Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Opleiding Tuinarchitectuur - Dag

  • Ontwerpen, presenteren, vakkennis en meer!
  • 1 lesdag per week
  • Docenten uit de praktijk
  • Extra examentraining en vaardigheidstraining (gratis)
  • Kan ook als avondopleiding

Opleiding Tuinarchitectuur - Dag

Nu met €1.000,00 STAP voordeel

Lesgeld:€1.550,00

Lesmateriaal:€95,00

Tuinarchitectuur is een veelzijdig vak

Tijdens de opleiding leert u:

Tekenen en ontwerpen

Leren kijken, waarnemen, loslaten, durven en opnieuw beginnen. Na deze opleiding kunt u uw eigen tuinen tekenen en beplantingsplannen maken. Ook als u er nu nog weinig ervaring mee heeft.

Materiaalkennis 

Planten en tuinelementen leren kennen, voelen en hun effect ervaren.

Verkopen van uzelf en uw ontwerp 

Presenteren, communiceren, samenwerken en ondernemen.

 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Lessen

De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. U laat aan elkaar en de docent uw werk zien en u bespreekt dat onderling. U ziet wekelijks de voortgang in uw werk en bouwt meteen een mooi portfolio op, voor een vliegende start in het vak.

Onderwerpen

Tuingeschiedenis  •  Natuurlijke elementen  •  Voeding en bodemverbetering  •  Tuinelementen en -constructies  •  Beplanting en beplantingsplan  •  Technieken  •  Ecologisch verantwoord tuinieren  •  Ontwerpproces  •  Isometrie  •  Schaaltekeningen  •  Plattegrond

Beste start in het ontwerpvak

Met deze opleiding legt u een uitstekende basis als tuinontwerper. U begint al tijdens de lessen met het ontwikkelen van uw eigen stijl. U leert vooral door te doen, dus u gaat veel tekenen met de hand (van schetsen tot gedetailleerde plattegronden).

 

Studietijd

Naast de lessen besteedt u thuis 8 tot 10 uur per lesweek aan de opleiding. U bereidt de lessen voor en maakt zelfstandig opdrachten.

 

Lesmethode en docent

De lessen bestaan uit een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. Een groot deel van de tijd wordt besteed aan tekenen en schetsen met verschillende tekenmaterialen. U laat aan elkaar en de docent uw werk zien en u bespreekt dat onderling. U maakt natuurlijk kennis met veel planten en tuinmaterialen.

Uw docent is een ervaren professional uit de praktijk, die het tuinvak door en door kent. Het enthousiasme van onze docenten, de klassikale begeleiding zijn de belangrijkste pluspunten van deze opleiding! De groepen zijn niet groot. Er is altijd veel ruimte voor individuele aandacht en uw persoonlijke vragen.

 

Niveau

U heeft geen specifieke vooropleiding nodig, wel mbo+/hbo werk- en denkniveau gezien het tempo, de vaardigheden die u gaat leren en het abstractieniveau van de lessen

 

Examen

De vakinhoudelijke opleiding rondt u af met een examen en vakdiploma van een erkend en onafhankelijk examenbureau. Voor het examen gaat u nog eens helemaal door de theorie heen. U laat in een eindopdracht en presentatie zien dat u de praktijk beheerst. U heeft de keuze uit twee examenbureaus waar de opleiding van IPD perfect bij aansluit:

1. Creatiefnivo (www.creatiefnivo.nl)
2. EHCB (www.ehcb.nl)
 

Uw titel: tuinontwerper/designer

Na het volgen van deze IPD-opleiding mag u de titel (tuin)ontwerper of designer gebruiken. De titel (tuin)architect is wettelijk beschermd door de Wet op de architectentitel. Voor inschrijving in het architectenregister is bezit van een specifiek in deze wet genoemd masterdiploma vereist. Voor meer informatie zie: www.architectenregister.nl

Zelf inschrijven

Schrijf uzelf ruim van tevoren in voor het examen (uiterlijk 10 weken, in verband met de eindopdracht). De kosten voor de examens betaalt u aan het examenbureau en zijn dus niet bij de cursus van IPD inbegrepen.

Werk en vervolg

Als erkend tuinontwerper kunt u alle kanten op!

Zelfstandig

Uiteraard kunt u na de opleiding voor uzelf beginnen met een eigen tuinontwerpbureau of adviespraktijk. Uw klanten bestaan uit verschillende opdrachtgevers. U kunt klein beginnen bij vrienden en kennissen. In de loop de tijd uitbreiden naar andere particulieren die hun tuin aan willen pakken. Of u gaat meteen voor grotere opdrachtgevers, zoals gemeenten, horeca, kantoren of instellingen. Voor instellingen wordt het steeds belangrijker is om de juiste beleving neer te zetten, ook in hun buitenruimtes, om professioneel over te komen. U treedt als zelfstandige vaak op als tussenpersoon tussen uw klant, voor wie u een ontwerp maakt, en degenen die het daadwerkelijk gaan uitvoeren. Ook onderhandelt u met de bedrijven waar u materiaal inkoopt of werkt u samen met of voor architecten en hoveniers. 

Voor een werkgever

U kunt ook gaan werken in de tuininrichting  bij een van de vele bedrijven die behoefte hebben aan werknemers met vakkennis. Werknemers die in staat zijn om naar een klant te luisteren en samen te werken. werknemers die deskundig kunnen adviseren en verkopen. Bij tuincentra, groenspecialisten, hoveniers of bij grotere projectinrichters kunt u aan de slag.

Voor allebei? 

U kunt ook aan de slag gaan in loondienst en daarnaast opdrachten doen als zzp’er. Die combinatie komt vaak voor. Het geeft u enerzijds vrijheid om leuke opdrachten te doen en anderzijds zekerheid van vast werk en een vertrouwde werkomgeving.

 

 

Groei door naar...


Praktische punten

Lesmateriaal

Bij de opleiding maakt u gebruikt van een boek en/of e-book om de theorie te leren en van een reader waarin de opdrachten staan. U krijgt toegang tot de elektronische leeromgeving van IPD, waar voor uw klas en voor u persoonlijk een omgeving wordt ingericht met extra materiaal, het actuele weekrooster en dergelijke zaken meer; de docent kan hier ook presentaties of opdrachten toevoegen. Vanaf elke tablet of pc kunt u op de IPDELO inloggen.

Tekenmateriaal

Tijdens de cursus heeft u (teken)materialen nodig, net zoals dat tijdens uw hele carrière als tuinontwerper het geval zal zijn. Uiteraard zal de docent u hierover adviseren tijdens de les en vooraf kunt u ook contact opnemen met IPD voor advies over wat u nodig heeft. Zorg ervoor dat u de eerste les in elk geval een potlood en blanco papier bij u heeft voor uw eerste oefeningen.

 

Studieadviesgesprek?

Bel of mail ons voor een afspraak

 

Inschrijving en investering

Opleiding Tuinarchitectuur - Dag

Lesgeld:€1.550,00

Lesmateriaal:€95,00

+

Totale investering:€1.645,00

Looptijd:9 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€193,56

Lesgeld:€1.550,00

Lesmateriaal:€95,00

Termijn vergoeding:€97,00

+

Totale investering:€1.742,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen
>> routebeschrijving

Hoofdkantoor
Bisonspoor 3002 - B807
3605 LT Maarssen

Studievoorwaarden

Privacy- en cookieverklaring

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: