Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Wft-Adviseur Basis

Bij de opleiding Wft-Adviseur Basis maakt u kennis met het werk van de financieel adviseur. De klant en zijn financieel-juridische situatie staan centraal. U krijgt de basiskennis over financiële producten zoals verzekeringen, hypotheken, pensioenen en krediet en u leert de belangrijkste processen.

Wft-Adviseur Basis

Lesgeld:€385,00

  • Klassikaal les en online zelfstudie
  • Geen vooropleiding nodig
  • Basiskennis over financiële producten en financieel advies
  • Binnen een paar weken uw diploma

Het startpunt om erkend financieel adviseur te worden

Na afloop van de cursus Wft-adviseur Basis kunt u eenvoudige vragen van klanten beantwoorden over financiële producten. Dit is uw startpunt voor een carrière als financieel adviseur. U kunt al meteen aan de slag als assistent op een financiële afdeling en u kunt doorstromen naar vervolgopleidingen, zoals adviseur Vermogen. Voor deze opleiding heeft u geen speciale voorkennis nodig.

De opleiding Wft-Adviseur Basis kunt u volgen als dagopleiding, zaterdagopleiding of avondopleiding. Kijk bij het lesrooster voor de data.

Bijblijven na de studie?

Permanente Educatie (PE)

Bekijk de Training + examen PE Wft Basis

Permanent Actueel Vakbekwaam (PA)

Check de speciale webshop van IPD en Hoffelijk voor het aanbod Permanent Actueel (PA)

Lesrooster

Lesnr.di overdagvrijdag overdagzaterdag overdag
116 Jan 1819 Jan 1820 Jan 18
223 Jan 1826 Jan 1827 Jan 18
330 Jan 1802 Feb 1803 Feb 18
406 Feb 1809 Feb 1810 Feb 18
 
Lesnr.di avond
116 Jan 18
223 Jan 18
330 Jan 18
406 Feb 18
513 Feb 18
620 Feb 18
706 Mrt 18
813 Mrt 18
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.


Klassikale lessen en online thuisstudie

Uw klas bestaat uit volwassenen die net als u geïnteresseerd zijn in de financiële dienstverlening en die gemotiveerd zijn om het vak onder de knie te krijgen. Omdat u allemaal een andere achtergrond heeft, kunt u veel van elkaar leren. In de klas zitten maximaal 18 personen en meestal een stuk minder; u krijgt dus voldoende individuele aandacht.

De lessen gaan in een aardig tempo en u gaat veel nieuwe vaardigheden leren. U krijgt een afwisseling van theorie, begrippen, presentaties en opdrachten. Zowel in de les als thuis gaat u flink aan de slag met oefeningen en praktijkcases. Dankzij onze online leeromgeving kunt u overal studeren en oefenopgaven maken. Maar u kunt de opgaven ook op papier maken, net wat u prettig vindt.

Lessen en studietijd

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Inleiding in het vakgebied • Consumentenhuishoudens • Betalen, sparen en beleggen • Consumptief en hypothecair krediet • Verzekeren 

 • De verzekeringsbranche en de juridische kant van verzekeringen • Verzekeringsproducten • Distributie en toezicht • Dienstverlening in de praktijk

Programma Dagopleiding: drie lesdagen (10.00-16.00 uur) plus één dag gratis examentraining. U kunt de dagopleiding doordeweeks of op zaterdag doen. U besteedt per lesdag 8-10 uur aan zelfstudie. Daarnaast kunt u onbeperkt deelnemen aan de landelijke klassikale examentrainingen van IPD.

Programma Avondopleiding: zes lesavonden (19.00-21.45 uur) plus twee avonden gratis examentraining. U besteedt 4-5 uur aan zelfstudie per les. Daarnaast kunt u onbeperkt deelnemen aan de landelijke klassikale examentrainingen van IPD.

Voordelig modules stapelen

  • Schrijft u zich meteen in voor meer modules? Dan krijgt u korting en heeft u recht op meer gratis trainingen.
  • Schrijft u zich binnen een jaar in voor een nieuwe module? Ook dan krijgt u de korting en mag u meer trainingen volgen.

Let op! De korting wordt achteraf met u verrekend. Deze korting is dus nog niet meteen zichtbaar bij de inschrijving. Neem bij twijfel over het totaalbedrag contact op met onze studieadviseurs.

1 module

0% korting

1  gratis training

2 modules

3% korting*

3 gratis trainingen

3 modules

5% korting*

5 gratis trainingen

4 of meer modules

9% korting*

7  gratis trainingen

*IPD heeft het recht om bedragen naar boven of beneden af te ronden

Docent

Uw docent is een ervaren en enthousiaste professional die het vak door en door kent. De docent weet u te motiveren en brengt het leerproces direct op gang. Dat doet hij of zij met individuele begeleiding en klassikaal met de hele groep. Onze docenten worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd, zodat hun kennis gegarandeerd up-to-date is.

Actueel lesmateriaal

U krijgt een actueel theorieboek met oefenopgaven en praktijkvoorbeelden. Het boek is online beschikbaar, maar u kunt ook een gedrukt exemplaar bestellen. In de online leeromgeving kunt u volop oefenen met opgaven en proefexamens.

Examen

Na afloop van een module doet u examen bij exameninstituut WFT NIVO. Dit instituut is erkend door de College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). De Wft-examens bestaan uit flextoetsen, digitaal op de computer. WFT NIVO heeft toetslocaties in het hele land, u kunt dus bij u in de buurt examen doen, op elk gewenst moment.

Met het klassikaal onderwijs van IPD Opleidingen 

heeft u een aanmerkelijk hogere slaagkans!

 

IPD en exameninstutuut WFT NIVO bieden de mogelijkheid om een landelijke examentraining te volgen en meteen na de training examen te doen. Op de IPD-leslocatie, dat is wel zo vertrouwd! Het examenbureau is onafhankelijk van IPD, u schrijft zich dus zelf in voor het examen bij WFT NIVO en u betaalt het examengeld aan het instituut. 

Als u bent geslaagd, krijgt u uw diploma uiteindelijk van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs), omdat DUO het geautomatiseerde examensysteem beheert.

Werk

Na afloop van de opleiding en het examen heeft u de basis van het vak in de vingers. U kunt nu aan de slag als medewerker bij een financiële dienstverlener. U assisteert dan de financieel adviseur en beantwoordt eenvoudige vragen van klanten en collega’s. Bijna alle cursisten kiezen na deze basis voor één of meer specialisaties, zodat zij zelfstandig financiële adviezen kunnen geven aan klanten.

Doorstromen naar...

Na de (verplichte) basisopleiding ligt de weg open voor alle vervolgopleidingen Wft-adviseur

Bekijk het overzicht

Inschrijving en investering

Wft-Adviseur Basis

Lesgeld:€385,00

Lesmateriaal:€0,00

+

Totale investering:€385,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€104,00

Lesgeld:€385,00

Lesmateriaal:€0,00

Termijn vergoeding:€31,00

+

Totale investering:€416,00