Sociale Hygiëne (SVH)

Leidinggeven in de horeca? Dit diploma heb je nodig.

Het Sociale Hygiëne-examen is nu voor iedereen binnen bereik. Ook als je moeite hebt met theorie-examens! Dankzij onze uitgebreide klassikale lessen en persoonlijke begeleiding. 

In een horecabedrijf, een sportkantine of een slijterij moet altijd iemand aanwezig zijn met een SVH-diploma Sociale Hygiëne. Dit diploma moet je dus halen als je verder wilt komen in deze branche of als je je eigen zaak wilt starten.


Sociale Hygiëne (SVH)

Lesgeld:€525,00

 • 3 lesdagen = zeer hoge slaagkans
 • Kleine groepen, max. 16 personen
 • Onmisbaar diploma voor je horeca-carrière
 • Ervaren horecadocent
 • Inclusief SVH-examen en examentraining
 • Inclusief boeken en online proeftoetsen


Gastheer of gastvrouw zijn: een hele verantwoordelijkheid

Een gastheer of gastvrouw in een horecabedrijf is verantwoordelijk voor het welzijn van alle gasten en het personeel. 'Sociale hygiëne' is een onderdeel van die taak. Wat is sociale hygiëne? Het betekent dat je op een goede manier met elkaar omgaat. Preciezer gezegd betekent het:

Dat mensen rekening met elkaar houden en respect hebben voor elkaars lichamelijke en geestelijke gezondheid. Sociale hygiëne: wat zijn de regels en hoe moet je handelen?

Als je leiding wilt geven in een drankverstrekkend bedrijf moet je de regels van sociale hygiëne kennen. Dat leer je in deze opleiding. Wat mag wel en niet op het gebied van alcohol, roken, drugs, gokken en veiligheid? En wat kun je het beste doen als een gast zich niet netjes gedraagt en de grenzen overschrijdt?


Veel mensen zien op tegen de theorie van dit examen.
Jij ook?
Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!
We bereiden je stap voor stap voor op het examen.
Niet met een dag of avondje les, maar met drie lesdagen. 
Vol oefeningen en praktische tips.
Het examen is inbegrepen.
Je mag nog een keer gratis herexamen doen als het nodig is.Uitstekende opleiding, extra digitale oefentoetsen en training voor SVH-examen

Als je onze lessen volgt ben je helemaal voorbereid op het verplichte examen van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). IPD is de enige opleider met een uitgebreid lesprogramma van drie lesdagen, verzorgd door een docent met veel praktijkervaring in de horeca. Onze opleiding is speciaal voor cursisten die het prettig vinden om extra les te volgen in de voorbereiding op het examen. De lesgroepen zijn nooit groter dan 16 personen.

Examenvrees... Dat kan gebeuren

Je krijgt les van een zeer geduldige en vriendelijke docent die begrijpt wat het betekent als je opziet tegen een examen. IPD wil niets liever dan dat jij het examen haalt. Maar geen nood bij examenvrees: je mag bij ons altijd gratis nog een keer examen doen. En het is geen probleem als je dan lessen wilt herhalen, zonder bijbetaling (als er plek is in een groep)! De digitale oefentoetsen blijven nog lange tijd na je opleiding beschikbaar.


Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Lessen

De opleiding bestaat uit drie lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de lessen komen alle hoofdstukken uit het theorieboek bij de cursus sociale hygiëne aan bod.

Op de laatste lesdag oefen je met examenvragen en doe je aansluitend het officiële examen van SVH.

Programma

Dag 1 - Sociale hygiëne algemeen - omgaan met gasten - regels handhaven

Dag 2 - Risicogedrag als je regels handhaaft - gespreksmodellen - alcohol

Dag 3 - Drugs - tabak - gokken - veiligheidsvoorzieningen - oefenexamen - examen


Studietijd

Voor deze opleiding hoef je weinig thuis voor te bereiden. Je volgt veel lessen (veel meer dan bij andere opleiders) en dat is voor de meeste cursisten voldoende om het examen te halen. Het helpt als je van tevoren de lesstof doorleest, maar dat hoeft niet."Eén dag les is niet voor iedereen genoeg. 
Alleen IPD biedt een programma van drie lesdagen."


Lesmethode en docent

Je krijgt les van een gecertificeerde docent met zeer veel horeca-ervaring. De docent leidt je stap voor stap door de lesstof en neemt de tijd om vragen te beantwoorden en praktijkvoorbeelden te bespreken. Dat alles gebeurt in een ontspannen sfeer, samen met cursisten die ook dat ene doel voor ogen hebben: je wilt het examen Sociale Hygiëne halen! Naar dat doel werken we met zijn allen toe.


Kleine lesgroepen

Drie lesdagen met een kleine groep cursisten, bij welke opleiding krijg je dat? Inderdaad, alleen bij IPD! Bijna alle andere opleiders verzorgen één dag les, of twee avonden, en dat is het dan. Prima als je het daarmee haalt natuurlijk! Maar als je meer tijd nodig hebt en graag meer uitleg krijgt, dan is zo'n spoedcursus niet genoeg. Bij IPD is er veel persoonlijke aandacht voor jouw vragen en opmerkingen. De lesgroepen bestaan daarom uit niet meer dan 16 personen. 


Lesmateriaal en online leeromgeving

Het lesmateriaal (lesboek en boek met proefexamens) is bij de opleiding inbegrepen, net als toegang tot de online leeromgeving IPDELO. Er zijn ook gratis digitale oefentoetsen beschikbaar, ook die zijn inbegrepen.

Proefexamen Sociale Hygiëne

Je krijgt het boek met proefexamens Sociale Hygiëne. Tijdens een uitgebreide examentraining op lesdag 3 maak je proefexamenvragen en bespreek je die. Ook kun je van tevoren zelf al oefenen met proefexamens uit het boek.Dus bij IPD krijg je:

 • Veel meer lestijd in kleine groepen
 • Veel meer oefenmogelijkheden
 • Examentraining en examen
 • Eventueel herkansing gratis
 • Alles zit bij het cursusgeld inbegrepen"Als voorbereiding op deze cursus hebben we bij IPD allemaal het examen gedaan na een cursus van een dag. Toen zagen we: een dag les is niet voor iedereen genoeg. Wij gunnen iedereen een kans om verder te groeien in de horeca. Er is ook vraag naar goed personeel! Daarom besloten wij al snel om een opleiding van drie dagen te maken. Zo haal je het!"

- Henk Rugenbrink, directeur IPD Opleidingen

Examen Sociale Hygiëne

Het SVH-examen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 meerkeuzevragen. Je slaagt voor het examen als je 29 of meer vragen goed beantwoordt. Aan het eind van de derde lesdag volg je een examentraining in de klas. Meteen daarna is het examen. 


We doen er alles aan om je te laten slagen! En bijna iedereen slaagt in één keer, ook cursisten die het de theorie lastig vinden. Mocht het de eerste keer om wat voor reden toch niet lukken, dan krijg je de mogelijkheid om gratis nog een keer examen te doen. Ter voorbereiding mag je, in overleg met IPD, nog een keer aansluiten bij een lesdag.


Register Sociale Hygiëne

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Je mag nu worden bijgeschreven in het Register Sociale Hygiëne. Lees bij 'Werk' wat dit betekent voor je carrière in de horeca.


Zelf aanmelden voor het examen?

We gaan ervan uit dat je direct na de laatste les examen doet. IPD regelt de aanmelding voor het SVH-examen (neem je paspoort of ID-kaart mee!).

Je kunt het examen ook later doen. Dan moet je de inschrijving voor het examen zelf regelen via svh.nl en ook zelf de kosten hiervoor betalen. Een los examen bedraagt op dit moment € 137,50. "Bij IPD mag je voor deze opleiding twee keer examen doen. De meeste cursisten slagen ongetwijfeld, maar je mag het nog een keer proberen als het tegenvalt. Dat kost niets extra's, wij betalen de kosten. Gratis herexamen, dat geeft je nog meer zekerheid dat je het diploma gaat halen."


​​​​​​​

Werk - Verklaring Sociale Hygiëne

Met het SVH-diploma Sociale Hygiëne laat je zien dat je voldoende weet en dat je voldoende hebt geoefend met de vaardigheden bij dit onderwerp. Je wordt dan ingeschreven in het Register Sociale Hygiëne. Als je leidinggevende wilt worden in de horeca is dat zeer belangrijk.

Aanwezigheid van een leidinggevende (horeca)

Voor ieder horecabedrijf, voor sportkantines of voor slijterijen geldt: er moet altijd iemand aanwezig zijn met een Diploma Sociale Hygiëne en die persoon moet ook officieel op de Drank- en horecavergunning (DHW) van het bedrijf staan. Voor kleine ondernemers en zelfstandigen is kennis van sociale hygiëne vanzelfsprekend een vereiste. En voor eigenaars van grotere horecabedrijven is het belangrijk dat er voldoende leidinggevenden zijn die in het bezit zijn van de registratie sociale hygiëne.

Eisen voor leidinggevenden en het belang van de Registratie Sociale Hygiëne

Er nog meer eisen meer eisen en vaardigheden van toepassing om op de Drank- en horecavergunning van een bedrijf te komen. Zo moet je 21 jaar of ouder zijn, je mag niet onder curatele staan en je moet aantoonbaar 'van goed gedrag zijn', zoals dat geldt voor de meeste mensen. De Registratie Sociale Hygiëne is dus eigenlijk de enige minimale opleidingseis om als volwaardig leidinggevende aan de slag te gaan in de horeca.


Opleiding met ZIN!

Bij IPD Opleidingen volg je opleidingen met ZIN! Onze trainingen, cursussen en opleidingen zijn wat waard. Dat geldt ook zeker voor dit SVH-diploma. Het is een waardevol diploma, ga maar na:


 • Er is een enorm tekort aan goed en gediplomeerd horecapersoneel
 • Je kunt er snel een goedbetaalde baan mee krijgenInschrijving en investering

De volledige klassikale opleiding van 3 lesdagen met examen kost € 525,-. Dat is inclusief alles! Dus naast de lessen krijg je hiervoor het examen t.w.v. € 137,50, de boeken, online oefentoetsen en de uitgebreide examentraining. Een eventueel herexamen is gratis. Alles inclusief BTW.

Sociale Hygiëne (SVH)

Lesgeld:€525,00

Lesmateriaal:€0,00

+

Totale investering:€525,00

Looptijd:1 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€524,00

Lesgeld:€525,00

Lesmateriaal:€0,00

Termijn vergoeding:(€1,00)

+

Totale investering:€524,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

 

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: