Zomercursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Hét diploma in de boekhouding

Met de opleiding PDB haalt u razendsnel uw erkende papieren in de financiële administratie. Deze zomer sneller dan ooit, met alle 16 lesdagen in 4 weken. Wilt u een goede baan in de boekhouding? Zelfstandig of in loondienst? Werkgevers vragen altijd minstens een PDB-diploma. 

Zomercursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Lesgeld:€1.145,00

Lesmateriaal:€180,00

  • 4 weken les, 4 dagen per week
  • Supersnel voorbereid op de examens
  • Les van gecertificeerde docenten
  • Inclusief examentraining
  • Uw zomer uitstekend besteed!

 

Vakopleiding Praktijkdiploma Boekhouden: doorgroeien met perspectief

Het Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is één van de meestgevraagde diploma's in de beroepspraktijk. Met voldoende basiskennis over boekhouden (BKB) en calculatie (BKC) kunt u starten met deze opleiding. Het doel is om zelfstandig de boekhouding te leren doen van een middelgroot bedrijf. Met het Praktijkdiploma Boekhouden ontwikkelt u zich tot een breed inzetbare kracht op de financiële afdeling van elke organisatie. U vergroot uw kansen op de arbeidsmarkt dus flink met dit diploma.

Als u kiest voor de zomeropleiding bij IPD, dan rondt u de opleiding razendsnel af. U volgt 4 dagen in de week les en na 16 lessen bent u klaar. Dat betekent een lekker pittig studietempo en snel het diploma op zak. Naast de les besteedt u thuis tijd aan studie en opdrachten.

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Vanwege de huidige lockdown zullen uw eerste lessen online verzorgd worden. Zodra het weer mag, zal IPD direct de klassikale lessen hervatten.

Startdata en steden worden later bekend gemaakt.

Klassikale lessen en online thuisstudie

U krijgt klassikaal les van een enthousiaste en vakkundige docent. Hij of zij kent het vak door en door en zorgt voor een goede sfeer in de klas. Geen vraag blijft onbeantwoord! U oefent samen met medecursisten in de les en thuis, in onze online leeromgeving. De lesmethode sluit volledig aan op de exameneisen. In de les is voldoende ruimte voor individuele vragen. Uiteraard is examentraining een onderdeel van het lesprogramma.

 

Werk

U kunt zelfstandig werken als boekhouder
Als administrateur bent u in staat om zelfstandig de hele boekhouding te doen, inclusief het opstellen van de jaarrekeningen. Dit is een belangrijke en veelzijdige taak bij alle denkbare bedrijven, daarom kunt u na het behalen van uw diploma snel aan de slag in een goedbetaalde baan.

Veel werkgelegenheid voor boekhouders
De werkloosheid is de afgelopen tijd fors gegroeid. Met een diploma kunt u laten zien dat u een veilige en waardevolle aanwinst bent voor een bedrijf. Er is veel werkgelegenheid in de financiële administratie: volgens kenniscentrum ECABO zal de werkgelegenheid in die hoek de aankomende jaren zelfs alleen nog maar gaan toenemen. Een PDB diploma is dus een stabiele investering voor uw carrière!

Specialiseren na PDB
Als u de smaak te pakken heeft en verder wilt specialiseren in de kunst van het boekhouden, dan kunt u doorgroeien naar de administratieve opleiding MBA (Moderne Bedrijfsadministratie). Kijk ook eens naar onze opleidingen in de Loonadministratie, een vak met veel baanperspectief.

Lessen

Tijdens de lessen komen de theorie, begrippen en oefenopgaven aan bod. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met docent en medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier en slagingskans naar uw diploma toewerkt.

Modern studeren bij IPD
U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

Vakken en lesmateriaal
De zomeropleiding bestaat uit 16 dagen, waarin u 3 modules volgt:

  • Bedrijfsadministratie
  • Kostencalculatie
  • Financiering

Het maakt niet uit in welke volgorde u de vakken volgt. U kunt daarom op twee momenten instromen (zie de lesdata). Het lesmateriaal sluit volledig aan bij het examen. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, u heeft dus de tijd om het alvast te bekijken.

Vooropleiding
De opleiding PDB is geschikt voor iedereen die BKB en BKC heeft doorlopen (u hoeft nog niet te zijn geslaagd) en gemotiveerd is om door te studeren voor een hoger salaris en een betere positie op de arbeidsmarkt. De opleiding wordt aangeboden op mbo-niveau. Mocht u twijfelen over uw vooropleiding, dan is het raadzaam om telefonisch contact op te nemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan dan met u om de tafel zitten om helder zicht op de studiebelasting en uw studietraject te krijgen.

Lessen en studietijd

Docent en lesmethode

Bijzonderheden

Hoog slagingspercentage
Bij IPD ligt het slagingspercentage boven het landelijke gemiddelde. Dat komt omdat IPD:

  • Dé specialist is in administratief onderwijs
  • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft!

Extra zekerheid
Bij IPD weet u waar u aan toe bent. We staan voor u klaar om u uw diploma zo vlot en zorgeloos mogelijk te laten behalen. Mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen tijdens een landelijke training of in een les.

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO, opname in het register CRKBO en certificatie door inspectie-instituut DEKRA.

Alles duidelijk voordat u begint
Als u twijfelt over uw voorkennis of de inhoud van de opleiding, dan biedt IPD u de mogelijkheid om het studiemateriaal geheel vrijblijvend op het hoofdkantoor in Utrecht in te zien. Daarbij krijgt u een gesprek met een studieadviseur, om samen te bekijken welke opleiding en welk traject het beste bij u past.

Docent

Gecertificeerde en ervaren docenten
IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Klassikaal onderwijs voor de beste resultaten
Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.

Vooropleiding

Examen

Erkend diploma
Het examen voor PDB wordt verzorgd door een onafhankelijke exameninstantie. Op die manier is de waarde van uw diploma gegarandeerd. U bent zelf verantwoordelijk voor uw exameninschrijving en de examenkosten. U kunt examen doen bij de Associatie voor Praktijkdiploma’s of bij Stibex. Vier maal in het jaar (in januari, april, juni en oktober) wordt het schriftelijke examen afgenomen bij de Associatie, bij Stibex kunt u het hele jaar door examen doen via een flextoets bij u in de buurt. Beide diploma's worden door werkgevers erkend, dus u kunt er meteen mee solliciteren!

Doorgroeien
Als u de smaak na het Praktijkdiploma Boekhouden te pakken heeft en u wilt hogerop komen in uw werk, dan is de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie geschikt voor u. U verdiept en versterkt daarmee uw kennis van Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering en daarnaast krijgt u er het vak Belastingwetgeving bij. U bent na die opleiding een allround boekhouder van hoog niveau die op leidinggevend niveau kan functioneren.
 

Werk en vervolgopleiding

Praktische punten

Inschrijving en investering

Zomercursus Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Lesgeld:€1.145,00

Lesmateriaal:€180,00

+

Totale investering:€1.325,00

Looptijd:8 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€178,50

Lesgeld:€1.145,00

Lesmateriaal:€180,00

Termijn vergoeding:€103,00

+

Totale investering:€1.428,00

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30 Phone
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

 

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:    INGBNL2A
IBAN: NL28 INGB 0006 5298 47

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: