Basiskennis Management

 • 6 klassikale lessen van ervaren docenten
 • Praktijkgerichte opleiding vol oefening
 • Digitale leeromgeving
 • Behaal een erkend Nemas-diploma
 • Netwerken tijdens de inspirerende lessen

Basiskennis Management

Lesgeld:€672,00

Lesmateriaal:€53,00

Cursus Basiskennis Management: leren leidingeven in korte tijd

Wilt u doorgroeien naar beginnend leidinggevende maar wilt u een stevige basis opdoen waarmee u zelfverzekerd de leiding kunt nemen? Gaat leidinggeven aan een (kleine) afdeling of wordt u chef van een bedrijfsonderdeel? Dan is de cursus Basiskennis Management precies wat u zoekt. In deze cursus krijgt u antwoord op vragen als: waar bent u als manager verantwoordelijk voor? Wie geeft wie instructies en hoe krijgt u een team met de neuzen dezelfde kant op? De cursus gaat over besturen, beslissen, personeelsmanagement en de uitdagingen voor de manager van nu. 

De voordelen van de dagopleiding Basiskennis Management

Bij IPD kunt u de opleiding doordeweeks of op zaterdag volgen. U krijgt 6 klassikale lessen van een ervaren docent. In deze lessen neemt u de lesstof door en doet u praktische oefeningen om ervaring op te doen met leidinggeven. Na het volgen van de lessen legt u het voor het Nemas-examen af. Met u diploma bent u er klaar voor om in een managementfunctie te starten.

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Vanwege de huidige lockdown zullen uw eerste lessen online verzorgd worden. Zodra het weer mag, zal IPD direct de klassikale lessen hervatten.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Werk

Werknemers onder uw vleugel nemen
Managen is een vak apart. Het is belangrijk dat u uw team of afdeling goed kunt begeleiden in het doen van hun dagelijkse taken. Met goede communicatie, taakverdelingen en terugkoppeling loopt een team als een zonnetje. Een goede afdelingschef of leidinggevende is goud waard. Die mening wordt door werkgevers breed gedeeld. Met een opleiding Basiskennis Management laat u dan ook zien dat u klaar bent om de stap naar leidinggevende te maken!

 

Lessen

Intensieve begeleiding tijdens de klassikale lessen
Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Ook doet u in groepsverband praktische oefeningen zoals rollenspellen om de lesstof toe te leren passen. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. De lessen zijn uiteraard ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Modern studeren bij IPD
U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

De inhoud van de opleiding
De opleiding sluit volledig aan bij het Nemas-examen en de volgende onderwerpen komen aan de orde:  
 
 • Bedrijfsoriëntatie
 • Besturen en beslissen
 • Doelstellings- en beleidsbepaling
 • Planning en procesbeheersing
 • Organiseren
 • Personeelsbeleid en leidinggeven
 • Communicatie en gesprekstechniek
 • Examentraining 
 
Vooropleiding
Voor het volgen van deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. De opleiding wordt op mbo-niveau verzorgd. 
 

Docent

Gecertificeerde en ervaren docenten
IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Klassikaal onderwijs voor de beste resultaten
Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.
 

Examen

Examen doen bij een onafhankelijk exameninstituut
U wordt in de cursus opgeleid voor het examen van de Nederlandse Management Stichting (Nemas) via het onafhankelijke examenbureau de Associatie. Het examen bestaat uit het flextoets, dat u op een eigen gekozen moment en plaats kunt afleggen. U bent zelf verantwoordelijk voor de inschrijving voor het examen. Als u het examen behaalt krijgt u het landelijk erkende diploma Basismanagement. 

 

Inschrijving en investering

Basiskennis Management

Lesgeld:€672,00

Lesmateriaal:€53,00

+

Totale investering:€725,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€195,25

Lesgeld:€672,00

Lesmateriaal:€53,00

Termijn vergoeding:€56,00

+

Totale investering:€781,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

 

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: