Praktijktoets Landelijk Vastgoed

 • Het hoogste niveau in het vastgoed
 • Veel netwerken tijdens de les
 • Inschrijving in het register van VastgoedCert
 • Les van een ervaren professional
 • Extra gratis vaardigheidstrainingen

Praktijktoets Landelijk Vastgoed: word een groene makelaar!

Tijdens de opleiding wordt u voorbereid op de Praktijktoets Landelijk Vastgoed die bestaat uit het opstellen van twee taxatierapporten: 1 volledig rapport van een agrarisch object (akkerbouw, veehouderij) en 1 verkort rapport van een ander object binnen landelijk vastgoed, zoals bosbouw- of natuurgebied, exploitatievastgoed, landgoed, ontwikkelingsvastgoed, recreatie object, woning in landelijk gebied, paardenhouderij of (glas)tuinbouw. Een van de te taxeren objecten is een combinatie van LV en een woonobject.

De onderwerpen die tijdens de opleiding centraal staan zijn:

 • Taxatierapport maken
 • Waardebepalingen
 • Taxatiemethodes

Er wordt veel geoefend met taxeren en u gaat ook verschillende LV objecten bezoeken, taxeren en nabespreken. De opleiding bestaat uit 10 lesdagen, waarbij u eens per week van 10.00 tot 16.00 uur les heeft.

Met het behalen van de Praktijktoets Landelijk Vastgoed bereikt u de vastgoedtop. Het diploma is het bewijs van bekwaamheid, betrouwbaarheid en onafhankelijkheid en geeft u de mogelijkheid tot inschrijving bij de Kamer LV van Stichting VastgoedCert. Deze inschrijving biedt u het voordeel dat u zich in kwaliteit kunt onderscheiden van makelaars zonder certificering.

Lesrooster

Lesrooster wordt nader bekend gemaakt.

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Werk

Aan de slag met het verhandelen van agrarische objecten en natuur!

Als u de Praktijktoets Landelijk Vastgoed met goed gevolg heeft afgelegd, mag u zich Register-Taxateur (RT) noemen. U bent klaar voor de start van een eigen makelaarskantoor of voor opdrachten als taxateur bij particulieren, grotere bedrijven en overheden die willen investeren in landelijk vastgoed. U bent nu een zeer deskundig specialist en adviseur in Landelijk Vastgoed!

U kunt aan de slag met het verhandelen van akkerbouw, veehouderijen, bosbouw- of natuurgebied, exploitatievastgoed, landgoed, ontwikkelingsvastgoed, recreatie object, woning in landelijk gebied, paardenhouderij of (glas)tuinbouw.

Lessen

IPD maakt voor de Praktijktoets Landelijk Vastgoed gebruik van actuele boeken over taxatieleer en landelijk vastgoed. U krijgt tevens toegang tot de elektronische leeromgeving van IPD, waar voor uw klas en voor u persoonlijk een omgeving wordt ingericht; de docent kan hier extra lesmateriaal, presentaties of opdrachten toevoegen. Onderdeel van het lesmateriaal is een tablet met handige apps en e-books die u helpen bij het studeren.

Bijzonderheden

Hoge slaagkans
Bij IPD heeft u grote kans de toets in een keer te halen, omdat IPD:

 • Dé specialist is in makelaardijonderwijs
 • Altijd bezig is met het evalueren en verbeteren van de opleidingen
 • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft
 • Nauwe contacten met SVM NIVO en VastgoedCert onderhoudt

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO, opname in het register CRKBO en een goede beoordeling door inspectie-instituut DEKRA.

Docent

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste Register-Taxateur LV die anderen het vak kan leren, zowel de kennis over het taxeren als de toepassing in de praktijk. De docent weet u te motiveren en is in staat om u klaar te stomen voor de Praktijktoets Landelijk Vastgoed.

Studiewijze

Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u al gevorderd zijn op het gebied van Makelaardij en Landelijk Vastgoed en die nu echt goed willen leren taxeren of een eigen kantoor willen starten. Uw klas bestaat vaak uit makelaars en vastgoedadviseurs uit verschillende regio’s, dus u kunt veel van elkaar leren. De les is ook een uitstekend moment om te netwerken.

IPD werkt voor de Praktijktoets met extra kleine groepen, van maximaal circa 16 cursisten (en meestal minder). Er is dus meer dan voldoende ruimte voor individuele aandacht.

De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen en praktijkcases. Het huiswerk ter voorbereiding op de lessen bestaat voornamelijk uit het bestuderen van de theorie en het uitvoeren van bijpassende opdrachten, zodat de docent in de les meteen op niveau aan de slag kan gaan.

Examen

De Praktijktoets LV wordt afgenomen door SVM NIVO en vindt plaats op een centrale locatie in het land. U maakt 2 taxatierapporten van 2 verschillende LV objecten. Op de toetslocatie krijgt u een laptop ter beschikking gesteld voor het examen en het is raadzaam om via de website van SVM NIVO voorafgaand aan het examen alvast te oefenen met het programma waarin u op het examen gaat werken.

Als beide taxatierapporten met een voldoende worden beoordeeld, ontvangt u uw diploma en mag u zich aanmelden bij VastgoedCert om u als Register-Taxateur LV te laten certificeren en registreren.

Inschrijving en investering

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor en leslocatie Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Kantoor en leslocatie Amsterdam
Jan Evertsenstraat 773
1061 XZ Amsterdam

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: