Contact

IPD Opleidingen

t 030 244 77 30
f 030 244 38 88
e info@ipd-opleidingen.nl

Facebook Twitter LinkedIn Onderwijsblog

Het is mogelijk om gebeld te worden door één van onze medewerkers.

En tijdens kantooruren kunt u met ons chatten. Start nu een live chat .

STAP-budget

Studeren met subsidie

Wilt u graag een opleiding volgen? Met het STAP-budget kunt u jaarlijks tot € 1.000,- subsidie voor een opleiding ontvangen. Alle opleidingen van IPD kunt u volgen met het STAP-budget. Zo wordt studeren een stuk voordeliger, of zelfs kosteloos!

Volg een gratis cursus of opleiding met het STAP Budget

STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie vanuit de overheid van maximaal € 1.000,- om een opleiding te volgen. De overheid stelt deze subsidie beschikbaar om werkenden en werkzoekenden te ondersteunen in het versterken van de arbeidsmarktpositie. Zo is het voor iedereen makkelijker om aan een opleiding te beginnen en zich te blijven ontwikkelen.

 

STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie.
Een vergoeding tot 1000 euro voor uw studie!

 

Voorwaarden

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget dient u onder andere aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • U bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • U heeft dit jaar nog niet eerder STAP-budget ontvangen.
 • Uw gekozen opleiding start minimaal 4 weken na uw aanvraag bij UWV en maximaal 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn.

Aanvraagprocedure

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

 1. Kies uw opleiding
  Bekijk ons opleidingsaanbod en kies een opleiding die bij u past.
 2. Meld u aan bij IPD
  Klik op aanmelden en vink gebruik maken van het STAP-budget aan. U ontvangt het STAP-aanmeldbewijs (PDF) in uw e-mail.
 3. Dien uw aanvraag in bij UWV
  Log met uw DigiD in op het STAP-portaal van het UWV (stapuwv.nl) en dien uw STAP-aanmeldbewijs in om het STAP-budget aan te vragen.
 4. Beoordeling aanvraag
  U krijgt automatisch bericht van UWV of uw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Start opleiding
  Als uw aanvraag is goedgekeurd, kan uw opleiding beginnen! UWV betaalt het STAP-budget rechtstreeks aan ons uit en verrekenen wij dat met uw opleidingskosten.

 

Opleidingsaanbod

Welke opleiding kan ik volgen?

IPD Opleidingen heeft een ruim aanbod aan opleidingen die geboekt kunnen worden met gebruikmaking van het STAP-budget. Opleidingen zoals Makelaar, Taxateur, Assistent Makelaar, Ecologisch Tuinontwerper of -Adviseur, Duurzaam Interieurontwerper, Binnenhuisarchitectuur, Boekhouden en Loonadministratie. Voor alle opleidingen van IPD kunt u het STAP-budget aanvragen én we hebben opleidingen tot € 1.000,- die u zelfs kosteloos kunt volgen!

 

 

Aanvraagperiodes

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Elke twee maanden start een nieuwe aanvraag-periode voor STAP-budget. De eerstvolgende aanvraagperiode opent op 1 november 2022 om 10 uur. De aanvraagperiode loopt van 1 november 2022 t/m 31 december 2022, maar de ervaring leert dat het budget vaak binnen een dag al op is. Wees er dus op tijd bij! Is er geen budget meer beschikbaar? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode.

 

STAP, uw kans op
verdere
ontwikkeling!

Nieuws

Het STAP-budget is volgens het UWV een groot succes. De eerste aanvraagperiode voor het STAP-budget begon op 1 maart 2022. UWV geeft aan dat in totaal al zo’n 115.000 mensen verdeeld over de eerste 3 periodes STAP-budget hebben gekregen. Bij IPD hebben ook honderden cursisten in die periode voor een opleiding het STAP-budget aangevraagd en toegekend gekregen! Al onze opleidingen zijn namelijk erkend door het UWV. Wilt u ook een opleiding volgen met STAP-budget? Schrijf u dan snel in voor de opleiding en zorg ervoor dat u op 1 november klaar zit om uw aanvraag in te dienen.

Contact

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u vragen over het STAP-budget of hulp nodig bij het regelen van uw aanvraag? Bel ons op 030-2447730 of mail naar info@ipd-opleidingen.nl