Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Zomercursus Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

 • Digitale leeromgeving
 • Kort en krachtig: 8 lesdagen
 • Het beste baanperspectief
 • Les van ervaren en gecertificeerde docenten
 • Klassikaal onderwijs voor het beste resultaat

Zomercursus Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Lesgeld:€821,00

Lesmateriaal:€250,00

De meeste kans op werk met het beroep loonadministrateur!

De opleiding PDL is geschikt voor iedereen die in de loonadministratie wil werken. Met PDL toont u aan dat u een echte professional bent in de salarisadministratie. Na de opleiding bent u in staat om zelfstandig een goede loonadministratie te voeren. U doet kennis op over de actuele wet- en regelgeving, kunt loonberekeningen maken en vragen hierover beantwoorden. Daarnaast krijgt u een nieuwe module waarin communicatie en organisatiekunde aan bod komt.

De voordelen van de zomercursus PDL in augustus

Als u kiest voor de zomeropleiding Praktijkdiploma Loonadministratie heeft u les op maandag en woensdag in de maand augustus. U rondt de opleiding in een snel tempo af, zodat u daarna direct aan het werkt kunt. De cursus PDL bestaat uit 8 lessen en gaat in op zaken als loonheffing, sociale verzekeringen en actuele wet- en regelgeving. Dus in een paar weken tijd haalt u uw diploma PDL en kunt u aan de slag als loonadministrateur!

Lesrooster

lesnrModule datumdagweek
1Loonheffingen29 Jul 19ma31
231 Jul 19wo31
305 Aug 19ma32
4Arbeidsrecht & Sociale zekerheid07 Aug 19wo32
512 Aug 19ma33
614 Aug 19wo33
7Personeel, Organisatie & Communicatie19 Aug 19ma34
821 Aug 19wo34
 

Startdata en steden

Waar wilt u de opleiding volgen? Selecteer hier de stad en datum waarvoor u zich wilt inschrijven.

Werk

Direct aan het werk!
Op dit moment is er op de arbeidsmarkt een groot tekort aan goed opgeleide en betrouwbare loonadministrateurs. Met deze korte opleiding van IPD kunt u snel gaan solliciteren op de vele openstaande vacatures. Zowel kleine organisaties als grote bedrijven zoeken loonadministrateurs, voor parttime en fulltime functies. Volgens onderzoekscentrum ECABO zal het aantal banen in de loonadministratie de aankomende tijd zelfs nog gaan groeien. Met PDL heeft u dus alles in huis om een goede en leuke baan te vinden!

Taken
Het werk van een loonadministrateur is ook leuk en afwisselend. U bent verantwoordelijk voor al het papierwerk rondom het personeel, zoals de arbeidscontracten, de verzekeringen en de maandelijkse loonstrookjes. Onmisbaar voor elk bedrijf!

Specialisatiemogelijkheden
Met een diploma PDL kunt u, als u daar behoefte aan heeft, verder gaan met de Vakopleiding Payroll Services (VPS), voor meer verdieping en een meer coördinerende functie.

Lessen

Klassikale lessen, dus veel begeleiding
Tijdens de lessen behandelt de docent theorie, legt begrippen uit en bespreekt oefenopgaven. Natuurlijk is er ook alle ruimte om vragen te stellen naar aanleiding van de stof. Vervolgens maakt u thuis opdrachten en neemt u de leerstof door. De lessen zijn ook bedoeld om contact te maken met medeleerlingen. Daardoor zijn de lessen inspirerend en zorgen ze ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier naar uw diploma toewerkt. Met uw medeleerlingen bouwt u een mooi netwerk op.

Modern studeren bij IPD
U krijgt toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en overleggen met uw docent. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra’s.

Vakken en lesmateriaal
De zomeropleiding bestaat uit 8 lessen. In de lessen worden 3 modules volledig behandeld. U krijgt onder andere les in de volgende onderwerpen:

Loonheffingen 

 • Opbouw loonheffing
 • Fiscaal loon
 • Heffingskortingen
 • Organisatie en sociale zekerheid
 • Premieheffing werknemers- en volksverzekeringen
 • Overzicht van uitkeringen en loonkostensubsidies

Arbeidsrecht en Sociale Zekerheid

 • Arbeidsovereenkomsten
 • Bedrijfs- en beroepspensioenregelingen
 • Opzegging en ontslag

Personeel, Organisatie & Communicatie (Nieuw en gratis!)

 • Personeels- en salarisadministratie
 • Personeelsbeleid
 • HRM

Het lesmateriaal sluit volledig aan op het examen dat wordt afgenomen door het onafhankelijk examenbureau Associatie. Om goed voorbereid te zijn, is er veel oefenstof aanwezig. U krijgt het lesmateriaal voor aanvang van de opleiding toegestuurd, waardoor u de tijd heeft om het alvast te bekijken.

Vooropleiding
Voor de opleiding PDL is het aan te raden om in het bezit te zijn van een diploma op HAVO-niveau of een relevant mbo-diploma op financieel-administratief gebied. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met mbo 4. U kunt altijd telefonisch contact opnemen met een van onze studieadviseurs. Zij gaan graag met u om de tafel zitten om een helder overzicht rondom de studiebelasting te krijgen.

Bijzonderheden

PDL nieuwe stijl (vanaf mei 2016)
De nieuwe module Personeel, Organisatie & Communicatie volgt u gratis bij IPD!
Ook ontvangt u de volgende boeken gratis:

 • De Kleine Gids voor het Nederlandse Arbeidsrecht 
 • de Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid
 • Handboek Loonheffingen

Hoog slagingspercentage
Bij IPD ligt het slagingspercentage boven het landelijke gemiddelde. Dat komt omdat IPD:

 • Dé specialist is in administratief onderwijs
 • Mondeling onderwijs verzorgt, met goede begeleiding
 • Goede, enthousiaste en gecertificeerde docenten heeft

Extra zekerheid
Bij IPD weet u waar u aan toe bent. We staan voor u klaar om u uw diploma zo snel en goed mogelijk te laten behalen. Mocht u na het volgen van de lessen niet in een keer het examen halen, dan kunt u bij IPD gratis examentraining blijven volgen. IPD biedt geregeld landelijke trainingen aan, voor dat extra duwtje in de rug.

Getoetste kwaliteit
De kwaliteit van IPD wordt continu door verschillende externe instanties bewaakt en objectief beoordeeld. Dat deze instanties IPD goed vinden, blijkt uit de volgende erkenningen van IPD: een ISO certificaat, inschrijving bij NRTO en een goede beoordeling door inspectie-instituut DEKRA.

Gratis studieadviesgesprek
IPD biedt u altijd de mogelijkheid om het studiemateriaal geheel vrijblijvend op het hoofdkantoor in Utrecht in te zien. Daarbij krijgt u een gratis gesprek met een studieadviseur, om samen te bekijken welke opleiding en welk traject het beste bij u past.

Docent

Begeleiding van topdocenten
IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, dus u kunt altijd vertrouwen op de kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, zet IPD een uniek beoordelingssysteem in. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collega-docenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet.

Klassikaal onderwijs voor de beste resultaten
Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen, zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie (schriftelijk onderwijs) zijn de slagingspercentages vele malen hoger volgens de Onderwijsinspectie: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere leerlingen een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen.
 

Examen

Erkend diploma
Het examen voor PDL wordt verzorgd door de onafhankelijke Nederlandse Associatie voor Praktijkdiploma’s en bestaat uit drie onderdelen: Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Loonheffingen en Personeel, Organisatie & Communicatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw inschrijving en uw examenkosten.

U kunt zich eenvoudig voor de examens aanmelden via www.associatie.nl. Natuurlijk kunt u ook bij onze medewerkers terecht voor meer informatie over het examen of hulp bij het aanmelden.

Inschrijving en investering

Zomercursus Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL)

Lesgeld:€821,00

Lesmateriaal:€250,00

+

Totale investering:€1.071,00

Looptijd:4 maanden

Bedrag per maand incl. lesmateriaal:€285,50

Lesgeld:€821,00

Lesmateriaal:€250,00

Termijn vergoeding:€71,00

+

Totale investering:€1.142,00

 

Voor meer informatie, vragen en/of het maken van een afspraak voor gratis studieadvies, kunt u IPD Opleidingen als volgt bereiken:

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

Bezoekadres voor gratis studieadvies
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht
>> routebeschijving

Hoofdkantoor en leslocatie Utrecht
Demkaweg 21
3555 HW Utrecht

Kantoor en leslocatie Amsterdam
Jan Evertsenstraat 773
1061 XZ Amsterdam

Brochures

Gratis brochures aanvragen of downloaden

Proeflessen

Aanmelden voor een gratis proefles

Vacatures
IPD is altijd op zoek naar goede en enthousiaste docenten! Kijk hier voor de actuele vacatures.

Grensoverschrijdend betalingsverkeer
BIC:   DEUTNL2N
IBAN: NL09DEUT0556230140

 

Op dit moment veel bezocht op onze website: