KRMT Makelaardijleer (Aanvullend Wonen)

Woningmakelaar worden

Na de Basistheorie taxateur o.z. kunt u zich snel via de KRMT-opleiding snel specialiseren tot woningmakelaar ofwel KRMT makelaar. Eerst volgt u het vak Makelaardijleer (Aanvullend Wonen). U krijgt hier uitgebreide theorie over de woningmarkt en het vak van woningmakelaar. Dit vak kunt u bij IPD een aantal keer per jaar volgen. In slechts 5 lesdagen (plus zelfstudie) bent u klaar voor het deelexamen. Na Makelaardijleer volgt Vakbekwaamheid

KRMT Makelaardijleer (Aanvullend Wonen)

Lesgeld:€764,00

Lesmateriaal:€106,00

  • Makelaardijleer: 5 dagen klassikaal les
  • Ervaren en gecertificeerde docenten
  • Netwerk opbouwen in de les
  • Op weg naar registratie in het KRMT-register van SVMNIVO

KRMT makelaar, specialisatie Aanvullend Wonen

Stap 1: de theorie

Als u de basiskennis voor het makelaarsvak beheerst, mag u direct aan de slag bij een makelaarskantoor of vastgoedorganisatie. Veel cursisten pakken door en zetten na de Basistheorie taxateur o.z. meteen de volgende stap. Ze volgen de vakken KRMT Makelaardijleer en KRMT Vakbekwaamheid. Als u deze twee examens haalt, mag u zich als kandidaat-register-makelaar-taxateur inschrijven in het KRMT-register van SVMNIVO. Dan bent u helemaal klaar om als vastgoedspecialist verder carrière te maken!

 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Lessen 

Het eerste gedeelte van onze KRMT-opleiding bestaat uit 5 lesdagen. U behandelt meerdere onderwerpen zoals:
Makelaardij  •   Koop, verkoop en veiling  •   Huur, verhuur en beheer  •   Financiering (hypotheken)  •   Taxatieleer  •   Marktonderzoek en strategie  •   Marketingbeleid  •   Consumentengedrag

De onderwerpen hangen samen met de vaardigheden uit het vervolgvak KRMT Vakbekwaamheid (Aanvullend Wonen). In dat vak  gaat u onder meer onderhandelen, adviseren, marktonderzoek doen, rapporteren en promotiemateriaal maken. De vakken sluiten dus helemaal op elkaar aan.

 

Studietijd KRMT opleiding

Gemiddeld kost deze studie 10 tot 12 uur per week aan zelfstudie (naast de lessen).

Exclusieve bijlessen

Soms is net wat extra training nodig voor het halen van een lastig vak, voordat u KRMT makelaar kunt worden. Voor nog meer zelfvertrouwen en oefening zijn er speciale bijlessen. Informeer bij IPD voor de data en mogelijkheden!

Lesmethode en docent - KRMT opleiding

Wij geloven in klassikaal onderwijs. Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

Volg een proefles

De snelste kennismaking met IPD Opleidingen

Studieadviesgesprek

Bel of mail ons: een afspraak is zo gemaakt

Extra zekerheid

Bij IPD weet u waar u aan toe bent. We staan voor u klaar zodat u vlot uw KRMT-diploma kunt halen en KRMT makelaar bent. Mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen. Natuurlijk worden tijdens de lessen ook volop examenvragen getraind!

Niveau KRMT opleiding

Onze KRMT opleiding wordt gegeven op hbo-niveau. Een havo/vwo-diploma of mbo-4-diploma is een prima basis voor deze opleiding. 
De KRMT opleiding is een vervolg op de Basistheorie Taxateur o.z., het spreekt voor zich dat u de basistheorie eerst afrondt of bijna heeft afgerond om te starten met Aanvullend Wonen. Mocht u twijfelen over het niveau, neemt u dan even contact met ons op. Onze studieadviseurs kunnen u telefonisch of in een persoonlijk gesprek een helder inzicht geven in de studiebelasting.

 

De beste KRMT opleiding!

Hoe waarborgen we de kwaliteit van onze opleidingen en docenten?

Jaarlijks certificeren, continu evalueren.

Examen KRMT-diploma

U doet examen bij het onafhankelijke examenbureau SVM NIVO (www.svmnivo.nl). U schrijft zich zelf in voor de examens bij SVM NIVO en u betaalt zelf de factuur voor de examens. Het deelexamen Makelaardijleer is een flextoets en wordt afgenomen in een toetscentrum bij u in de buurt. Houdt u bij het schriftelijk examen de inschrijftermijn van circa 1 maand goed in de gaten. Hulp nodig bij het inschrijven? Bel ons gerust!

De volledige Basistheorie Taxateur o.z. en de volledige specialisatie Aanvullend Wonen (Makelaardijleer + Vakbekwaamheid) zijn verplicht om toe te treden tot het KRMT-register.

Bereid u voor op de examens

Gratis examentrainingen per vak

Onbeperkt bij IPD! Stel al uw vragen en oefen met opdrachten uit proefexamens van de KRMT opleiding en wordt snel KRMT makelaar.

Werk en vervolgopleiding

Waarom kiezen voor KRMT? De opleiding woningmakelaar (KRMT makelaar) is de meest populaire en voor de hand liggende specialisatie binnen de makelaardij.

Makelaarskantoren huren meer personeel in, uitzendbureaus hebben steeds vaker tijdelijke detacheringen en vacatures. Ook worden er steeds meer vastgoedspecialisten betrokken bij de huur en verhuur van vastgoed. Genoeg banen dus, zowel fulltime als parttime.

In woningen is altijd handel, zeker in Nederland, waar de ruimte om te bouwen schaars is met latente woningnood. Er is ook veel beweging te verwachten in zowel de huur- en koopsector vanwege overheidsmaatregelen (bijvoorbeeld om scheefwonen tegen te gaan).

Na dit vak kunt u direct het praktijkvak Vakbekwaamheid Aanvullend Wonen volgen. Dan heeft u uw KRMT-registratie op zak en bent u KRMT makelaar! 

Doorgroeien naar...

KRMT Vakbekwaamheid

Woningmakelaar (RMT)

Aan het werk?

Ons Carrièreteam helpt bij het vinden van een baan of werkervaringsplek

Wij hebben uitstekende contacten met het werkveld!

Makelaar = KRMT makelaar (meestal)

Als we praten over het vak 'makelaar', dan vallen daar veel verschillende specialisaties onder. U kunt woningmakelaar worden, bedrijfsmakelaar of makelaar in landelijk/agrarisch vastgoed. De meest voorkomende richting is zoals gezegd die van KRMT-makelaar. Wat mensen in de volksmond 'makelaar' noemen is dus in de praktijk vaak een makelaar met een afgeronde KRMT-opleiding. Daarmee kunt u overal in Nederland aan de slag bij een makelaarskantoor of vastgoedorganisatie.

Sommige erkende KRMT-makelaars zetten na een tijdje ook de laatste stap in de woningmakelaardij en behalen hun Praktijktoets Wonen (RMT). Ze kunnen zich daarmee vestigen als zelfstandig makelaar en ze mogen taxaties uitvoeren in hun regio.

 

RMT?

U kunt zich via IPD nog verder specialiseren en de Praktijktoets Wonen doen. Dan mag u zich inschrijven in het RMT-register!

Inschrijving en investering

Let op: volgt u onze makelaarsopleiding en heeft u zich voor het complete pakket Basistheorie + KRMT Aanvullend Wonen ingeschreven? Dan moet u zich apart inschrijven voor Makelaardijleer zodra u dit vak wilt volgen. Doet u dit het liefst zo snel mogelijk, zodra u weet wanneer u Makelaardijleer wilt volgen. Dan kunnen wij daar rekening mee houden in onze planning. U zet bij de opmerkingen in het aanmeldformulier dat u al cursist bent, onder vermelding van uw cursistnummer. Dan zorgt IPD ervoor dat u kunt deelnemen in de groep van uw keuze.

KRMT Makelaardijleer (Aanvullend Wonen)

Lesgeld:€764,00

Lesmateriaal:€106,00

+

Totale investering:€870,00

Looptijd:3 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€315,33

Lesgeld:€764,00

Lesmateriaal:€106,00

Termijn vergoeding:€76,00

+

Totale investering:€946,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

 

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: