma

De Praktijktoets BV wordt afgenomen door SVM NIVO en vindt plaats op twee dagen op een centrale locatie in het land. U maakt 2 taxatierapporten van 2 verschillende bedrijfsobjecten. Op de toetslocatie krijgt u een laptop ter beschikking gesteld voor het examen en het is raadzaam om via de website van SVM NIVO voorafgaand aan het examen alvast te oefenen met het programma waarin u op het examen gaat werken.

Als beide taxatierapporten met een voldoende worden beoordeeld, ontvangt u uw diploma en mag u zich aanmelden bij VastgoedCert om u als Register-Taxateur BV te laten certificeren en registreren.

Inschrijving en investering

Praktijktoets Bedrijfsmatig Vastgoed

Lesgeld:€1.950,00

Lesmateriaal:€250,00

+

Totale investering:€2.200,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€576,50

Lesgeld:€1.950,00

Lesmateriaal:€250,00

Termijn vergoeding:€106,00

+

Totale investering:€2.306,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Correspondentieadres en hoofdkantoor
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

 

 

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: