Inleiding Bosbouw

Spin-offs: verdiepen

De spin-offs van de opleiding Tuinarchitectuur zijn trainingen die uit een onderdeel van de opleiding voortkomen, het kan zowel gaan om kennis als om vaardigheden. Sommige onderdelen zijn al aan de orde geweest tijdens de vakinhoudelijke opleiding of de vaardigheidstraining en worden in een spin-off verder uitgediept. U volgt een spin-off dus als aanvulling op de opleiding om u te verdiepen, te specialiseren of bij te blijven in het vak. In overleg met de docenten en cursisten stelt IPD het programma van de spin-offs op, het is dus aan verandering onderhevig en u kunt ook zelf verzoeken indienen, dan onderzoekt IPD of de training gerealiseerd kan worden.

Spin-off Inleiding Bosbouw

In Nederland (en in vrijwel heel Europa) zijn bossen aangeplant, er zijn geen oorspronkelijke bossen meer. Bosbouw gaat over het beheren van bos als natuurlijke hulpbron, meestal met het oog op houtproductie en/of biodiversiteit of om zand of aarde te verankeren, zodat het niet wegstuift of schuift. Een belangrijke functie van de bossen is ook dat de bodem die is beschadigd, zich herstelt en dat wilde dieren een leefgebied hebben zonder te overheersen. Elk bos wordt beheerd en daar komt flink wat mankracht en kennis bij kijken. Wilt u zich deze kant op ontwikkelen en aan de slag als opzichter, veldmedewerker of boswachter? Of gewoon een inspirerende dag beleven met nieuwe kennis als aanvulling op de opleiding Tuinarchitectuur? Tijdens deze dag maakt u kennis met bosbouw, waarbij actuele inzichten uit Duitsland met name aan de orde komen.

Werk

Sta sterker op de arbeidsmarkt

Een spin-off helpt u verder op de arbeidsmarkt, door u ergens in te specialiseren of om bij te blijven in uw vak. In deze spin-off maakt u kennis met bosbouw, handig voor als u straks aan de slag wilt als opzichter, veldmedewerker of boswachter.

Lessen

Programma

Deze spin-off bestaat uit 1 trainingsdag en duurt van 10:00-16:00 uur.

Bijzonderheden

Korting als IPD-cursist

IPD-cursisten die een volledige opleiding bij IPD hebben gevolgd (en betaald) krijgen korting op de spin-offs. De spin-offs zijn ook toegankelijk voor mensen die nog geen opleiding bij IPD hebben gedaan, u betaalt iets meer. Eventueel benodigd lesmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Docent

Les van een ervaren professional

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional en trainer die u weet te motiveren. De docent is in staat om individueel en ook bij de klas als geheel een proces van leren en persoonlijke ontwikkeling op gang te brengen en dat in goede banen te leiden.

Examen

U ontvangt na afloop een certificaat van deelname van IPD.

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor en leslocatie Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Kantoor en leslocatie Amsterdam
Jan Evertsenstraat 773
1061 XZ Amsterdam

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: